«واقعه آزادی خرمشهر از دور فقط یک حادثه تاریخی است که برای ملت ایران هیجانآور و افتخارآمیز است؛ ولی از نزدیک، این قضیه شبیه یک معجزه بزرگ بود». این جمله از سخنان گوهربار رهبر انقلاب اسلامی در اول خرداد ماه 1381 است که به موضوع عملیات بیتالمقدس اشاره دارند.
حجت الاسلام و المسلمین حسین ابوالقاسمی در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری بسیج در سرخه ضمن گرامیداشت یاد و نام شهدای 8سال دفاع مقدس و سالروز آزادسازی خرمشهر اظهار کرد: فتح خرمشهر نه يك واقعه نظامی، بلکه يك مفهوم انساني است؛ تاریخ ايران مملو از حوادث تلخ و شيرين و فراز و نشيبهاي مختلف است. از 22 بهمن سال 57 به اين سو حركت تاريخ در ايران ديگر گونه میشود.
وی افزود: اگر تا پيش از اين زمان، تاریخ معاصر ما با شكست و سقوط و عقبنشيني و از دست رفتن بخشهاي مختلف كشور و تسليم شدن در برابر قدرتهاي بيگانه آغشته شده بود، با پيروزي انقلاب اسلامي جريان تاريخ در ايران مسير متفاوتي را در پيش گرفت.
مسئول دفتر ولی فقیه در سپاه ناحیه شهرستان سرخه با اشاره به اینکه از اين به بعد بود كه پيروزي، سربلندي، مقاومت و تاراندن مهاجمان و سرسختي براي حفظ حتي يك ميليمتر از خاك كشور، تبديل به رسم ايرانيان شد، اضافه کرد: براي نخستينبار درتاريخ معاصر، ايران وارد يك جنگ نابرابر و همهجانبه شد و اجازه نداد وجبي از خاك سرزمينمان اشغال شود.
ابوالقاسمی با بیان اینکه فتح خرمشهر، پاياني بود بر صدها سال به يغما رفتن خاك اين سرزمین كه به واسطه حماقت و خيانت پادشاهان بر تاريخ ما تحميل شد، عنوان کرد: حتي رژيم استبدادي - استعماري پهلوي نيز بخشهایی از کشورمان را به بیگانگان بخشید؛ از جمله بحرين. اين بار ملتي كه با دم مسيحايي امام خميني (ره) زنده شده بود، با تكيه بر توانمنديها و ايمان خود، تاريخ را تغيير داد و به اين ترتيب، سوم خرداد، روزي شد به وسعت همه تاريخ و خرمشهر، شهري شد به بزرگي يك ملت.
وی در ادامه اضافه کرد: به همین دلیل بود که فرمانده بزرگ این آزادسازی در سخنی تاریخی و تاریخساز فرمود: «فتح خرمشهر فتح خاك نيست، بلكه فتح ارزشهای اسلامی است.» آزادی خرمشهر تنها یك پیروزی ساده نبود بلكه این پیروزی آغازی بر شكستهای پیاپی دشمن در جبهههای نبرد شد و در واقع آزادی خرمشهر پایان توهم دشمنانی بود كه به شكست و اشغال خاك ایران و نابودی نظام نوپای جمهوری اسلامی دل بسته بودند.
مسئول دفتر ولی فقیه در سپاه ناحیه شهرستان سرخه با اشاره به اینکه به این ترتیب فتح خرمشهر تبدیل شد به نقطه عطفی برای هشت سال دفاع مقدس و روزی مهم در کل تاریخ ایران، خاطرنشان کرد: آنچنان که صدام پس از شکست در عملیات بیتالمقدس و از دست دادن خرمشهر و به اسارت رفتن 19 هزار سرباز ارتش بعث به صراحت گفت «من صدای شکستن استخوانهای ارتش عراق را در خرمشهر شنیدم.» و نه تنها این حادثه استخوانهای ارتش صدام را شکست که پشتوانهای شد برای پیروزیهای آینده ایران و شکستهای دیگر استکبار.
ابوالقاسمی با اشاره به اینکه حالا 35 سال از آن واقعه بزرگ و افتخارآمیز گذشته است، گفت: روز سوم خرداد و آزادسازی خرمشهر هم تبدیل به یک مناسبت بزرگ شدهاند و هرسال از چند روز قبل و پس از این تاریخ برای این روز جشن گرفته میشود. اما آیا این پیروزی و این شهر که باید آن را جغرافیا و تاریخ حماسه دانست، جایگاه واقعی خود را نزد ما یافته است؟ متأسفانه با اینکه سه دهه از این واقعه گذشته، هنوز هم بسیاری از واقعیتهای تلخ و شیرین مربوط به سقوط و فتح خرمشهر مکتوم مانده است. ناگفتههایی که اگر درباره آنها بیشتر حرف زد و تحلیل کرد، میتواند منجر به افزایش آگاهی جامعه نسبت به مسائل پیرامونش شود.
وی تاکید کرد: هنوز هم درباره خیلی از مسائل پشت پرده اشغال خرمشهر ناگفتههای فراوانی است. درباره این موضوع مهم که چه کسانی این بخش از کشورمان را به حراج گذاشتند سخن چندانی گفته نمیشود. اتفاقا همان افراد، امروز هم در آن سوی مرزها درحال وطنفروشی هستند و هر شب در شبکههای تلویزیونی بیگانه حضور مییابند و درباره نبود حقوق بشر و آزادی و دمکراسی در ایران انتقاد میکنند! در مقابل اینگونه افراد، بزرگانی هم که آن روز از خود گذشتند تا خرمشهر برای ایران بماند، امروز نیز درحال مقاومت و نبرد دیگری هستند.