صفحه نخست

استان ها

اقشار و معاونت‌ها

وزارتخانه ها

محور مقاوت

اقتصاد مقاومتی

ورزشکاران

فیلم و نماهنگ

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

تهران بزرگ

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

جامعه زنان

راهیان نور

جامعه پزشکی

اجتماعی

دانشجویی

مهندسین صنعت

اصناف

مداحان

کارگری

عشایری

پیشکسوتان

دانش آموزي

مهندسین عمران

فرهنگیان

اساتيد

مهندسين کشاورزی

حقوقدانان

طلاب و روحانيون

بنیاد فرهنگی روایت

علمي، پژوهشي و فناوري

بسیج رسانه

كارمندان

مساجد و محلات

بنیاد تعاون

باشگاه خبرنگاران

باشگاه آذربایجان شرقی

باشگاه آذربایجان غربی

باشگاه اردبیل

باشگاه اصفهان

باشگاه البرز

باشگاه ایلام

باشگاه بوشهر

باشگاه تهران

باشگاه تهران بزرگ

باشگاه چهارمحال و بختیاری

باشگاه خراسان جنوبی

باشگاه خراسان رضوی

باشگاه خراسان شمالی

باشگاه خوزستان

باشگاه زنجان

باشگاه سمنان

باشگاه سیستان و بلوچستان

باشگاه فارس

باشگاه قزوین

باشگاه کردستان

باشگاه قم

باشگاه کرمان

باشگاه کرمانشاه

باشگاه کهگیلویه و بویراحمد

باشگاه گلستان

باشگاه گیلان

باشگاه لرستان

باشگاه مازندران

باشگاه مرکزی

باشگاه هرمزگان

باشگاه همدان

باشگاه یزد

رزمایش اقتدار عاشورایی

هنرمندان

سازندگی

فرهنگی و هنری

صفحات داخلی

سه‌شنبه ۰۲ خرداد ۱۴۰۲ - 23 May 2023
وزیر سابق اقتصاد با بیان اینکه رشد اقتصادی در سال ۹۴ منفی بود، گفت: سرمایه واردشده محقق به کشور در سال ۹۱ یعنی اوج تحریم‌ها ۴.۵ میلیارد دلار بوده و سال ۹۳ به ۱.۵ میلیارد رسید.
کد خبر: ۸۶۶۸۶۸۹
|
۱۲ ارديبهشت ۱۳۹۵ - ۲۰:۱۷
به گزارش خبرگزاری بسیج،سیدشمس‌الدین حسینی وزیر اقتصاد دولت دهم با حضور در جمع مسئولان بررسی و تحلیل بسیج دانشجویی استان‌های کشور با اشاره به اهمیت اقتصاد مقاومتی گفت: ما در هیچ کشور دیگری در جهان شاهد نیستیم تا این اندازه به آن‌ها فشار اقتصادی و هجمه اقتصادی واردشده باشد.

وی تأکید کرد: پیشتر وقتی از جنگ اقتصادی سخن می‌گفتیم منظور جنگ نرم اقتصادی بود اما جنگی که کشور ما در حوزه اقتصادی با آن مواجهیم یک جنگ سخت تمام‌عیار اقتصادی است که در آن از همه ابزارها برای صدمه زدن به کشور مقابل استفاده می‌شود.

حسینی افزود: باور مقاومتی زمینه‌ساز اقدام در حوزه اقتصاد مقاومتی می‌شود،کسی که به اقتصاد مقاومتی و مدیریت جهادی باور دارد می‌تواند در این زمینه اقدام کند. اقتصاد مقاومتی به دانشگاه مقاومتی، دیپلماسی مقاومتی، تفکر مقاومتی و غیره احتیاج دارد.

وی در آسیب‌شناسی مسیر طی شده در راستای اقدام مقاومتی تصریح داشت: به این خاطر که اقتصاد مقاومتی یک الگو است نباید انتظار داشت در یک یا دو سال نتیجه حال شود ولی در پاسخ به این سؤال که آیا این مسیر با سرعت لازم در حال طی شدن است یا نه باید گفت سرعت لازم وجود ندارد و در بخش‌های از کشور نیز باور لازم به اقتصاد مقاومتی وجود ندارد.

حسینی ادامه داد: اگر باور لازم وجود داشته باشد رفتارها تغییر می‌کند،بنده معتقدم جهت کلی حرکت اقتصادی مبنی بر این باور نیست. البته این به این معنی نیست که هیچ‌کدام از دولت‌مردان به اقتصاد مقاومتی اعتقاد ندارد ولی به نظر برخی چنین باوری ندارند لذا اقتصاد کشور معطل یک توافق و بدعهدی و خوش عهدی در یک توافق می‌ماند.

