صفحه نخست

استان ها

اقشار و معاونت‌ها

وزارتخانه ها

محور مقاوت

اقتصاد مقاومتی

ورزشکاران

فیلم و نماهنگ

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

تهران بزرگ

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

جامعه زنان

راهیان نور

جامعه پزشکی

اجتماعی

دانشجویی

مهندسین صنعت

اصناف

مداحان

کارگری

عشایری

پیشکسوتان

دانش آموزي

مهندسین عمران

فرهنگیان

اساتيد

مهندسين کشاورزی

حقوقدانان

طلاب و روحانيون

بنیاد فرهنگی روایت

علمي، پژوهشي و فناوري

بسیج رسانه

كارمندان

مساجد و محلات

بنیاد تعاون

باشگاه خبرنگاران

باشگاه آذربایجان شرقی

باشگاه آذربایجان غربی

باشگاه اردبیل

باشگاه اصفهان

باشگاه البرز

باشگاه ایلام

باشگاه بوشهر

باشگاه تهران

باشگاه تهران بزرگ

باشگاه چهارمحال و بختیاری

باشگاه خراسان جنوبی

باشگاه خراسان رضوی

باشگاه خراسان شمالی

باشگاه خوزستان

باشگاه زنجان

باشگاه سمنان

باشگاه سیستان و بلوچستان

باشگاه فارس

باشگاه قزوین

باشگاه کردستان

باشگاه قم

باشگاه کرمان

باشگاه کرمانشاه

باشگاه کهگیلویه و بویراحمد

باشگاه گلستان

باشگاه گیلان

باشگاه لرستان

باشگاه مازندران

باشگاه مرکزی

باشگاه هرمزگان

باشگاه همدان

باشگاه یزد

رزمایش اقتدار عاشورایی

هنرمندان

سازندگی

فرهنگی و هنری

صفحات داخلی

چهارشنبه ۰۳ خرداد ۱۴۰۲ - 24 May 2023
فعال کارگری با اشاره به افزایش اخیر ۱۲ تا ۲۹ درصدی قیمت کالاها و اینکه حقوق و دستمزد کارگران بیشتر از ۱۰ روز جوابگوی هزینه‌های آنها نیست، گفت: رشد قیمت‌ها در سایه رسوایی فیشهای حقوقی گم شده است.
کد خبر: ۸۷۰۲۱۶۷
|
۰۸ تير ۱۳۹۵ - ۱۱:۰۰

به گزارش خبرگزاری بسیج، فرامرز توفیقی درباره مشکلات معیشتی کارگران با اشاره به اینکه از سال 86 تا 92 قدرت خرید کارگران 187 درصد کاهش پیدا کرده است، گفت: کاهش قدرت خرید، مربوط به این دولت یا دولت‌های قبلی نیست، بلکه همه دولت‌ها در این زمینه مقصرند.

 وی با  ابراز "امروز شاهد رشد چشمگیر قیمت‌‌ها در تمام اقلام هستیم" گفت: متأسفانه این روزها شاهد رشد شتابان قیمت سبد معیشت و قیمت دلار و طلا در زمانی هستیم که دولت ادعای تورم یک‌رقمی دارد. رشد قیمت مرغ، حبوبات، گوشت قرمز، برنج، ماهی، آب، مخابرات، گاز، درمان، آموزش و تحصیل و حمل و نقل را طی چند روز گذشته شاهد بودیم.

 توفیقی بیان کرد: کاهش بیش از بیش قدرت خرید یعنی افزایش فاصله درآمد تا هزینه، یعنی افزایش رکود، یعنی کوچک شدن سفره کارگری، یعنی عدم تمایل به ازدواج و فرزندآوری و هزاران آسیب اجتماعی دیگر.
انتظار داریم دولت به فکر جبران این کاهش یا جلوگیری از افزایش آن باشد، چرا که این فاصله دارد باعث فروپاشی نظام خانوادگی، افزایش آمار طلاق، اعتیاد، ترک تحصیل، خودکشی و... می‌شود.

 وی با اظهار اینکه قیمت تمام کالاها افزایش 15درصدی داشته است، گفت: این میزان افزایش قیمت‌‌ها با تورم 9درصدی نقطه به نقطه قابل مقایسه نیست. افزایش بیش از 15درصدی قیمت با مقایسه تورم 9درصدی به سال قبل یعنی سالی که دولت ادعای کنترل قیمت‌ها را داشت برمی‌گردد. در حال حاضر باید گفت با این شرایط یا باید قیمت‌های اعلامی صحیح نباشند یا معیار محاسبه را دستخوش تغییر بدانیم و دستکاری عدد مبنا راه را برای محاسبات غیرواقعی باز نماید.

 این فعال کارگری گفت: افزایش 30درصدی قیمت برنج، 28درصدی حبوبات، 29درصدی مرغ، 22درصدی چای و قند و شکر، 12درصدی لبنیات، 25درصدی خرما، افزایش زیرپوستی نان تا 25درصد، افزایش 20درصدی حمل و نقل، افزایش 17درصدی گوشت و فرآورده‌های پروتئینی،‌ افزای 15درصدی قیمت ماهی، افزایش 21درصدی تحصیلات و... با تورم 9درصدی توجیه پذیر نیست.

وی اضافه کرد: این در شرایطی است که هزینه سبد معیشت خانوار کارگری در یک ماه حدود 3میلیون تومان است و متوسط دریافتی یک کارگر 1میلیون و 200هزار تومان است. بدون بروز  اتفاقاتی چون بیماری یا تفریحاتی مانند مسافرت و مهمان درآمد کارگران تنها کفاف 10روز از ماه را می‌دهد، چون هزینه سبد معیشت فارغ از اتفاقات غیر قابل پیش‌بینی مانند خرید لباس، خرابی وسایل منزل، تعمیرات و نگهداری و... است.

توفیقی با بیان اینکه حقوق و دستمزد کارگران تا 10 روز از ماه بیشتر جوابگو نیست، تصریح کرد: حدود 40 درصد معیشت کارگران با این دستمزد می‌چرخد؛ اگر حق مسکن در کنار ترمیم دستمزد (به‌منظور حفظ قدرت خرید فعلی) و بن کارگری هم افزایش می‌یافت، باز هم کارگران به‌سختی امرار معاش می‌کردند اما چنین نشد و حق مسکن افزایش نیافت.

ارسال نظرات