به گزارش خبرگزاری بسیج از بوشهر، نیاز به سرپناه و مسکن یکی از ابتداییترین و در عین حال اصلیترین نیازهای انسان است. در یک خانه علاوه بر نیازهای مادی، نیازهای عاطفی، امنیت، آرامش و آسایش اعضای خانواده تامین میشود، به همین دلیل مفهوم سکونت فراتر از استقرار در یک چهار دیواری است.
روند رو به رشد جمعیت و افزایش پدیده مهاجرت به شهرها، مشکلاتی در زمینه مسکن برای شهروندان به وجود آورده است.
بخش مسکن یکی از مهمترین بخشهای اقتصاد ایران است که به دلیل وابستگی با سایر بخشها از موقعیت ویژهای برخوردار است، مسکن یکی از گرانترین کالاهایی است که خانوادهها در طول زندگیشان خریداری میکنند.
متاسفانه امروزه به رغم وجود عوامل تولید مسکن در کشور و تلاش دستاندرکاران در این بخش، تولید و عرضه مسکن متناسب با نیاز جامعه نبوده و کمبود مسکن در کشور کاملا آشکار و نمایان است.
در حال حاضر در حدود 7 میلیون واحد مسکونی در جامعه نیاز داریم که با توجه به افزایش حدود 900 هزار متقاضی سالانه جدید ناشی از ازدواج جوانان در سال پیشبینی میشود نیاز به مسکن برای خانوادههای تازه تشکیل شده باز هم افزایش یابد و کشور با چالش کمبود مسکن مواجه باشد در کشور ما سهم هزینه مسکن در سبد هزینه خانوارهای شهری بخش عمدهای را به خود اختصاص میدهد به نحوی که در برخی از خانوارها به بیش از 70 درصد میرسد. این بدان معناست که بخش اعظم درآمد خانوادهها به خرید مسکن یا اجاره مسکن تعلق میگیرد در حالی که در کشورهای موفق به حل معضل مسکن این مقدار به کمتر از 15 درصد میرسد به دلیل مشکلات اشتغال و پایین بودن درآمد جوانان برای تامین هزینه مسکن مناسب متوسط سن ازدواج جوانان افزایش یافته است
با ذکر این مقدمات به موضوع زمین درشهر عسلویه می پردازیم.
شهر عسلویه شهری محصور است که از یک طرف به دریا ازطرف دیگر به فرودگاه قدیم و تاسیسات پالایشگاهی پارس جنوبی واز سمت دیگر به شهر نخل تقی متصل گردیده و مخازن و خط لوله های انتقال گاز ترش در سمت دیگری چهار دیواری این شهر را تشکیل می دهند که این شهر رامنحصر به فرد متمایز ساخته است.
رشد بالای جمعیت و مهاجرت نیاز به توسعه و ساخت مسکن را از اولویت ها و نیازهای اساسی این شهر قرار داده و به خصوص خانواده را نسبت به تهیه سرپناه مناسب مضطرب و نگران ساخته است.
یکی از پیش زمینه های تامین مسکن وجود زمین است و امروز مهمترین مشکل در تامین مسکن درشهر فلرها نبود زمین است اگر کسی سرمایه لازم برای ساخت مسکن هم دراختیار داشته باشد با توجه به ویژگی های اختصاصی شهرعسلویه که از چهارسو محاصره شده است زمینی برای ساخت یافت نمی شود.
درسالهای اخیر همین مشکل نبود زمین باعث گردیده بلندمرتبه سازی و برج سازی آسمانی شدن در این شهر رونق بگیرد که بافرهنگ مردمی که تا یک دهه پیش ویلاها و حیاط های بزرگ و باغ گونه روستایی در اختیار داشتند هیچ سنخیتی ندارد و مشکلاتی را برای آنان به وجود آورده است.
معمولا مردم برای رفاه و بهرمندی از خدمات بیشتر از روستاها به شهر مهاجرت می کنند اما عسلویه جمع استثناها و موارد خاص است در کنار ارمغان های شیرین صنعت نفت و گاز به شهر عسلویه پدیده جدیدی از مهاجرت مردم به روستاها درحال شکل گیری است مردمی که رویای شهر زیبا و پررونق در کنار بزرگترین مخزن گازی جهان به خود وعده می دادند امروز به دلیل گرانی و نبود زمین و مسکن باید از سرزمین مادری و شهر آرزوها به روستاها مهاجرت کنند.
کاش متولیان امر با درک حساسیت موضوع برای رفع این دغدغه مردم و به خصوص کمک به ازدواج جوانان تدبیری بیندیشند و برای رفع این مشکل راه حلی بیابند ساخت شهرک های جدید خارج از محدوده بسته شهر عسلویه یا انتقال کامل شهرهای عسلویه و نخل تقی به محل دیگری که پیش از این مدنظر مدیران صنعت نفت بوده می تواند گره این مشکل را بگشاید.
انتهای پیام/