به گزارش خبرگزاری بسیج از ایلام به نقل از خبرگزاری فارس از ایلام، یکی از نکاتی که همهی ما از دوران کودکی به خاطر داریم این است که در سختیها و مشکلات باید در کنار هم باشیم؛ گاهی حتی هیچ کاری برای حل آن مشکل از ما ساخته نیست اما خوب میدانیم که همین ابراز همدردیها میتواند چقدر برای فرد مورد نظر مفید باشد.
تولید، یکی از موضوعات مهمی است که چندین سال است رسیدگی به مشکلاتش دغدغهی مهم ایران و ایرانی است، در راستای اجرای سیاستهای حمایت از تولید، مسوولین قوه قضاییه استان و سازمان بازرسی با همراهی مدیران ادارات کل جهاد کشاورزی، صمت و امور شعب بانک کشاورزی، توسعه تعاون، ملی و صادرات، از واحدهای صنعتی و کشاورزی شهرستان ایوان بازدید کردند و مسائل و مشکلات این واحدها به تفکیک مورد بررسی قرار دادند.
مشکلات چند واحد تولیدی
در ابتدای روند بازدیدها، به سراغ مجتمع گاوداری هلشی رفتیم؛ این مجتمع کشاورزی دارای تعداد ۳۳ واحد گاوداری است که تعداد ۴ واحد از آنها فعال بوده و بخش عمدهای از مشکلات این واحدها در زمینه بدهیهای معوق بانکی، دریافت تسهیلات سرمایه در گردش، تخریب راههای دسترسی، عدم وجود تعاونی جهت مدیریت مجتمع و مشکل در تامین نهاده به دلیل افزایش قیمت آنها است.
پس از بازدید از گاوداری هلشی به شرکت تولید سولفات پتاسیم سر زدیم تا با این شرکت و مشکلاتش بیشتر آشنا شویم؛ این واحد که در شهرک صنعتی ایوان واقع شده که به دلیل وجود مشکل در تامین مالی و وجود بدهیهای معوق تعطیل شده بود؛ پس از بررسی مشخص شد این واحد دارای بدهی ۴۸ میلیارد ریالی به بانک صادرات بوده که به دلیل عدم پرداخت به سرفصل مطالبات مشکوکالوصول انتقال یافته است.
همچنین پس از طرح مسائل و مشکلات این واحد در کارگروه تسهیل مقرر شده است که به واحد مذکور تسهیلات ۴۰۰ میلیارد ریالی جهت راه اندازی مجدد پرداخت شود که متقاضی به دلیل عدم تامین وثیق تسهیلات درخواست ارزیابی مجدد وثایق را دارد.
بعد از بازدید از کارخانه سولفات پتاسیم هم به سراغ یکی از شرکتهای تولید کننده در ایوان رفتیم؛ شرکت سالم گستر فرات که هنوز بویی از ماهی نبرده بود اما عنوان تولید کنسرو ماهی را یدک میکشید.
محصول تولیدی این شرکت کنسرو ماهی است و تمامی وسایل و تجهیزات لازم جهت راه اندازی مجدد نیز در محل کارخانه فراهم شده اما به دلیل عدم تامین مالی، این واحد از مدار تولید خارج شده است.
پس از بحث با مجری طرح در خصوص مشکلات واحد عنوان شد که این واحد جهت راه اندازی نیاز به تسهیلات ۱۰۰ میلیارد ریالی برای خرید ماهی داشته و پس از مراجعه به بانک ملی جهت دریافت تسهیلات اقدامی توسط بانک صورت نپذیرفته است.
در همین رابطه، مسوولین بانک ملی عنوان داشتند: به دلیل وجود قوانین بانکی در خصوص پرداخت تسهیلات به این واحدها به میزان ۹۰ درصد فروش سال قبل براساس صورتهای مالی و این که این واحد به مدت ۲ سال غیر فعال بوده جهت پرداخت تسهیلات منع قانونی وجود دارد؛ لذا مقرر شد مجری طرح نسبت به طرح درخواست و ارائه آن به سازمان سمت و بازرسی کل استان جهت بررسی و رفع مشکل اقدام کند.
شرکت آرد ستاره غرب ایوان چهارمین واحدی بود که به همراه مسوولین از آن بازدید کردیم؛ این شرکت دارای بدهی به اداره کل غله بابت گندم تحویلی است که با توجه به عدم پرداخت بدهی، اداره کل غله نسبت به انجام اقدامات حقوقی اقدام کرده است؛ پس از انجام بازدید از کارخانه با حضور مدیر کل اداره غله مصوب شد که تا پایان سال اقدامات حقوقی به عمل نیاید و شرکت تولید خود را با حداکثر توان انجام دهد.
