خبرهای داغ:

کرونا وتاثیر آن بر بهداشت روان

طبق تحقیقات به عمل آمده اولین عاملی که بهداشت روانی افراد را تهدید می کند اظطراب می باشد، باید توجه داشت که هر نوع بیماری به خودی خودباعث ایجاد اضطراب می گردد .
کد خبر: ۹۲۹۵۲۴۰
|
۰۲ آذر ۱۳۹۹ - ۲۰:۲۵

به گزارش خبرگزاری بسیج از پاوه: اخیراًیک ریاضیدان استرالیایی با توجه به ابعاد ویروس کرونا و محاسبه ای که انجام داده .اینگونه نتیجه گرفت،که اگر تمام ویروسهای کرونای دنیا را جمع کنید حجم آنها به اندازه یک قاشق چایخوری نمی شود!

اماواقعیت این است که  ابعاد تخریبی این ویروس بر بیش از۸ میلیارد از ساکنین این کره خاکی وآن هم در عصری که انسان دراوج غرور و تکبر وسرمست تکنولوژی، نشان از عظمت بی کران خالق هستی دارد.

 تاثیرمخرب بیماری کرونا بر زندگی، بسیار وسیع و گسترده بوده و دلیل آن نا شناخته بودن این بیماری  واز طرفی تحت شعاع قرار گرفتن  زندگی اجتماعی انسان که به تبع آن باعث افزایش اضطراب وافسردگی در بین افرادجامعه شده.البته خاطر نشان می کنم که وضعیت بهداشت روان افراد جامعه، قبل از کرونا هم تعریف چندان زیاد نداشته.به نقل از آقای دکترحاتمی ریئس انجمن نظام روان شناسی و مشاوره کشور،که تائید بر این موضوع  می باشد. ((مشکلات روحی و اختلالات روانی در کشور با رشد دو برابری همراه بوده و از هر دو نفر یک نفر نیازمند خدمات روان شناسی می باشد  .قبل از شروع کرونا تقریباً۲۵ درصد مردم کشور نیاز به دریافت خدمات روان شناسی بودن که این رقم هم اکنون به ۶۰ درصد افزایش یافته است))همچنین مسئولین سازمان بهزیستی کشور با ارائه آخرین آمار افراد تماس گیرنده با خط تلفن ۱۴۸۰(صدای مشاوره) که نشان می دهد تعداد افراد تماس گیرنده با خط مذکور در مقایسه با سال گذشته ۳ برابر افزایش پیدا کرده واین آمارها نشان می دهد که تاثیر مخرب این بیماری بر روان کمتر از تاثیر آن بر جسم نیست.

طبق تحقیقات به عمل آمده اولین عاملی که بهداشت روانی افراد را تهدید می کند اظطراب می باشد، باید توجه داشت که هر نوع  بیماری به خودی خودباعث ایجاد اضطراب می گردد ولی اخبار منفی که در خصوص این بیماری هر روز در جامعه منتشر می شود میزان این اضطراب را تحت تاثیر قرار می دهد، لذا باید توجه داشت که اگر میزان این اضطراب به گونه ای باشد که عملکرد روز مره افراد را تحت تاثیر قرار دهد و فرد از نظر ذهنی، تغذیه و استراحت  تحت تاثیر آن قرار بگیرد این اضطراب غیر عادی محسوب می گردد.ولی اگر علائم بالا در فردی مشاهده نشد اضطراب در حد طبیعی می باشد.

اما برای اینکه ما بتوانیم در این ایام اضطراب خود را کنترل کنیم در درجه اول از پیگیری اخبار منفی روزانه باید پرهیز کنیم، وجنبهای مثبت این بیماری را در ذهن خود هر چند وقت یکبار مرور کنیم (مثلاً میزان کشندگی این بیماری ۲.۵ درصد می باشد.با رعایت نکات بهداشتی می توان از ابتلا به این بیماری پیشگیری کرد.و.....) و همچنین فعالیت بدنی روزانه خیلی می تواند در کاهش استرس کمک کند و در نهایت بیان نگرانیها و موضوعاتی که باعث ایجاد اضطراب در ما می شوند که اگر بتوانیم  با مشاورین و روان شناسان وحتی دوستان خود  بیان کنیم تا حدود زیادی می توانیم استرس واضطراب خود را مدریت کنیم.

البته با توجه به شرایط موجود ممکن است که افراد نتوانند به صورت حضوری به مراکز مشاوره مراجعه کنند که پیشنهاد می شود به صورت تلفنی و یا از طریق مجازی خدمات مورد اشاره را دریافت کنند. شایان ذکراست خط تلفن ۱۴۸۰ (صدای مشاوره) مربوط به سازمان بهزیستی پاسخگویی سئوالات وارائه خدمات مشاوره با کادری مجرب به همه عزیزان می باشد.

باید توجه داشت که دو گروه سنی بیشتر از بقیه گروههای سنی در معرض آسیب روانی قرار دارند.یکی کودکان و دیگری سالمندان می باشند. ما اگر در کلام و رفتار خود نشانهای اضطرابی از خود بروز بدیم خیلی راحت این اضطراب رابه کودکان انتقال خواهیم داد پس باید نهایت توجه را داشته باشیم که در حین آموزش ورعایت نکات بهداشتی طبق پروتکلهای بهداشتی به کودکان از افراط و تفریط در این خصوص پرهیز کنیم،واگر احیاناً اگرحتی یکی از اعضای خانواده هم به این بیماری مبتلا شد تحت هیچ شرایطی نباید از بکار بردن کلماتی که باعث ایجاد اضطراب در کودکان و اطرافیان شود استفاده کنیم زیرا التیام بیماریهای جسمی در مقایسه بابیماریهای روحی وروانی خیلی کم هزینه، چه از نظر زمانی و چه از نظر ابعاد دیگر می باشند.

اما در خصوص گروه سنی سالمندان به دلیل اینکه این گروه میزان آسیب پذیری وهمچنین حمایتهای اجتماعی برای این گروه سنی بسیار مهم می باشد هم در معرض اضطراب و هم افسردگی قرار دارند که حمایتهای کلامی و اجتماعی برای این گروه سنی بسیار ارزشمند می باشد که پیشنهاد می گردد ضمن آموزش نکات بهداشتی سعی شود ارتباط ترجیحاً به صورت مجازی و تصویری باشد،همچنین در کنار حمایتهای اجتماعی توجه به استراحت  و تغذیه نیز  بسیار موثر می باشد.در نهایت با شنیده شدن زمزمه های از تائید واکسنهای پیشگیری از این بیماریم توان در آینده به درمان این بیماری امیدوار بود ولی بی شک تبعات مخرب روانی این بیماری تا مدتهای مدیدی در بهداشت روانی افراد جامعه پا بر جا خواهد بود.به امید روزهای بهتر .

 

 

ارسال نظرات
پر بیننده ها
آخرین اخبار