رئیس دانشگاه کردستان:

مکتب حضرت علی (ع) محور جهانی وحدت است

مکتب حضرت علی (ع) محور جهانی وحدت است
رئیس دانشگاه کردستان گفت: ضرورت امروز جوامع اسلامی وحدت کلمه است که تنها با تمسک به مکتب آن حضرت وابسته است.
کد خبر: ۹۶۶۰۱۱۸
|
۲۴ دی ۱۴۰۳ - ۱۰:۳۲

حامد قادرزاده در گفت‌و‌گو با خبرنگار خبرگزاری بسیج از کردستان، اظهار داشت: فطرت، عقل، شرع، سیاست و مسائل اجتماعی جهان اسلام به یک راهنمای ویژه و خاص نیاز دارد، در واقع هر چه که سطح علوم و دانش بشریت افزوده می‌شود، این مفهوم وحدت رنگ و بوی واقعی خود را به سبب شناخت مکتب حضرت علی (ع) محقق خواهد شد.

وی افزود: نقش حضرت علی (ع) همان‌گونه که در زندگی شخصی و درون بنیاد خانواده، هرگز وحدت مسلمانان را فدای مسائل خانوادگی و شخصی نمی‌کردند و در بعد سیاسی نیز مسائل و مشکلات را با همدلی و همراهی با مردم به جایی رساند که امروز اسلام وحدت خود را مدیون آن است.

رئیس دانشگاه کردستان با اشاره به اینکه وحدت جامعه اسلامی را می‌توان در خطبه قاصعه موردتوجه و بررسی قرارداد، تأکید کرد: در این خطبه امیرمؤمنان تمام تمرکز محوری خطبه را بر روی وحدت کلمه قرار داده‌اند، همبستگی و یکپارچگی مسلمانان آن زمان و حتی نسل‌های آینده از نظر ایشان یک ضرورت بزرگ و کم‌نظیر است «نهج‌البلاغه، ص۳۹۴».

وی ادامه داد: مفهوم وحدت در بستر جامعه اسلامی کار ساده و آسانی نیست، دشمنان شیطانی و قسم خوره دین خدا از تمام ظرفیت‌های موجود برای مشکل‌آفرینی در این راهبرد بزرگ و ضروری استفاده می‌کنند، حال تصور کنید که حضرت امیرمؤمنان (ع) با یک جهاد تبیین در دروان پس از پیامبر (ص) موفق شده پایه‌های مهمی را در این برای وحدت ایجاد کنند.

قادرزاده با اشاره به اینکه در مکتب حضرت علی (ع) در واقع دو رکن اساسی را در دستور کار خود قرار دادند، اظهار کرد: قرآن کریم و سنت واقعی حضرت پیامبر (ص)، ریسمانی است که بهترین راه و روش برای زندگی دین‌داران و مسلمانان است، اگر هر مسلمانی با این دو رکن اساسی ارتباط داشته باشند، هیچ‌گاه در دام تفرقه و فتنه‌های مذهبی گرفتار نخواهد شد.

وی گفت: وحدت چرا مورد تأکید خداوند است؟ در قرآن کریم آیه «وَاعْتَصِمُوا بِحَبْلِ اللَّهِ جَمِیعًا وَلَا تَفَرَّقُوا» به‌وضوح مسلمانان را به اتحاد دعوت می‌کند، بزرگ‌ترین راهبردی که باید در برابر نقشه‌های شیطانی و دشمنان به کاربرد، حفظ وحدت واقعی و همدلی است.

رئیس دانشگاه کردستان با توضیح اینکه تحقق وحدت در جامعه را پیش‌تر گفتیم که کار ساده و آسانی نیست، حضرت علی (ع) با آن روحیه جهادی و صبر و استقامتی که با عرب جاهلیت زمانه خود داشتند، تنها راه نجات بشریت تمسک به قرآن و سنت پیامبر و پیروی از سیره امامان معصوم (ع) برشمردند، تأکید کرد: وحدت خود تازه ابتدای راه است، این مهم زمینه‌ساز یک جامعه واقعی اسلامی قوی‌تر و تأثیرگذار در دنیا است.

وی ادامه داد: امام علی (ع) پرورش‌یافته مکتب خصوصی پیامبر اسلام هستند، ایشان بهترین دوران زندگی و اوج نوجوانی و جوانی خود را در کنار ختم انبیا تربیت یافتند و در واقعیت کلمه می‌توان گفت حضرت امیرالمؤمنین (ع) آینده تمام‌نمای شخصیت، سیره و هدف خلقت حضرت محمد (ص) هستند.

قادرزاده اظهار کرد: شخصیت بی‌بدیل و بی‌مانند حضرت علی (ع) در دوران تاریخ بشریت تکرار نشده است، دانشمندان و بزرگان دین هنوز که هنوز است نتوانسته‌اند به درک درست و کاملی از این شخصیت بهشتی دست یابند، مکتب و سیره حضرت برای هر دوره‌ای از بشریت تازگی دارد و قابل‌درک به‌اندازه فهم آن سطح از جامعه است.

وی با اشاره به اینکه به تأیید بسیاری از محققان و عالمان دین، میزان اعمال امروز بشر در برابر پروردگار عالم و حتی زندگی اجتماعی، توجه به نوع عمل امیرالمؤمنین (ع) است، تأکید کرد: محور وحدت در آیه «وَاعْتَصِمُوا بِحَبْلِ اللَّهِ جَمِیعًا وَلَا تَفَرَّقُوا»، حضرت علی (ع) است، نفی اختلاف از نظر امام بسیار مهم‌تر از نفی مخالف است، این یعنی وحدت واقعی کلمه که باید موردتوجه قرارداد.

رئیس دانشگاه کردستان گفت: در آستانه ولادت فرخنده امیرالمؤمنین علی (ع) باید در مراسمات و آیین‌های جشنی که در هر شهر و دیاری برگزار می‌شوند، سخنرانان باید محور صحبت‌های خود را در کنار ذکر فضائل آن حضرت، به این نکته مهم توجه داشته باشند که هدف از خلقت امیرالمؤمنین (ع)، حفظ اتحاد و ایستادگی مسلمانان در برابر دشمنان است، وحدت نقش مهمی در تقویت روحیه مشترک در میان مسلمانان دارد.

انتهای خبر/

ارسال نظرات
آخرین اخبار