صفحه نخست

استان ها

اقشار و معاونت‌ها

وزارتخانه ها

محور مقاوت

اقتصاد مقاومتی

ورزشکاران

فیلم و نماهنگ

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

تهران بزرگ

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

جامعه زنان

راهیان نور

جامعه پزشکی

اجتماعی

دانشجویی

مهندسین صنعت

اصناف

مداحان

کارگری

عشایری

پیشکسوتان

دانش آموزي

مهندسین عمران

فرهنگیان

اساتيد

مهندسين کشاورزی

حقوقدانان

طلاب و روحانيون

بنیاد فرهنگی روایت

علمي، پژوهشي و فناوري

بسیج رسانه

كارمندان

مساجد و محلات

بنیاد تعاون

باشگاه خبرنگاران

باشگاه آذربایجان شرقی

باشگاه آذربایجان غربی

باشگاه اردبیل

باشگاه اصفهان

باشگاه البرز

باشگاه ایلام

باشگاه بوشهر

باشگاه تهران

باشگاه تهران بزرگ

باشگاه چهارمحال و بختیاری

باشگاه خراسان جنوبی

باشگاه خراسان رضوی

باشگاه خراسان شمالی

باشگاه خوزستان

باشگاه زنجان

باشگاه سمنان

باشگاه سیستان و بلوچستان

باشگاه فارس

باشگاه قزوین

باشگاه کردستان

باشگاه قم

باشگاه کرمان

باشگاه کرمانشاه

باشگاه کهگیلویه و بویراحمد

باشگاه گلستان

باشگاه گیلان

باشگاه لرستان

باشگاه مازندران

باشگاه مرکزی

باشگاه هرمزگان

باشگاه همدان

باشگاه یزد

رزمایش اقتدار عاشورایی

هنرمندان

سازندگی

فرهنگی و هنری

صفحات داخلی

يکشنبه ۰۷ خرداد ۱۴۰۲ - 28 May 2023
عضو انجمن متخصصان داخلی ایران گفت: سن بلوغ در پسران و دختران ایرانی ۱.۵ سال کاهش یافته، در دختران به ۱۱.۵ و در پسران به ۱۳.۵ سال رسیده، همچنین در حال حاضر فاصله بالا بین بلوغ جنسی و اقتصادی باعث شیوع افسردگی در جامعه شده است.
کد خبر: ۸۶۶۵۷۰۱
|
۰۷ ارديبهشت ۱۳۹۵ - ۱۵:۰۰
به گزارش خبرگزاری بسیج، کیوان الچیان در نشست خبری به مناسبت برپایی بیست و هفتمین کنگره متخصصان داخلی که از 14 تا 17 اردیبهشت برگزار می‌شود، گفت: متأسفانه در کشور سن بلوغ در پسران و دختران 1.5 سال کاهش یافته است، در دختران به 11.5 سال و در پسران به 13.5 سال رسیده است.
 
وی افزود: 14 تا 15 سال فاصله بین بلوغ عقلی و اقتصادی است. بلوغ عقلی در دختران و پسران 15 تا 17 سال است و بلوغ اقتصادی 27 سالگی به بالا را شامل می‌شود، البته فاصله بین بلوغ جنسی و اقتصادی طولانی است و همین امر بیماری‌های مختلفی را گسترش می‌دهد.
 
الچیان گفت: یکی از این بیماری‌ها که رو به افزایش است، بیماری‌های روحی و روانی است که شایع‌ترین آن افسردگی است، به طوری که 23 درصد دانشجویانی که وارد دانشگاه می‌شوند، افسرده‌اند.
 
عضو انجمن متخصصان داخلی ایران ادامه داد: افزایش بی‌رویه مواد دخانی و روانگردان و همچنین مواد صنعتی مانند گل و قرص‌های اکس در دانشجویان باعث اضمحلال مغزی و بیماری‌های اعصاب و روان مثل اسکیزوفرنی و افسردگی شده است.
 
وی افزایش میزان چربی و نمک را به دلیل مصرف فست‌فود نامناسب دانست و گفت: کودکانی که در سن 2 سالگی مصرف مواد قندی و نمکی را تجربه می‌کنند، استعداد ابتلا به دیابت و فشار خون در آنها افزایش می‌یابد.
 
الچیان در مورد سوء مصرف الکل در کشور گفت: کاهش 10 درصدی مصرف الکل باعث کاهش انواع بیماری‌ها می‌شود، متأسفانه شیوع الکل در گروه سنی 13 تا 27 سال رو به افزایش است.
 
وی با اشاره به اینکه کشور ما از نظر طبیعی بلاخیز است، گفت: آنچه مهم است آموزش احیاء است به طوری که با ترویج خود مراقبتی و آموزش‌های به موقع به پزشکان متخصص و مردم، کاری کنیم تا در صورت بروز حادثه، خودشان احیاء را انجام دهند و منتظر اورژانس نباشند.
 
عضو انجمن متخصصان داخلی ایران همچنین افزود:هم اکنون مسمومیت با سرب در بیمارستان‌ها را داریم، به طوری که اخیراً 50 مورد از بیماری‌های ناشی از مصرف تریاک به دلیل استعمال تریاک نامرغوب بوده، چرا که در این ماده مخدر، از روغن سوخته ماشین استفاده شده که سیاه‌رنگ و سنگین بوده، اما به دلیل دارای مقادیر زیادی سرب، باعث کاهش سطح هوشیاری افراد، نارسایی کبدی و حتی مرگ شده است.
 
الچیان همچنین از تبلیغات نادرست رسانه‌ها در اقلام خوراکی که حاوی نمک و روغن هستند انتقاد کرد و گفت: متأسفانه آهن، اسیدفولیک و ویتامین D در جوانان و بزرگسالان رو به کاهش است و در مقابل، آجیل‌هایمان را نمک‌سود می‌کنیم و در کنار تبلیغاتی که از خوراکی‌های ناسالم می‌شود، کم‌تحرکی داریم.
 
* سنگ‌اندازی فوق تخصصان بر سر راه متخصصان داخلی
 
همچنین مصطفی انوری دبیر اجرایی کنگره متخصصان داخلی گفت: پروتکل مصوب وزارت بهداشت در حوزه متخصصان داخلی انجام نمی‌شود و شفاف نبودن شرح وظایف این متخصصان از چالش‌های موجود است.
 
وی افزود: متخصص داخلی پس از گذراندن چهار سال دوره رزیدنتی و تخصص‌های مختلف، استفاده از ابزارهای پزشکی را یاد می‌گیرد، اما در هنگام ارائه خدمت برایش سنگ‌اندازی می‌شود، افرادی که بیشتر از گروه فوق تخصصان هستند، با نفوذ در وزارت بهداشت، نمی‌گذارند ما در این حیطه وارد شویم و مانع گرفتن نوار قلب و آندوسکوپی از سوی ما می‌شوند، حتی با کمک بیمه‌ها جلوی دریافت حق ویزیت ما را هم می‌گیرند.
ارسال نظرات