رئیس دانشگاه علوم پزشکی اراک:

افزایش ۶ درصد افزایش اعمال جراحی در سال گذشته/شروع کارهای مطالعاتی برای جایگزینی بیمارستان امیرکبیر

جمالیان گفت:کارهای مطالعاتی برای جایگزینی بیمارستان امیرکبیر شروع شده و به محض افتتاح بیمارستان ولیعصر باید کار بیمارستان امیرکبیر آغاز شود.
کد خبر: ۹۴۵۰۴۷۴
|
۱۹ مرداد ۱۴۰۱ - ۱۰:۵۵

به گزارش خبرنگار خبرگزاری بسیج استان مرکزی، سید محمد جمالیان رئیس دانشگاه علوم پزشکی اراک در جمع خبرنگاران گفت: اصحاب رسانه با زحمات صادقانه و دلسوزانه در کنار مدافعان سلامت و در حوزه های بهداشت و درمان صادقانه زحمت می کشند و در ارتقای سواد سلامت مردم موثر عمل می کنند و روز خبرنگار فرصتی مناسب برای تجلیل از زحمات این عزیزان است.

جمالیان اظهار کرد: در دوره امروز که سرعت چرخش اطلاعات بسیار زیاد شده و فضای مجازی کار را برای اصحاب رسانه بسیار سخت کرده نقش سواد رسانه در اینجا بسیار با اهمیت است و خبرنگاران در خط مقدم جبهه اطلاع رسانی و آگاهی بخشی نقش آفرینی می کنند.

وی ادامه داد: خبرنگاران در دوران بیماری کرونا با تلاش جهادی به عنوان سربازان گمنام مجاهدانه و ایثارگرانه نقش آفرینی کردند و در بحران بیماری کرونا به عنوان هادیانی بصیر و تاثیرگذار نقش مهمی داشتند.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی اراک بیان کرد: یکی از مهمترین کمبودها در استان مرکزی حوزه بهداشت و درمان است و متاسفانه این استان از نظر زیرساخت های بهداشتی و درمانی از آلام های بسیار زیادی رنج می برد و علاوه بر نبود فضای فیزیکی بهداشتی و درمانی از کمبود نیروی انسانی رنج می برد.

جمالیان یادآور شد: کمبود نیروی انسانی در حوزه های مختلف درمانی، بهداشتی و هیئت علمی بود و لذا جذب نیروی انسانی اولین اولویت بود و با اقدامات سازنده واحد توسعه پست های مصوب از ۷۵۹۲ در سال ۹۸ در سال ۱۴۰۱ به ۸۴۱۷ رسید و موفق شدیم در سال گذشته تعداد زیادی نیرو جذب کنیم و در نیروی انسانی علاوه بر مواردی که تبدیل وضعیت داشتیم در سال ۱۴۰۰ تعداد ۷۶۴ نفر تبدیل وضعیت انجام شدو در سال ۱۴۰۱ نیز تعداد ۷۱۹ نفر انجام شده است.

وی افزود: در آزمون پیمانی در سال ۱۴۰۰ زیرمجموعه دانشگاه علوم پزشکی ۶۴۶ جذب شدند و ۴۶ نفر قراردادی و ۶ نفر هم در آزمون ایثارگری جذب شدند.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی اراک گفت: جزء استان هایی بودیم که در حوزه پرستاری کمبود زیادی داشتیم و در این راستا اقدامات بزرگی انجام شد که تخت دیالز ما از ۱۱۲ به ۱۲۷ افزایش پیدا کرد، تخت روانپزشکی از ۵۵ به ۸۰ تخت، درصد اشغال تخت از ۵۶ به ۶۴ درصد ارتقا پیدا کرد و تخت فعال ما از ۱۷۷۳ به ۱۸۲۸ رسید.

جمالیان گفت: در سال ۱۴۰۰ اعمال جراحی ۶ درصد نسبت به سال مشابه آن افزایش داشته و مراجعین سرپایی ما ۳۴ درصد و بستری ها ۲۱ درصد نیز افزایش داشته است و علیرغم وجود بیماری کرونا هیچ خللی در روند اعمال جراحی وارد نشده است.

