محمد الله بخش روز پنجشنبه در بازدید از واحد فرآوری و بستهبندی آبزیان اردبیل گفت: این واحد تولیدی با توان بسته بندی و فرآوری روزانه ۱۰ تن ماهی تازه در کنار پنج تن ماهی منجمد و بسته بندی غیرهمزمان میگو احداث شده است.
وی حجم سرمایه گذاری انجام شده برای احداث این واحد را ۳۰۰ میلیارد ریال اعلام کرد و افزود: با راه اندازی این واحد تولیدی برای ۲۵ نفر اشتغال مستقیم و پایدار ایجاد شده است.
مدیرکل شیلات استان اردبیل احداث این واحد تولیدی را در این استان به عنوان دروازه قفقاز، مهم خواند و بیان کرد: با توجه به حجم تولیدات استان و تنوع تولید انواع آبزیان در این منطقه، ایجاد مراکز فرآوری و بسته بندی میتواند گام بلندی در مسیر توسعه آبزی پروری، پرهیز از زیان ناشی از عمده فروشی و کنترل نوسانات قیمت محصولات باشد.
وی ظرفیت بالای فنی و زیرساخت مناسب مجتمع صنعتی گوشت اردبیل را تضمین کننده موفقیت این واحد تولیدی دانست و اظهار کرد: وجود مراکز عمده تولید آبزیان در شهرستانهای مشگینشهر و پارسآباد منجر به تامین به موقع مواد اولیه و افزایش کیفیت محصولات این واحد تولیدی خواهد بود.
الله بخش با اشاره به وجود ظرفیت بالا در استان اردبیل برای تولید پودر خون، گوشت و ماهی اضافه کرد: این یک ظرفیت بسیار ارزشمند برای استان جهت مقابله با ماهیان هرز موجود در منابع آبی است که در سالهای گذشته صید شده ولی به علت اقتصادی نبودن فرآوری این ماهیان هرز در استانهای مجاور، از چرخه اقتصادی خارج می شد.
به گزارش بسیج، پیشبینی میشود که امسال ۱۳ هزار و ۲۰۰ تن انواع آبزیان و ماهیان گرمابی و سردآبی در استان اردبیل تولید و روانه بازار مصرف شود.
سال گذشته ۱۲ هزار و ۶۶۸ تن انواع آبزیان و ماهیان گرمابی و سردآبی در استان اردبیل تولید و روانه بازار مصرف شد که این میزان فراتر از تکلیف ۱۱ هزار و ۸۰۰ تن تعیین شده در برنامه هفتم توسعه بود.
استان اردبیل ۵۰۰ مزرعه پرورش ماهی دارد که ۱۲۰ استخر دو منظوره پرورش ماهی آن به علت مشکلات تامین سرمایه در گردش راکد مانده است.
میزان نیاز غذایی پرورشدهندگان آبزیان در استان اردبیل را سالانه هشت تا ۱۰ هزار تن است که بخش زیادی از این نیاز، از استانهای دیگر تامین میشود.
به گزارش بسیج، ۶۰ درصد تولیدات آبزیان استان اردبیل مربوط به ماهیان سردابی است و این استان از قطبهای مهم پرورش و تولید ماهیان سردابی در کشور محسوب میشود.
میزان تولید ماهی در استان اردبیل در سال ۸۶ حدود یک هزار و ۲۰۰ تن بود که این رقم در ۱۷ سال گذشته بیش از ۱۰ برابر شده است.
وی راه اندازی این واحد را موجب رونق گرفتن تولید پودر ماهی و تامین منافع اقتصادی، بهبود شرایط زیستی منابع آبی برای استان اردبیل برشمرد و گفت: پودر ماهی در مقایسه با منابع پروتئین گیاهی به ترتیب دارای محتوای چربی و پروتئین با کیفیت و بالاتری است.