بازدیدها همچنان ادامه داشت و پس از شرکت آرد ستاره غرب، به سراغ شرکت فولاد ایوان رفتیم؛ این شرکت با توجه به خرید تمامی تجهیزات به دلیل کمبود نقدینگی راه اندازی نشده بود که پس از بازدید از کارخانه و احصا مشکلات آن مقرر شد که نماینده شرکت طی درخواستی تهیه و به اداره کل صمت جهت طرح در ستاد تسهیل تحویل دهد.
فراخوان جهت تشکیل تشکل یا شرکت تعاونی
اصلانی بازرس کل استان ایلام در پایان این بازدید با اشاره به لزوم رفع موانع تولید بیان داشت: با توجه به بروز مشکلات مالی و زیرساختی در مجتمع گاوداری هلشی بایستی نسبت به تشکیل تشکل و شرکتهای تعاونی جهت مدیریت بهتر مجتمع اقدام شود و در این زمینه فراخوان جهت تشکیل تشکل یا شرکت ارائه شد.
وی به استفاده از نیروهای جوان، انقلابی و خوش فکر در زمینه تشکیل شرکتهای تعاونی کشاورزی با تمرکز بر روی شهرستانها با نگاه به کارگیری فرزندان کشاورزان در این زمینه تاکید کرد و افزود: با تشکیل این شرکتها و تلاش در جهت موفقیت آنان بتوان الگویی مناسب برای سایر شهرستانها جهت ترغیب به تشکیل این شرکتها را به وجود آورد.
بازرس کل استان همچنین با اشاره به انجام کارهای کشاورزی به صورت سنتی و بهره وری پایین آنها، گفت: آموزشهای لازم به کشاورزان و فرزندان آنها در راستای اصلاح شیوه انجام کارها ارائه داده شود.
وی در بحث صندوق حمایت از بخش کشاورزی با تاکید بر فعال شدن این صندوقها بیشتر از گذشته و تشکیل آن در سطح شهرستانها ادامه داد: برای این کار بایستی از تمامی تشکلها استفاده شود تا با استفاده از سرمایههای خرد اعضا آنها و کمکهای فنی و مالی دولتی گامهای موثری در راستای حمایت از تولید در بخش کشاورزی برداشته شود و به تبع آن مشکلات بانکی با واحدهای تولیدی در سطح استان نیز کاهش یابد.
افزایش تولید با صندوق حمایت از بخش کشاورزی
اصلانی همچنین با تاکید بر وظایف قانونی سازمان جهاد کشاورزی در خصوص تامین سرمایه این صندوق گفت: فروش سریعتر اموال در نظر گرفته شده برای افزایش سرمایه و تقویت انجام شود تا با حمایت این صندوق از کشاورزان و تولید کنندگان افزایش تولید در این بخشها به وجود آید.
وی با اشاره به موضوع تامین مرغ استان قبل از پایان سال گذشته ضمن تشکر از همکاری دستگاهها در همکاری لازم در زمینه تامین و توزیع مرغ در بازار با اشاره به تامین سه برابری مرغ استان در مقایسه با سالهای گذشته و کاهش مشکلات تامین مرغ و تامین نهاده برای تولید کنندگان، گفت: نظارتها در این زمینه ادامه خواهد یافت.
اصلانی بیان داشت: استفاده از ایدههای نو در زمینههای کشاورزی میتواند زمینههای برون رفت از مشکلات موجود را به وجود آورد و در جهت تحقق این امر دریافت ایدههای جدید و تقدیر از ایدههای برتر لازم خواهد بود.
بازرس کل استان، در جهت طرح و بررسی مشکلات تولید کنندگان خواستار ایجاد گروههای مجازی در بستر نرم افزار ایتا شد تا از طریق مشارکت تولید کنندگان در جهت طرح مشکلات و بحث و بررسی پیرامون آنها راهکارهای لازم جهت رفع آنها با همفکری و استفاده از نظر خود تولید کنندگان مشخص شود.
مدیران مشکلات واحدهای تولیدی را رفع کنند
اصلانی با تاکید بر روحیه جهادی از مسوولین حاضر در جلسه خواست منتظر مراجعه صاحبان واحدهای تولیدی برای اظهار مشکلات نباشند و خود به عنوان مدیران جهادی در محل واحد حضور یافته و مشکلات آنان را احصا در حد توان و اختیارات خود رفع کنند.
بازرس کل استان، در حوزه صنعت خواستار اخذ گزارش مشکلات واحدهای صنعتی توسط اداره کل صمت از واحدهای تولیدی و طرح آن در کارگروه ستاد تسهیل شد و بیان داشت: این بازرسی کل نیز همکاریهای لازم در جهت رفع مشکل این واحد با اخذ مصوبه ستاد تسهیل به عنوان عضو ناظر را انجام خواهد داد.
