صفحه نخست

استان ها

اقشار و معاونت‌ها

سازمانها و وزارتخانه‌ها

محور مقاومت

اقتصاد مقاومتی

روابط بین الملل

ورزشکاران

فیلم و نماهنگ

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

تهران بزرگ

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

جامعه زنان

راهیان نور

جامعه پزشکی

اجتماعی

دانشجویی

مهندسین صنعت

اصناف

مداحان

سازمان حفظ آثار

کارگری

عشایری

پیشکسوتان

دانش آموزي

مهندسین عمران

فرهنگیان

اساتيد

مهندسين کشاورزی

حقوقدانان

طلاب و روحانيون

بنیاد فرهنگی روایت

علمي، پژوهشي و فناوري

بسیج رسانه

كارمندان

مساجد و محلات

بنیاد تعاون

باشگاه خبرنگاران

باشگاه آذربایجان شرقی

باشگاه آذربایجان غربی

باشگاه اردبیل

باشگاه اصفهان

باشگاه البرز

باشگاه ایلام

باشگاه بوشهر

باشگاه تهران

باشگاه تهران بزرگ

باشگاه چهارمحال و بختیاری

باشگاه خراسان جنوبی

باشگاه خراسان رضوی

باشگاه خراسان شمالی

باشگاه خوزستان

باشگاه زنجان

باشگاه سمنان

باشگاه سیستان و بلوچستان

باشگاه فارس

باشگاه قزوین

باشگاه کردستان

باشگاه قم

باشگاه کرمان

باشگاه کرمانشاه

باشگاه کهگیلویه و بویراحمد

باشگاه گلستان

باشگاه گیلان

باشگاه لرستان

باشگاه مازندران

باشگاه مرکزی

باشگاه هرمزگان

باشگاه همدان

باشگاه یزد

رزمایش اقتدار عاشورایی

هنرمندان

سازندگی

مدارس الگوی صالح

سازمان ورزش

فرهنگی و هنری

وزارت صمت

وزارت نفت

وزارت ارتباطات

وزارت دفاع

وزارت نیرو

وزارت آموزش و پرورش

وزارت جهاد کشاورزی

وزارت مسکن و شهرسازی

وزارت اقتصاد و دارایی

سازمان انرژی اتمی

سازمان آتش نشانی

بسیج صدا و سیما

صفحات داخلی

دوشنبه ۱۸ تير ۱۴۰۳ - 08 July 2024
یادداشت/ به بهانه هفته کتاب خوانی؛
تبریز- سال ها پیش کتاب، مجله و نقاشی رویای خوب بسیاری از کودکان هم سن و سال ما بود، و مجله کیهان بچه ها و کتاب های شعر و داستان کودکان و نوجوانان بهترین تفریح کنار درس ها به شمار می رفت.
کد خبر: ۹۴۶۷۹۳۱
|
۲۴ آبان ۱۴۰۱ - ۰۰:۴۵

خبرگزاری بسیج، رقیه غلامی؛ خیلی خوب یاد گرفته بودیم وقتی دلتنگ می شدیم یا حوصله مان سر می رفت به گوشه ای خلوت پناه می بردیم و کتاب می خواندیم، کتاب این «یار مهربان» به گفته عباس یمینی شریف چه قدر «خوش زبان» بود، به طوری که بعد از کمی درنگ در آن با اندک توشه ای که برمی داشتیم می توانستیم ذهنمان را سر و سامانی بخشیم.

سال ها از آن روزها می گذرد، روزهایی که کتاب، مجله و نقاشی رویای خوب بسیاری از کودکان هم سن و سال ما بود، و مجله کیهان بچه ها و کتاب های شعر و داستان کودکان و نوجوانان بهترین تفریح کنار درس ها به شمار می رفت.

کتابخانه های مدارس آن روزها جایی بود که هر هفته انتظارش را می کشیدیم تا هفته بعد فرا رسد و کتاب امانتی خود را عوض کنیم، آن روزها با تمام اشتیاقی که در وجودمان شعله ور بود در مناسبت های مختلف نمایشگاه کتاب برگزار می کردیم و شوق آن گویی خستگی را در ما نمی شناخت اما امروز نه از آن حس و حال کودکان و نوجوانان خبری است و نه از شوق و شور آن سال ها.

امروز کودکان تنها تفریحی که به آن شوق می ورزند رایانه و بازی های رایانه ای است که تمام هوش و حواس آن ها را به خود معطوف کرده است و در بسیاری از خانواده ها کودکان و نوجوانان و چه بسا جوانان به حدی با آن خو گرفته اند که در کنار چنین ابزاری، بهایی به کتاب و درس های تحصیلی خود نمی دهند و اگر هم باشد آن حدی نیست که قابل قبول باشد و گاهی آن چنان این موضوع بحرانی شده است که موجب افت تحصیلی دانش آموزان نیز می شود.

علاوه بر این که بازی های رایانه ای موجب افت تحصیلی کودکان و نوجوانان می شود، بر سلامت جسمی و ذهنی آن ها نیز تاثیر می گذارد و این درحالی است که مسئولان امر و کارشناسان مدام از رسانه های مختلف بر آسیب های این نوع بازی ها هشدار می دهند.

 دو، سه دهه پیش که کودکان و نوجوانان به این بازی ها دسترسی نداشتند، علاوه بر این که درس و مدرسه برای آن ها مهم بود، همراه با آن به کتاب های غیردرسی نیز اهمیت می دادند و نسبت به ذائقه و علاقه و اغلب با پس اندازهای خود کتاب تهیه می کردند و یا امانت می گرفتند و بار علمی و سطح معلومات خود را ارتقا می بخشیدند.

معلم ها و دبیرهای مدارس نیز هم پای دانش آموزان در امر کتاب و کتابخوانی آن ها را راهنمایی و یاری می کردند و با توجه به سطح، درس، علاقه و کار عملی دانش آموزان، فیش برداری و خلاصه نویسی را برای آن ها می آموختند اما حالا موتورهای جستجویی مانند گوگل حتی دانش جویان را نسبت به امر مهم مطالعه و تحقیق سهل انگار کرده است چه برسد به دانش آموزان که مطالب مورد نیاز خود را یا از طریق بزرگترها و رایانه به دست می آورند و یا از مطالب آماده که امروزه در لوازم التحریرها عرضه می شود فراهم می کنند.

آن روزها، روزهای خوبی بود، هنوز ذائقه آن زمان در ذهن بسیاری از جوانان مانده است، چرا که وقتی دلتنگ می شویم سراغ مجموعه های شعر می رویم، وقتی دلمان تنگ می شود و از روزگار دل آزرده می شویم به کتاب های ارزشی پناه می بریم و وقتی ملول و سردرگم در کوره راه های پر هیاهوی روزمرگی در می مانیم چه زیبا آیات کتاب خدا به صبوری مان می خواند و روزهایی را یاد می کنیم که چه با شوق برای به دست آوردن کتاب مورد علاقه خود برای اندک پس اندازهایمان برنامه ریزی می کردیم.

درست است که امروز در عرصه تکنولوژی های نوین ابزارهایی چون رایانه و اینترنت کارها را آسان، ارزان و قابل دسترس کرده است اما کتاب جای خود را دارد و فرهنگ کتاب خوانی نیاز به بسیاری از زمینه سازی ها دارد که متولیان فرهنگی باید در کنار والدین، دانش آموزان را از همان سال های آغاز آموزش با این فرهنگ آشنا و نسبت به آن تشویق کنند.

ارسال نظرات