وی افزود: در بیش از هزار سال اخیر ما شاعران فراوان با اشعاری فراوان داشته این و شعر یکی از سرمایه های اجتماعی ما است و عزیزی نیز در بین این شاعران خصوصا دهه های معاصر جایگاه ویژه ای دارد.
معاون فرهنگی وزیر ارشاد گفت: شعرای ما در بیش از این هزار سال گاه شاعر عرفانی بوده اند گاه شاعر اجتماعی و یا هر وجه دیگری اما عزیزی شاعری در وجوه مختلف بوده و این ترکیبی کم نظیر و منحصر است.
وی تصریح کرد:او شاعر عرفانی است و هم دغدغه عرافان را دارد و هم دینداری او دینداری ای عرفانی است و او در سبک و گونه نیز به دینداری عرفانی اعتقاد دارد.
صالحی وجه دیگر این شاعر انقلابی را وجه فلسفی او دانست و گفت: او شاعری است که دغدغه فلسفی راجع به زندگی و مرگ دارد.
وی وجه دیگر شاعری احمد عزیزی را وجه طبیعت گرایی او دانست که ترکیبی از مقوله های مختلف است و از طبیعت الهام گرفته و زبان خود را با طبیعت پیوند می دهد.
صالحی تصریح کرد: استفاده از واژه های طبیعی و نوستالژی طبیعت و زندگی عشایری از مضامین اشعار او با استفاده از نگاه طبیعت گرای عزیزی بوده که عمیق و چند ضلعی است.
دغدغه ها و آسیب های جامعه مدرن در شعر عزیزی متبلور است
معاون فرهنگی وزیر ارشاد، وجه دیگر احمد عزیزی را جامعه گرایی او دانست و گفت: عزیزی با دغدغه های جامعه مدرن و آسیب های آن با شعر ارتباط برقرار می کند.
وی افزود: دغدغه جامعه مدرن در شعر عزیزی متبلور است و اشعاری از آسیب های جامعه مدرن در شعرهای او فراوان یافت می شود.
صالحی وجه ششم شاعری احمد عزیزی را انقلابی بودن آن برشمرد و گفت: او شاعر انقلاب است و زندگی شاعرانه او به شعر انقلابی منتهی است.
وی تصریح کرد: مثلث امام، انقلاب و دفاع مقدس در اشعار عزیزی متبلور و این دلدادگی و همچنین دفاع مقدس و حوادث انقلاب در طول سه دهه نمایان است.
معاون فرهنگی وزیر ارشاد وجه دیگر شاعری عزیزی را شاعر شیعی بودن آن دانست و گفت: شعر شیعی از سه بخش عزا، مدح و حماسه و سیاست برخوردار است و هر سه ضلع آن در شعر عزیزی تبلور خاصی دارد.
وی افزود: در حوزه ادبیات عزا و مدح و منقبت اشعار زیادی از وی وجود دارد اما شعر حماسی و شیعی فراوانی دارد و اشعار او سرمایه شعر شیعی است.
صالحی تاکید کرد: در طول تاریخ شعر ایرانی کسانی داشته ایم که در یک وجه یا دو جه شعر گفته اند و این ۶ وجه بودن را اگر نگوییم در انحصار عزیزی است حداقل باید بگوییم عزیزی در قله افتخار آن است.