صفحه نخست

استان ها

اقشار و معاونت‌ها

وزارتخانه ها

محور مقاوت

اقتصاد مقاومتی

ورزشکاران

فیلم و نماهنگ

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

تهران بزرگ

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

جامعه زنان

راهیان نور

جامعه پزشکی

اجتماعی

دانشجویی

مهندسین صنعت

اصناف

مداحان

کارگری

عشایری

پیشکسوتان

دانش آموزي

مهندسین عمران

فرهنگیان

اساتيد

مهندسين کشاورزی

حقوقدانان

طلاب و روحانيون

بنیاد فرهنگی روایت

علمي، پژوهشي و فناوري

بسیج رسانه

كارمندان

مساجد و محلات

بنیاد تعاون

باشگاه خبرنگاران

باشگاه آذربایجان شرقی

باشگاه آذربایجان غربی

باشگاه اردبیل

باشگاه اصفهان

باشگاه البرز

باشگاه ایلام

باشگاه بوشهر

باشگاه تهران

باشگاه تهران بزرگ

باشگاه چهارمحال و بختیاری

باشگاه خراسان جنوبی

باشگاه خراسان رضوی

باشگاه خراسان شمالی

باشگاه خوزستان

باشگاه زنجان

باشگاه سمنان

باشگاه سیستان و بلوچستان

باشگاه فارس

باشگاه قزوین

باشگاه کردستان

باشگاه قم

باشگاه کرمان

باشگاه کرمانشاه

باشگاه کهگیلویه و بویراحمد

باشگاه گلستان

باشگاه گیلان

باشگاه لرستان

باشگاه مازندران

باشگاه مرکزی

باشگاه هرمزگان

باشگاه همدان

باشگاه یزد

رزمایش اقتدار عاشورایی

هنرمندان

سازندگی

فرهنگی و هنری

صفحات داخلی

جمعه ۲۹ ارديبهشت ۱۴۰۲ - 19 May 2023
یک استاد دانشگاه در گفتگو با بسیج مطرح کرد؛
ابراهیمی گفت: مراکز فرهنگی باید به وسیله افراد صاحب نظر و دغدغه مند اداره شود بخشی از بد حجابی ها به دلیل کج رفتاری کسانی است که اراده فرهنگی لازم را ندارند ولی در مسند امور فرهنگی قرار گرفته اند.
کد خبر: ۸۵۱۴۰۸۱
|
۰۶ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۱۰:۳۰

مرتضی ابراهیمی استاد دانشگاه در گفتگو با خبرنگار حوزه عفاف و حجاب سرویس فرهنگ و جامعه خبرگزاری بسیج با بیان اینکه عوامل متعددی در موضوع حجاب دخیل هستند گفت: متاسفانه شناخت افراد از مفهوم عفاف و حجاب ضعیف است در کنار عامل شناخت، عوامل دیگری چون محیط اجتماعی و زندگی افراد، شبکه های اجتماعی، رسانه ها، مطبوعات و فضای سایبری مجموعه ای را تشکیل می دهند که پدیده عفاف و حجاب را به صورت مثبت یا منفی جهت دهی می کنند.

وی ادامه داد: در مجموع مهم ترین مانع برای حفظ حریم عفاف و حجاب، میزان آگاهی افراد نسبت به مبانی فکری اسلام است، یک فرد مسلمان باید بداند نگاه اعتقادات دینی و مذهبی نسبت به حجاب چیست در حالیکه امروزه فرهنگ غالب در محیط زندگی میزان عفاف و حجاب افراد را تعریف می کند اگر اعتقادات فرد در این زمینه کامل و به درستی شکل بگیرد شاید مسائل اجتماعی به آنها خدشه وارد کند ولی نمیتواند شکل کلی آن را از بین ببرد.

این استاد دانشگاه با بیان اینکه اکثریت افراد بدحجاب، اصل حجاب را قبول دارند گفت: ولی شناخت منطقی و درستی از حجاب ندارند حتی خانواده ها نیز نسبت به این موضوع شناخت کافی و دقیقی ندارند.

ابراهیمی با طرح این موضوع که در علوم انسانی در هیچ پدیده ای قطع و یقین وجود ندارد تصریح کرد: بدحجابی نمی تواند صرفا یک منشا منفی داشته باشد، عوامل متعددی ممکن است در این قضیه دخیل باشند.

وی افزود: در حقیقت این یک کار فرهنگی است که به ظرافت و دقت نیازمند است بر اساس مبنای اعتقادی امر به معروف و نهی از منکر متولیان فرهنگی و مسئولین باید راه های نهادینه کردن این ارزش را به مردم آموزش دهند، در این میان نباید از نقش پررنگ خانواده ها نیز غافل شد.

این کارشناس فرهنگی با اشاره به "آموزش" به عنوان مهم ترین عامل در ترویج عفاف و حجاب خاطر نشان کرد: رسانه ها باید فعالانه وارد صحنه شوند، نخبگان دانشگاهی و حوزوی به شکل نشست و هم اندیشی در مدارس و دانشگاه ها پیرامون مسئله حجاب بحث کنند.

مسوول بسیج اساتید اردبیل افزود: باید بپذیریم که بخشی از بد حجابی ها به دلیل کج رفتاری و بد رفتاری متولیان فرهنگی است مانند کسانی که فرهنگی نیستند ولی در مسند امور فرهنگی قرار گرفته اند و یا کسانی که فرهنگی هستند ولی اراده فرهنگی لازم را ندارند.

ابراهیمی در خاتمه با تاکید بر اینکه مراکز فرهنگی باید به وسیله افراد صاحب نظر و دغدغه مند اداره شود اظهار داشت: انتظار می رود مسئولین برای حل این معضل با رجوع به موازین دینی، سیره و فرمایشات پیامبر(ص) و اهل بیت علیهم السلام و الگوسازی از آنها و همچنین بررسی نظرات و دیدگاه های امام خمینی (ره) و مقام معظم رهبری (مدظله العالی )پیرامون این موضوع بر مبنای این اصول به شکل هماهنگ در جهت رفع این مشکل حرکت کنند.

ارسال نظرات