سالانه بیش از ۲۰ طرح تحقیقاتی بهنژادی و به زراعی در خصوص محصولات مختلف دیم اجرا میشود و نزدیک به ۲۷۰ فقره طرح تحقیقاتی بینالمللی، ملی و منطقهای به اتمام رسیده است.
به گزارش خبرگزاری بسیج از اردبیل به نقل از روابطعمومی جهاد کشاورزی اردبیل، کمال شهبازی، رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان اردبیل اظهار کرد: با تغییرات اقلیمی اولین مناطقی که تحتتأثیر قرار میگیرد دیمزارها است که منجر به کاهش تولید میشود. برای رفع چالشهای موجود در دیمزارها استفاده از مدیریت نظامهای زراعی، ارتقای سازگاری به تغییرات اقلیمی و استفاده از فناوری جدید در تولید و معرفی ارقام مؤثر است.
وی با اشاره به اهمیت افزایش تولید در مناطق نیمخیز کشور افزود: در راستای اهداف اصلی و مهم وزارت جهاد کشاورزی در خصوص بالابردن توان تولید و بازدهی عملکرد در اراضی دیم کشور و باتوجهبه سطح بالای زیر کشت مناطق دیم در استان اردبیل، واحد تحقیقات دیم مرکز تحقیقات استان اردبیل، نقش کلیدی در پیشبرد اهداف و افزایش راندمان تولید در منطقه و استان ایفا میکند.
رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان اردبیل بیان کرد: سالانه بیش از ۲۰ طرح تحقیقاتی بهنژادی و به زراعی در خصوص محصولات مختلف دیم شامل گندم نان، گندم دورویم، جو، حبوبات و علوفه دیم در این واحد اجرا میشود و تاکنون نزدیک به ۲۷۰ فقره طرح تحقیقاتی بینالمللی، ملی و منطقهای به اتمام رسیده و در حال حاضر ۲۰ فقره طرح تحقیقاتی در این واحد در حال اجرا توسط محققین و کارشناسان است.
شهبازی به دستاوردهای مهم این واحد غلات دیم اشاره کرد و گفت: مشارکت در معرفی بیش از ۲۰ رقم مختلف گندم نان و گندم دورویم مختلف، مناسب مناطق گرمسیر و سردسیر دیم استان مانند کریم، قابوس، آفتاب، پایا، کبیر، مهتاب، آبان، ساورز، سپند، باران، واران رصد، هشترود و... و ۱۷ رقم مختلف جو دیم مناسب مناطق گرم و سرد استان مانند فردان، فراز، آرتان، قافلان، ماهنشان و... و همچنین چندین ارقام مختلف حبوبات، دانههای روغنی و علوفه دیم مناسب دیمزارهای استان بخشی از این دستاوردها است.
وی افزود: تأمین بذور پایه ارقام گندم دیم به مقدار مناسب و تدوین دستورالعملهای فنی کاشت، داشت و برداشت و برگزاری دورههای آموزشی برای بهرهبرداران و کارشناسان، اجرای مزارع تحقیقی ترویجی، پایگاههای نوآور و PVS در سطح استان در قالب پروژه جهش تولید نیز از دیگر فعالیتهای واحد تحقیقات دیم این مرکز به شمار میآید.
رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان اردبیل بیان کرد: در هفتمین جشنواره ارقام گیاهی سازمان تات، ۱۹ رقم اصلاح شده جدید از محصولات زراعی دیم توسط مؤسسه تحقیقات دیم کشور معرفی خواهد شد که اعضای هیئت علمی واحد غلات دیم مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان اردبیل در معرفی آن مشارکت فعال داشتهاند.
شهبازی با اشاره به اینکه معرفی این ارقام نقش مهمی در افزایش و پایداری تولید در دیمزارهای استان و تأمین امنیت غذایی کشور ایفا خواهند کرد، افزود: از ویژگیهای مهم این ارقام میتوان به عملکرد بالا، تحمل به بیماریهای شایع در دیمزارها و کیفیت خوب و سازگار با شرایط اقلیمی اشاره کرد.
ارسال نظرات
غیرقابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۰
پر بیننده ها
آخرین اخبار