وی ادامه داد: تخت سوختگی درحال حاضر به ازای هر یک هزار نفر ۷،۸ است که استاندارد کشوری ۱۲،۴ است و باید برای سوختگی برنامه ریزی جدی داشته باشیم و اورژانس سوانح سوختگی که سازمان انرژی اتمی آن را سال گذشته افتتاح کرده ولی هنوز به بهره برداری نرسیده گامی موثر در این راستا است و طی این ماه تحویل دانشگاه علوم پزشکی می شود و تمام تجهیزات آن توسط وزارت بهداشت تامین می شود و کمبود تخت سوختگی نیز جبران می شود.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی اراک بیان کرد: نصب و راه اندازی دستگاه شتاب دهنده بیمارستان آیت الله خوانساری، سی تی اسکن در بیمارستان امیرکبیر، ۱۴ دستگاه اکسیژن ساز، ماموگرافی دیجیتال در آشتیان، MRI  دلیجان، بازسازی و احیای مرکز تصویربرداری بیمارستان امیرکبیر انجام شد، دستور نصب سی تی اسکن بیمارستان تفرش اخذ شده است و پیگیر راه اندازی این دستگاه در خنداب و کمیجان نیز هستیم و بیش از ۱۵۰ میلیارد تومان با ارز دولتی تجهیزات به زیرساخت های درمانی و آموزشی استان اضافه شده است.

جمالیان افزود: متاسفانه بیمارستان ولیعصر اصلا وضعیت خوبی ندارد و بخش ارتوپدی بیمارستان با کمبود فضا روبه رو است و این امر باعث شرمندگی دانشگاه شده و اتاق های بستری شلوغ است، بیمارستان امیرکبیر به عنوان سانتر کودکان، وضعیتی بدتر از ولیعصر دارد، ساختمان بیمارستان به شدت قدیمی شده است و هزینه بسیاری صرف نگهداشت آن می شود، همچنین بیمارستان آیت الله طالقانی نیز وضعیت مناسبی ندارد.

وی ادامه داد: کارهای مطالعاتی برای جایگزینی بیمارستان امیرکبیر شروع شده و به محض افتتاح بیمارستان ولیعصر باید کار بیمارستان امیرکبیر آغاز شود.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی اراک بیان کرد: بخش های خصوصی در حوزه اطفال توانمندی بالایی ندارند که بتوانند خدمات این بیمارستان را ارائه کنند و باید این مطالبه به گوش مسئولان کشور برسد.

جمالیان یادآور شد: با توجه به شرایط امیدواریم که سال ۱۴۰۲ سال خوبی برای حوزه بهداشت و درمان استان مرکزی باشد و با توجه به سفر پر خیر و برکت ریاست جمهوری قول های خوبی بابت بیمارستان ولیعصر اراک، بیمارستان زنان و زایمان و سوانح و سوختگی داده شد و امیدواریم که کارهای عمرانی در سال آتی قوت بگیرد.

وی با اشاره به اینکه در اراک ۳۴ مرکز جامع سلامت استیجاری داریم و ناچاریم به جای هزینه کردن مبالغ در حوزه پیشگیری، آنرا صرف پرداخت اجاره کنیم، افزود: خوشبختانه تلاش هایی بابت تامین زمین و ساخت این مراکز در حال انجام است.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی اراک گفت: پروژه بیمارستان ولیعصر اراک در واقع یک پروژه ملی است و اگر گفته می شود جانمایی آن درست نیست تصمیم گیری مربوط به گذشته است و مجوز ساخت آن را از شهرداری اخذ کرده است و ما با وجود همه مشکلات کار را جلو می بریم.

وی خاطرنشان کرد: متاسفانه وضعیت اقتصادی دانشگاه مناسب نیست و هزینه ها به هیچ عنوان با تعرفه برابری نمی کند اما با این شرایط تمامی مطالبات پرسنل در سال ۱۴۰۰ پرداخت شده ، تمامی رفاهیات پرسنل به روز پرداخت شده ، بیش از ۸۰ درصد مطالبات دارویی دانشگاه نیز تسویه شده که نشان از تامین اعتبار مناسب برای دانشگاه است.

انتهای پیام/

ارسال نظرات
پر بیننده ها
آخرین اخبار