عملیات مرصاد، افول جاودانه عملیات فروغ جاودان منافقین

دامغان_ دکتر محمد بنائیان سفید یکی از شاهدان عینی عملیات مرصاد با اشاره به سالگرد این عملیات در مقابله با گروهک تروریستی منافقین گفت: عملیات مرصاد افول جاودانه عملیات فروغ جاودان منافقین بود که مردم بار دیگر با رشادت و دلاوری‌های خود در سال ۱۳۶۷ در مقابل گروهک‌های نفاق و تزویر از کشور خود دفاع کردند و حماسه‌ای عظیم را خلق کردند.
کد خبر: ۹۶۱۶۵۷۸
|
۰۶ مرداد ۱۴۰۳ - ۱۰:۱۵

دامغان_ به گزارش خبرگزاری بسیج، دکتر محمد بنائیان سفید (یکی از شاهدان عینی عملیات مرصاد از شهرستان دامغان) و رئیس کمیته سبک زندگی در حکمرانی اسلامی سازمان بسیج اساتید کشور به مناسبت پنجم مرداد ماه، سالروز عملیات مرصاد، یادداشتی به شرح منتشر نمودند که در زیر می خوانید؛

بسم الله الرحمن الرحیم 

انّ ربّـك لبالمرصاد (الفجر؛۱۴)

اولین فردی که متوجه حمله فروغ جاودان شدند و اطلاع رسانی کردند سردار شعبانی بودند. در ۲۷ تیرماه سال ۱۳۶۷ ایران اعلام کرد قطعنامه ۵۹۸ را بدون قید و شرط پذیرفته است، اما ارتش صدام در ۳۱ تیرماه به خاک ایران حمله و از منطقه جنوب به سمت خرمشهر و اهواز پیشروی کرد. پس از ضد حملات موفق ایران، ارتش عراق در جبهه‌های میانی و غرب کشور نیز به عملیات نظامی مبادرت کرد که آن‌ها هم با بسیج مجدد نیروهای مردمی و نظامی جمهوری اسلامی، ناموفق بود (درگیر کردن نیروها در جنوب کشور و حمله مجاهدین با حمایت عراق از غرب) زمینه این عملیات را می‌توان در تصور و تحلیل نادرست گروهک منافقین از اوضاع سیاسی نظامی ایران جستجو کرد.

 تحلیل آنان بر این بود که پذیرش قطعنامه ۵۹۸ از سوی ایران، با توجه به برتری نظامی نیروهای عراقی و موفقیت نیروهای عراقی در بعضی از جبهه‌ها، نشان از ضعف و عقب‌نشینی رزمندگان اسلام و سرخوردگی مردم از جنگ و جدایی مردم از دولت می‌باشد.

وقتی که ستون‌کشی مجاهدین خلق با سرعت زیاد به پیش می‌رفت به طوری که آن‌ها در جادهٔ آسفالت با خودروهای چرخ‌دار از مرز قصر شیرین به طرف کرمانشاه، همدان، قزوین، کرج و نهایتاً تهران در حرکت بودند. البته از مهران تا تهران مدت ۳۳ ساعت برنامه‌ریزی شده بود.

بعد از اسلام‌آباد غرب در منطقه‌ای در ۳۵ کیلومتری کرمانشاه که به دلیل جغرافیای خاص یک رشته‌کوه با وجود یک تنگه بر جاده و دشت، تنگه چهارزبر، یک نیروی معدود از سپاه و بسیج، گردان قمربنی هاشم از تیپ ۱۲ قائم سمنان به فرماندهی حاج رجب بنائیان سفید که بنده هم عضو بسیج همین گردان بوده ام، بعد از اطلاع در نیمه‌ شب با احداث تعدادی خاکریز بر روی جاده در انتظار ستون مجاهدین راه را سد کردند و تا طلوع خورشید مقاومت سختی انجام دادند که ستون مجاهدین متوقف شده زمین‌گیر شد و روز جمعه پنجم مردادماه به فرماندهی سردار شهید صیاد شیرازی (ره) عملیات با رمز یا علی بن ابی طالب و با نیروهای سپاه، ارتش و بسیج به ستون های نیروهای سازمان منافقین را که با تسلیحات چرخ دار دستور داشتند از جاده آسفالت با ستونی از تانک، نفربر، و... در حرکت باشند و توقفی نداشته و با سرعت ۷۰ کیلومتر حرکت نمایند که آنها را در دشت حسن آباد ازجلو در تنگه چهار زبر و از پشت در کرند غرب بوسیله هوانیروز هلی برن و محاصره نمودند و ارتش منافقین که بین چهار تا پنج هزار نفر که ۲۵ درصد آنان از زنان عضو گروهک بودند بالگردهای هوانیروز ستون ادوات و نیروهای انسانی آنان را به رگبار بستند.

در روز دوم ششم مرداد حمله زمینی تیپ‌هایی از نیروهای سپاه و بسیج از جناح جنوبی دشت صورت گرفت که با پشتیبانی نیروی هوایی ایران همراه شد و نیروهای مجاهدین خلق در دشت بین تنگه چهارزبر تا گردنه حسن‌آباد محاصره شده و مورد حمله بسیار مؤثر نیروهای جمهوری اسلامی قرار گرفتند.

در روز سوم ستون و یگان‌های باقیمانده مجاهدین خلق به کلی منهدم شدند و فراری‌ها و باقیمانده مجاهدین در شهرهای پشت سر ستون مانند اسلام‌آباد غرب، کرند، سرپل ذهاب و روستاها پاکسازی شدند. 

در این عملیات دشمن با در اختیار داشتن ۲۵ تیپ که مجموعا چهار تا پنج هزار نفر را در بر می‌گرفت و همچنین با بهره‌گیری از مساعدت‌های دولت عراق که شامل ۱۲۰ دستگاه تانک، ۴۰۰ دستگاه نفربر، ۹۰ قبضه خمپاره‌انداز ۸۰ میلی متری، ۳۰ قبضه توپ ۱۲۲ میلی متری، ۱۵۰ قبضه خمپاره ۴۰۰ میلی‌متری، هزار قبضه تیربار کلاشنیکف، ۳۰ قبضه توپ ۱۰۶ میلی متری و ۱۰۰۰ دستگاه کامیون و خودرو میشد به مرزهای غربی کشور حمله کرد.

فرماندهی کل عملیات به دست شخص مسعود رجوی و مریم رجوی بود که پنج محور با فرماندهان مشخص برای تسخیر محورهای: اسلام آباد، کرمانشاه، همدان، قزوین، تهران در نظر گرفته شده بود. نتیجه ای عملیات اضمحلال کامل ارتش آزادی بخش منافقین بوده که تشکیلات نظامی آنان منحل شد.

دکتر محمد بنائیان سفید

رئیس کمیته سبک زندگی در حکمرانی اسلامی سازمان بسیج اساتید کشور

ارسال نظرات
آخرین اخبار