اصلانی گفت: در صورت عدم رفع موانع در استان از طریق معاونتهای سازمان در مرکز پیگیری لازم به عمل خواهد آمد تا موضوع از طریق وزارتخانه مرتبط بررسی و در صورت امکان مشکل آن رفع شود.
وی همچنین در زمینه مشکلات شهرکهای صنعتی و واحدهایی که به صورت مزایده به اشخاص جدید واگذار شده افزود: واحد که قبلاً دارای بدهی بوده شخص جدید تملک کننده هیچ گونه مسوولیتی در خصوص بدهی قبلی آن واحد را نداشته و تمامی تلاشها برای راه اندازی آن بایستی صورت پذیرد و جهت تعیین تکلیف بر علیه شخص قبلی تمامی اقدامات صورت پذیرد.
اصلانی با اشاره به سیاست قوه قضاییه و سازمان بازرسی مبنی بر جلوگیری از تعطیلی واحدهایی که امکان فعالیت را داشته بیان داشت: تمامی واحدهایی که توان انجام تولید را دارند نباید تعطیل شوند.
لزوم توجه به فروش محصولات تولیدی
اقدسی مدیر جهاد کشاورزی گفت: تولید حلقه اول بوده که حلقه بعدی آن بازار است که بدون توجه به آن تمامی فعالیتها مشکلات این بخش حل نخواهد شد.
تولید حلقه اول بوده که حلقه بعدی آن بازار است که بدون توجه به آن تمامی فعالیتها مشکلات این بخش حل نخواهد شد.
وی ادامه داد: در بخش کشاورزی با توجه به اینکه سطح نگاه کلان کشور در زمینه حمایت از مصرف کننده بوده و کمتر جهتی به سوی تولید کننده داشته با تعیین قیمت دستوری برای تولید کنندگان صرفه اقتصادی برای آنان از بین رفته است؛ این اقدامات سبب عدم توازن بین درآمد و هزینههای واحدهای تولیدی با یکدیگر شده که در نتیجه آن پس از مدت کوتاهی فعالیت آن واحد تعطیل خواهد شد.
افزایش ۳۷ میلیاردی سرمایه صندوق توسعه بخش کشاورزی
مسوول صندوق توسعه بخش کشاورزی نیز بیان داشت: میزان سرمایه صندوق در سال ۹۸ مبلغ ۱۰ میلیارد ریال بوده که در سال ۱۴۰۰ تا مبلغ ۳۷ میلیارد ریال افزایش یافته است؛ براساس ماده ۱۲ قانون تشکیل سازمان جهاد کشاورزی در سالهای گذشته اموالی جهت فروش و تزریق بهای آن در حساب صندوق وجود نداشته که در سال جاری اموالی به ارزش ۱۲۰ میلیارد ریال جهت فروش ارزیابی شده که پس از طی مراحل فروش بهای آن به حساب صندوق واریز خواهد شد.
پالایش ۱۸ واحد تولیدی راکد یا نیمه راکد
محمدرحیمی مدیر اداره کل صمت عنوان داشت: پالایش ۱۸ واحد که میتوان مشکلات آنان را در کوتاه مدت رفع کرد انجام شده و اغلب این واحدها با پرداخت تسهیلات سرمایه در گردش و تقسیط بدهی معوق قابل راه اندازی مجدد خواهند بود.
وی با اشاره به طرحهای سازمان صمت در زمینه پرداخت تسهیلات حمایت از تولید عنوان داشت: طرحهای جهش تولید، رونق تولید و تامین مالی است که این طرحها میتوانند بسیاری از موانع و مشکلات واحدهای تولیدی را مرتفع کنند.
محمد رحیمی در خصوص سوء استفاده برخی از افراد از تسهیلات حمایت از تولید اشاره کرد و گفت: با این واحدها برخورد میشود.
زیرساختهای لازم در شهرکهای صنعتی ایجاد نشده است
اسماعیلی مدیر عامل شرکت شهرکهای صنعتی نیز اظهار داشت: زیرساختهای لازم با توجه به تکالیف قانونی در شهرکها ایجاد نشده و از نظر امکانات زیر ساختی مشکلات فراوانی در این زمینه وجود دارد.
وی به خارج شدن ماشین آلات واحدها از محل اجرای آن قبل از تملک بانکهای عامل توسط بدهکاران اشاره کرد و افزود: بانکهای عامل مکاتبات لازم با شرکت در جهت جلوگیری از خروج ماشین آلات را انجام به عمل نمیآورند.
بیشک چنین بازدیدهایی به شرط احقاق مصوباتشان، میتوانند گام موثری در جهت حل مشکلات واحد های تولیدی و احقاق شعار سال برای رونق تولید و اشتغال در ایران اسلامی باشند.