برنامه‌های هفته کتاب در آذربایجان شرقی تشریح شد؛

از برگزاری 700 برنامه فرهنگی تا افتتاح پروژه های بازسازی و بهسازی کتابخانه ای

تبریز- مدیرکل کتابخانه های عمومی آذربایجان شرقی همزمان با سی دومین دوره هفته کتاب و گرامیداشت «کتاب، کتابخوانی و کتابدار» اسد بابایی در نشست خبری با حضور اصحاب رسانه به تشریح برنامه های اداره کل کتابخانه های عمومی آذربایجان شرقی در این ایام پرداخت.
کد خبر: ۹۶۴۲۸۲۱
|
۲۴ آبان ۱۴۰۳ - ۱۰:۳۱

به گزارش خبرگزاری بسیج از آذربایجان شرقی، اسد بابایی در این نشست با تاکید بر اینکه خواندن ابزار قدرتمندی برای ایجاد همدلی و درک عمیق‌تر از فرهنگ و ارتباطات انسانی است گفت: در سیاست جدید نهاد کتابخانه های عمومی کشور این مکان به عنوان پایگاه اجتماعی و فرهنگی تعریف شده است که محل رجوع عامه مردم از همه قشر و همه سنین باشد که در این راستا بیش از 60 نوع خدمت جدید طراحی و ارائه می گردد تا کتابخانه های عمومی در مسیر و بطن زندگی مردم قرار گیرد. وی اجرای طرح های ابتکاری کودک کتابخوان، دانش آموز کتابیار، خانواده برتر کتابخوان و جهاندیدگان را در راستای این سیاست برشمرده افزو: هدف اجرای هریک از برنامه های فوق جذب یک گروه سنی خاص به کتابخانه و مطالعه بوده است.

وی با ارائه گزارشی از عملکرد کتابخانه های عمومی استان در 30 ماه گذشته از رشد و توسعه متوازن شاخص های کتابخانه ای در آذربایجان شرقی خبر داده اظهار کرد: تعداد اعضای فعال در مرداد ۱۴۰۱، ۸۶۹۳۵ نفر بود و اکنون ۱۷۷۹۳۷ نفر است؛ تعداد امانت کتاب‌ها از ۷۳۸۵۶ به یک میلیون و ۲۸۹ جلد کتاب رسیده است. وی افزود: با افتتاح سه کتابخانه عمومی سپهبد شهید حاج قاسم سلیمانی شهر جدید سهند، الدار اصلان سعادتجو تبریز و استاد کریمی مراغه ای پهرآباد، آذربایجان شرقی از نظر توسعه فضای فیزیکی جز 3 استان برتر کشور قرار دارد.

بابایی با اشاره به ضرورت تأمین نیازها و خواسته های نرم افزاری و سخت افزاری کاربران کتابخانه‌های عمومی گفت: یکی از موثرترین راه های جذب و حفظ کاربران؛ شاداب سازی فضای کتابخانه ای، بروزرسانی و توسعه تجهیزات موجود در آنهاست. در همین راستا اداره کل کتابخانه های عمومی استان در 30 ماه گذشته با اعتباری بالغ بر 240 میلیارد ریال به خرید تجهیزات برای کتابخانه های عمومی سراسر استان اقدام نموده است.

وی با تاکید بر اینکه یکی از مهمترین اهداف کتابخانه های عمومی دسترس‌پذیر کردن کتاب به عنوان مهمترین کالای فرهنگی برای عموم مردم است گفت: در سال ۱۴۰۲، سرانه خريد استاني (ميزان خريد كتاب به ازاي هر باب كتابخانه نهادي) در استان آذربایجان شرقی ۹،۵۶۳،۷۸۵ ريال بوده است که این رقم در میان استان های الف در درجه بندی نهاد کتابخانه های عمومی کشور رتبه نخست می باشد.

مدیرکل کتابخانه های عمومی آذربایجان شرقی در بخش دیگری از سخنان خود با تاکید بر نقش رسانه ها در ترويج فرهنگ کتاب و کتابخوانی گفت: رسانه ها باید کتاب را به عنوان ماندگارترين عنصر فرهنگي به جامعه بشناساند و مردم را برای حضور در کتابخانه های عمومی و استفاده از خدمات گسترده آن ترغیب نماید.

 بابایی با گرامیداشت سی و دومین دوره هفته کتاب جمهوری اسلامی ایران و روز کتاب، کتابخوانی و کتابدار از اجرای 700 برنامه فرهنگی و ترویجی در سطح استان و بهره برداری از بازطراحی و بازسازی کلی سه کتابخانه مرکزی تبریز، آیت الله انتظاری هشترود و شهید بهشتی مرند خبر داد.

ارسال نظرات
آخرین اخبار