به گزارش خبرگزاری بسیج از کرمانشاه، پلیس راه استان کرمانشاه گفت: میانگین سرعت خودرو در کشور ۷۰ کیلومتر در ساعت است، اما در کرمانشاه این رقم به ۸۱ کیلومتر رسیده است.
عبدالحسین زارع شرط ترخیص خودروهای شوتی را در مرحله اول آوردن معرفی نامه از پلیس امنیت اقتصادی اعلام کرد و اضافه کرد: شرط دوم این است که ظاهر خودروها باید به حالت اول خودش برگردد.
زارع میانگین سرعت در کشور را ۷۰ کیلومتر اعلام کرد و گفت: در کرمانشاه سرعت به ۸۱ کیلومتر میرسد، به عبارتی سرعت رانندگی در کرمانشاه ۱۱ کیلومتر بیشتر از میانگین کشوری است.
به گفته وی حدود ۸۰ درصد حوادث در استان به صورت واژگونی است که ریشه در سرعت دارد.
زارع تصریح کرد: اتکا صرف به حضور فیزیکی پلیس انتظارات طیف قانونمند جامعه را برآورده نمیکند برای همین ناچاریم که به سمت هوشمندسازی معابر برویم.
وی با اشاره به اینکه شهرستان کرمانشاه به یک کانون پرحادثه در استان تبدیل شده است، بیان کرد: ۶۸ درصد حوادث رانندگی استان در حوزه شهرستان کرمانشاه اتفاق میافتد.
به گفته زارع محور کرمانشاه- کامیاران رتبه برتر تصادفات در استان را به خود اختصاص داده است و تنها در ۹ ماه گذشته ۲۰ نفر در این محور جان خودشان را از دست دادند.
سرپرست پلیس راه استان کرمانشاه از نبستن کمربند ایمنی به عنوان اصلیترین عامل مرگ در تصادفات نام برد .
به گفته وی در مجموع پلیس راه کرمانشاه ۷۰ تیم گشت محسوس و نامحسوس در جادههای استان دارد که در طرح زمستانی به ۱۰۰ تیم افزایش پیدا کرده است.
زارع افزود: هشت گردنه در استان وجود دارد که در سه گردنه بید سرخ، قلاجه و مله ماس حضور گشت پلیس راه ۲۴ ساعته است.
به گفته وی رانندگانی که در جادهها بالای ۱۵۰ کیلومتر سرعت داشته باشند در صورت ثبت تخلف آنها به وسیله دوربینهای کنترل سرعت به صورت سیستمی برای آنها توقیف خودرو و جریمه اعمال میشود.
زارع با بیان اینکه ۲ نوع توقیف موقت ساعتی یا بلند مدت ۷۲ ساعته داریم، اضافه کرد: توقیف موقت ساعتی در جهت ایجاد جو روانی در ذهن راننده برای رعایت بیشتر قوانین است.
وی سهم پلیس در پیشگیری از حوادث جادهای را تنها ۱۹ درصد دانست و بر نقش رسانهها و حتی بیمهها در آموزش و فرهنگ سازی تاکید کرد، به گفته وی بیمهها باید درصدی از درآمدشان را برای کارهای فرهنگی هزینه کنند.
سرپرست پلیس راه کرمانشاه در خصوص آمار تلفات جادههای استان در ۹ ماهه امسال نسبت به مدت مشابه سال گذشته گفت: سال گذشته ۲۴۶ فقره تصادف منجر به فوت در جادههای استان داشتیم که در نتیجه آن ۳۰۵ نفر فوت کردند و امسال نیز ۲۳۵ فقره تصادف منجر به فوت داشته ایم که در نتیجه آن ۲۹۴ نفر جان خودشان را از دست دادند.
زارع افزود: در ۹ ماه سال گذشته ۲ هزار و ۴۴۹ فقره تصادف جرحی در جادههای استان داشتیم که در نتیجه آن سه هزار و ۷۹ نفر مجروح شدند و در ۹ ماهه امسال نیز ۲ هزار و ۳۴۳ فقره تصادف جرحی منجر به مجروح شدن سه هزار و ۵۲۷ نفر شد.
به گفته وی در مجموع تصادفهای خسارتی، جرحی و فوتی امسال ما نسبت به سال گذشته ۱۰ درصد کاهش داشته است