وی در بررسی پرونده اقتصادی ایران در سال 94 گفت: صریح می‌گویم اقتصاد ایران در سال 94 کوچک شد. یکی از معیارها تولید ناخالص ملی و رشد اقتصادی است. برخی مراکز آمارگیری بین‌المللی اعلام کرده‌اند رشد اقتصادی ایران در سال 94 صفر بوده است و شواهد داخل کشور نشان می‌دهد رشد اقتصادی منفی بوده است.

وزیر اقتصاد دولت دهم خاطرنشان کرد: اگر بگویم سفره یک ایرانی متصل به درآمدش است لذا متأسفانه در سال گذشته سفره او نیز کوچک‌شده است. وضعیت بیکاری بر اساس آمار رسمی نه‌تنها بهبود نیافته که بدتر از گذشته شده است.

وی افزود: در فصل چهارم سال 93 رشد بخش ساختمان و صنعت بر اساس آمار رسمی منفی هجده و نیم درصد بوده است. در پنج‌ماهه اول سال 94 تولید محصولات فولادی منفی دوازده و سیمان منفی یازده درصد بوده است. رشد تعداد صدور جواز تأسیس منفی بیست‌وهفت درصد بوده است و منفی چهارده درصد پروانه بهره‌برداری صادرشده است.

حسینی اظهار داشت: روند بهبود توزیع درآمد که از سال 89 آغازشده بود و تا 92 ادامه داشت از سال 93 تغییر جهت داده و نابرابری رو به افزایش نهاد است که البته سرعت آن در روستاها از شهرها بیشتر است. ضریب جینی از 36.5درصد در سال 92 به 38 درصد افزایش‌یافته است.

وی یادآور شد: یکی از روش‌های اندازه‌گیری شاخص رفاه سنجش درآمد سرانه و توزیع درآمد را باهم بسنجیم که درآمد سرانه کاهش‌یافته و توزیع درآمد هم که بدتر شده است لذا رفاه نیز کاهش‌یافته است.

 وزیر اقتصاد دولت دهم اظهار داشت: انتظار همه این بود که با تغییر رویکرد ما در دیپلماسی مناسبات خارجی ما افزایش پیدا کند و تجارت خارجی بهبودیافته باشد که این شاخص نیز کاهش‌یافته است. امسال بسیار مانور دادند که برای اولین بار صادرات غیرنفتی از واردات پیشی گرفت که درست است اما واقعیت این است صادرات غیرنفتی نسبت به سال‌های گذشته 16 درصد کاهش‌یافته و واردات کشور 22 درصد کاهش‌یافته است.


وی افزود: اما اگر غیر سطحی به این قضیه بنگریم خواهیم دانست در واقعیت فشار این کاهش واردات بر دوش تولید است. واردات مواد اولیه 20.5 درصد افت داشته است که به معنی کاهش تولید است، درحالی‌که واردات سرمایه‌ای 8 درصد و واردات کالاهای مصرفی حدود 1.5 درصد کم شده است.

حسینی اشاره داشت: سرمایه واردشده محقق به کشور در سال 91 یعنی اوج تحریم‌ها 4.5 میلیارد دلار بوده و در سال 93 به 1.5 میلیارد رسیده است. سرمایه خارجی مصوب که در سال 91 پنج میلیارد دلار بوده است در سال 93 به 975 میلیون دلار رسیده یعنی از یک پنج هم کمتر.

وزیر سابق اقتصاد خاطرنشان کرد: یکی از ایراداتی که به دولت قبل گرفته می‌شد افزایش نقدینگی بود که حتی از کلمه هاری استفاده کردند در حالی‌که در کل دولت نهم و دهم نقدینگی از 90 هزار میلیارد 490 هزار میلیارد شد درحالی‌که بر اساس آخرین آمار در پایان دی‌ماه 94 به 950 هزار میلیارد رسیده است؛ که در 3 سال گذشته رکورد زده‌شده است.

وی ادامه داد: در سال 91 پرداختی‌های کشور 104 هزار و پانصد میلیارد بوده که در سال 92 این آمار به 148 هزار میلیارد با 40 درصد رشد رسید که گفتند خزانه خالی است درحالی‌که هیچ تنگنای مالی در این سال نداشتیم.

منبع: پایگاه اطلاع‌رسانی سازمان بسیج دانشجویی

ارسال نظرات