محمدتقی احمدی در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری بسیج از کردستان، با اشاره به نامه محترمانه رئیسجمهور آمریکا و تغییر لحن محسوس در مواضع واشنگتن، تأکید کرد که جمهوری اسلامی ایران با در نظر گرفتن مصالح و منافع ملی، این مذاکرات را مشروط و غیرمستقیم پذیرفت و تاکنون چهار مرحله از گفتوگوها را با درایت و پایبندی به خطوط قرمز ملی پیش برده است.
کارشناس مسائل سیاسی فضای موجود در داخل کشور را مورد نقد قرار داد و گفت: در این دور از مذاکرات، نوعی سکوت همراه با رضایت در فضای عمومی و نخبگی کشور مشاهده میشود و همچنین تیم مذاکرهکننده نیز برخلاف عرف گذشته، بهگونهای کمحرف در قبال تحولات این گفتوگوها ظاهر شده است.
احمدی با اشاره به مزایای وحدت و همدلی ملی، هشدار داد که این سکوت اگر از حالت اعتدال خارج شود، میتواند آسیبزا باشد چرا که نقد دلسوزانه و مطالبهگری هوشمندانه از تیم مذاکرهکننده، بخشی از فرآیند صیانت از حقوق ملت ایران است.
کارشناس سیاسی همچنین از کمرنگ بودن واکنشهای رسمی و رسانهای به لفاظیهای تکراری و مواضع نفاقآلود رئیسجمهور آمریکا و تیم همراهش انتقاد کرد و گفت: در حالیکه طرف مقابل با تمام توان در حال کنشگری رسانهای و سیاسی است، ما نباید در دام انفعال و بیتفاوتی بیفتیم.
احمدی تأکید کرد: مطالبهگری عالمانه از مذاکرهکنندگان داخلی و هشدارهای بهموقع و قاطع به طرف مقابل، بهویژه در مواجهه با چهرههایی، چون ترامپ که زبان قدرت را بهتر میفهمند، میتواند در تأمین منافع ملی و کسب نتیجه مطلوب برای ایران بسیار مؤثر باشد.
وی در پایان با تأکید بر اهمیت همدلی، توصیه کرد: در کنار حمایت از دیپلماتهای ایرانی، باید فضای نقد عالمانه و مطالبهگری فعال نیز زنده نگه داشته شود؛ زیرا این دو در تضاد با یکدیگر نیستند چرا که تجربه ثابت کرده است که هوشیاری درونی و فشار هوشمندانه بیرونی، مکمل یکدیگر در رسیدن به نتایج عادلانه و عزتمندانه برای ایران هستند.
انتهای خبر/