صفحه نخست

استان ها

اقشار و معاونت‌ها

وزارتخانه ها

محور مقاوت

اقتصاد مقاومتی

ورزشکاران

فیلم و نماهنگ

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

تهران بزرگ

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

جامعه زنان

راهیان نور

جامعه پزشکی

اجتماعی

دانشجویی

مهندسین صنعت

اصناف

مداحان

کارگری

عشایری

پیشکسوتان

دانش آموزي

مهندسین عمران

فرهنگیان

اساتيد

مهندسين کشاورزی

حقوقدانان

طلاب و روحانيون

بنیاد فرهنگی روایت

علمي، پژوهشي و فناوري

بسیج رسانه

كارمندان

مساجد و محلات

بنیاد تعاون

باشگاه خبرنگاران

باشگاه آذربایجان شرقی

باشگاه آذربایجان غربی

باشگاه اردبیل

باشگاه اصفهان

باشگاه البرز

باشگاه ایلام

باشگاه بوشهر

باشگاه تهران

باشگاه تهران بزرگ

باشگاه چهارمحال و بختیاری

باشگاه خراسان جنوبی

باشگاه خراسان رضوی

باشگاه خراسان شمالی

باشگاه خوزستان

باشگاه زنجان

باشگاه سمنان

باشگاه سیستان و بلوچستان

باشگاه فارس

باشگاه قزوین

باشگاه کردستان

باشگاه قم

باشگاه کرمان

باشگاه کرمانشاه

باشگاه کهگیلویه و بویراحمد

باشگاه گلستان

باشگاه گیلان

باشگاه لرستان

باشگاه مازندران

باشگاه مرکزی

باشگاه هرمزگان

باشگاه همدان

باشگاه یزد

رزمایش اقتدار عاشورایی

هنرمندان

سازندگی

فرهنگی و هنری

صفحات داخلی

شنبه ۰۶ خرداد ۱۴۰۲ - 27 May 2023
رئیس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: هنرمند در دوران بلوغ خلق آثار هنری باید نگاهش از عمر خود بلندتر باشد اما کم آدم نداریم که با نام هنر، ابتذال وارد می‌کنند.
کد خبر: ۸۵۶۷۷۴۳
|
۱۹ شهريور ۱۳۹۴ - ۱۱:۳۸

به گزارش خبرگزاری بسیج از کردستان، حسن بنیانیان در نشست صمیمی با هنرمندان و فعالان فرهنگی استان کردستان در سالن شماره 2 پردیس سینما بهمن سنندج، اظهار کرد: ماموریت در حوزه هنری،استفاده از هنرها برای خدمت به ارزش‌های اسلامی است.

وی افزود: هنرمند در خلق آثار، تحت تاثیر بینش و دانش خود، مخاطب، دنیای هنر، اقتصاد هنر و جشنواره‌ها قرار می‌گیرد اما گاهی اوقات بی‌توجهی‌هایی به جامعه هنر صورت می‌گیرد که باید آنها را در خود آن جامعه جستجو کرد.

بنیانیان با عنوان این مطلب که، هنرمند در دوران بلوغ خلق آثار هنری باید نگاهش از عمر خود بلندتر باشد، گفت: امروز آمریکایی‌ها سعی می‌کنند فارسی یاد بگیرند تا بتوانند کتاب‌های حافظ و مولوی را بفهمند و اینها افتخارات بزرگی است که ما ایرانی‌ها به آنها عادت کرده و قدر آنها را نمی‌فهمیم.

رئیس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای عالی انقلاب فرهنگی کشور تصریح کرد: زمانی لذت دینداری در جامعه احساس می‌شود که عدالت در جامعه به موازات پیشرفت‌های مادی و رشد و تعالی اخلاق، نمود داشته باشد و شیرینی دین را به جامعه بیاورد.

بنیانیان تاکید کرد: یکی از مشکلات جدی ما در این مقطع تاریخی، اعتقادات نیست، بلکه مدیریت فرهنگی جامعه نتوانسته است ارزش‌ها را انتقال دهد.

وی خاطرنشان کرد: مقام معظم رهبری به واسطه اشرافی که بر مقوله فرهنگ و هنر و مسئولیت بر اداره جامعه دارند، موضع‌گیری‌های ایشان نسبت به بقیه متفاوت است.

به گفته رئیس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای عالی انقلاب فرهنگی، رهبری می‌فرمایند "امروز هم بیشترین ضربه‌ای که دارد در دنیا به ما می‌خورد، از کارکرد فرهنگ است"، و باید گفت که بخشی از مشکلات این حوزه، بینشی است و بخشی نیز تقصیر افرادی است که در این حوزه کار می‌کنند.

وی تاثیر توسعه هنر خاص در هنر عام را یادآوری کرد و گفت: اگر به گونه‌ای فعالیت کرد که هنر خاص را توسعه داد، در توسعه هنر عام هم موثر واقع می‌شود.

بنیانیان اضافه کرد: متاسفانه بسیاری از وزارتخانه‌ها تخریب فرهنگی گسترده‌ای دارند و در برخی از ادارات هم، ارباب رجوع از اینکه دروغ گفتن و رشوه‌دادن بلد نیست، رنج می‌برند.

رئیس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای عالی انقلاب فرهنگی یادآور شد: برخی از دستگاه‌های اجرایی با کارهای خود، بخشی از فرهنگ را تخریب می‌کنند به نحوی که در ظاهر فعالیت داریم اما در دستگاه‌های فرهنگی، اقتصاد را تخریب می‌کنند و در دستگاه‌های اقتصادی هم، فرهنگ تخریب می‌شود.

وی خاطرنشان کرد: در دهه‌های اخیر ورود علم و فناوری‌های جدید ما را تحت تاثیر قرار داده که آثار تخریبی فرهنگی آن بسیار زیاد است و می‌طلبد تمامی فعالیت‌ها، پیوست فرهنگی داشته باشند.

بنیانیان ادامه داد: گلایه رهبری از نخبگان جامعه در درک فرهنگی است و رنج رهبری این است که فرهنگ در بین نخبگان جامعه به ویژه نخبگان فرهنگی حس نمی‌شود.

وی در ادامه به بحث تمدن‌سازی اسلامی به عنوان یکی از تاکیدات رهبری اشاره کرد و جاری‌سازی جهان‌بینی، اعتقادات و ارزش‌ها و الگوهای رفتاری و نمادهای مبتنی بر اسلام را هدف غائی و لزوم تمدن‌سازی اسلامی ذکر کرد.

رئیس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای عالی انقلاب فرهنگی کشور تصریح کرد: در شرایط موجود جهان، حفظ و تقویت فرهنگ اسلامی عامل ماندگاری، ثبات و اقتدار نظام جمهوری اسلامی است چرا که اصل قدرت ما مربوط به بینش و فرهنگ اسلامی است.

بنیانیان همچنین گفت: در حالی که ذات کشور ما هنرخیز است و تمدن هفت هزار ساله داریم، نگاه حداقلی به مفهوم فرهنگ و دین در بین مدیران و نخبگان جامعه وجود دارد که ریشه آن در مشکلات فرهنگی است.

وی در پایان سخنان خود، تخریب فرهنگی در دستگاه‌های فرهنگی را از سر ندانم‌کاری دانست و گفت: بخشی از تغییرات فرهنگی هم در دستگاه‌های غیرفرهنگی صورت می‌گیرد که باید همه نهادها و دستگاه‌های اداری به یک بلوغ فرهنگی برسند و مانند دستگاه تصفیه آب در تولید و اصلاح عمل نمایند.

ارسال نظرات