صفحه نخست

استان ها

اقشار و معاونت‌ها

وزارتخانه ها

محور مقاوت

اقتصاد مقاومتی

ورزشکاران

فیلم و نماهنگ

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

تهران بزرگ

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

جامعه زنان

راهیان نور

جامعه پزشکی

اجتماعی

دانشجویی

مهندسین صنعت

اصناف

مداحان

کارگری

عشایری

پیشکسوتان

دانش آموزي

مهندسین عمران

فرهنگیان

اساتيد

مهندسين کشاورزی

حقوقدانان

طلاب و روحانيون

بنیاد فرهنگی روایت

علمي، پژوهشي و فناوري

بسیج رسانه

كارمندان

مساجد و محلات

بنیاد تعاون

باشگاه خبرنگاران

باشگاه آذربایجان شرقی

باشگاه آذربایجان غربی

باشگاه اردبیل

باشگاه اصفهان

باشگاه البرز

باشگاه ایلام

باشگاه بوشهر

باشگاه تهران

باشگاه تهران بزرگ

باشگاه چهارمحال و بختیاری

باشگاه خراسان جنوبی

باشگاه خراسان رضوی

باشگاه خراسان شمالی

باشگاه خوزستان

باشگاه زنجان

باشگاه سمنان

باشگاه سیستان و بلوچستان

باشگاه فارس

باشگاه قزوین

باشگاه کردستان

باشگاه قم

باشگاه کرمان

باشگاه کرمانشاه

باشگاه کهگیلویه و بویراحمد

باشگاه گلستان

باشگاه گیلان

باشگاه لرستان

باشگاه مازندران

باشگاه مرکزی

باشگاه هرمزگان

باشگاه همدان

باشگاه یزد

رزمایش اقتدار عاشورایی

هنرمندان

سازندگی

فرهنگی و هنری

صفحات داخلی

يکشنبه ۳۱ ارديبهشت ۱۴۰۲ - 21 May 2023
مدیر موسسه حکمت و فلسفه ایران گفت: اگر مسائل فرهنگی را به‌ وسیله فرهنگ حل نکنیم و آن را به مسائل امنیتی و قضایی تبدیل کنیم در حوزه فرهنگ شکست خواهیم خورد.
کد خبر: ۸۷۷۵۴۱۸
|
۱۹ آبان ۱۳۹۵ - ۱۵:۴۹
به گزارش خبرگزاری بسیج از قم، حجت‌الاسلام والمسلمین عبدالحسین خسروپناه در نشست طلاب و فضلای استان البرز مقیم حوزه علمیه قم در دفتر تبلیغات اسلامی، با اشاره به تأکید مقام معظم رهبری به انقلابی ماندن حوزه اظهار کرد: رهبری بارها این تعبیر را به کار برده‌اند و انتظاری که از حوزه دارند این است که حوزه انقلابی باشد،  در حوزه انقلابی هم طلبه و هم حوزه باید انقلابی باشد.

وی با اشاره به ماهیت و حقیقت روحانیت بیان کرد: با توجه به آیه "نفر" تفقه و فهم عمیق در دین و معرفی و شناساندن دین به مردم از ویژگی‌های روحانیت است.

استاد حوزه علمیه قم تصریح کرد: در این آیه، انذار کردن در معنای لغوی، یعنی ترساندن مردم و یک معنای عام‌تر دارد، یعنی اینکه روحانیون دین را به مردم معرفی کنند.

وی گفت: با اینکه امروزه مردم از نظر فکری و معرفتی نسبت به گذشته رشد کرده‌اند به همان اندازه در جهل نیز رشد کرده‌اند چرا که ابزار جهل نیز بیشتر شده است.

خسروپناه خاطرنشان کرد: ابزار رسانه‌ای که برای مردم معرفت‌زایی می‌کند به همان اندازه جهل‌زایی هم می‌کند، چون افکار دروغ و غلط را به خورد مردم داده و شبهات بسیاری را در جامعه منتشر می‌کند.

وی گفت: مردم با شبهات بسیاری درگیر بوده و به دنبال پاسخ هستند و این امر نشان می‌دهد که عالمان دینی باید ارتباط مستقیمی با مردم داشته باشند.

مدیر موسسه حکمت و فلسفه ایران بیان کرد: مقام معظم رهبری حوزه انقلابی را در مقابل حوزه سکولار قرار داده است به این معنی که اگر حوزه‌ای انقلابی نباشد سکولار می‌شود و این اتفاق دور از ذهن نیست زیرا در طول تاریخ تحقق پیدا کرده است.

وی گفت: ما انقلاب اسلامی را پشت سر گذاشته‌ایم، ولی با گذشت نزدیک به چهار دهه هنوز به دولت و جامعه اسلامی و طبیعتاً تمدن اسلامی نرسیده‌ایم.

خسروپناه با بیان اینکه انقلاب، رژیمی را که دغدغه دین و اسلام نداشت و بلکه دغدغه ضد اسلام را داشت عوض کرد، افزود: بسیاری از مسئولان تأثیرگذار رژیم پهلوی بهایی بودند و آن ‌قدر کار کرده بودند که یکی از بزرگان می‌گفت، اگر انقلاب دو سال دیرتر رخ می‌داد شاه دین رسمی ایران را به بهائیت تغییر داده بود.

استاد حوزه  با اشاره به این که فقه مملو از احکام اجتماعی است، ولی باید پرسید چگونه ممکن است این حوزه سکولار شود، گفت: امروزه معنای سکولار تغییر کرده، در گذشته سکولار به معنای جدایی دین از احکام اجتماعی و دوری عالمان دینی از مسائل اجتماعی و تنها پرداختن به مسائل معنوی بود، ولی امروز در دنیا کمتر کسی می‌تواند بگوید دین به مسائل اجتماعی کاری نداشته باشد.

وی ادامه داد: معنای دوم سکولار به سکولاریسم بر می‌گردد، یعنی اینکه عمل و رفتار ما سکولار شود؛ اینکه احکام اجتماعی را داشته باشیم ولی در رفتار و عمل این احکام را پیاده نکنیم.

خسروپناه با اشاره به اینکه اگر عده‌ای به فرقه‌های کاذب گرایش پیدا می‌کنند به دلیل تأمین نشدن نیازهای مذهبی آنهاست گفت: واقعاً در حوزه چه تعداد انسان عارف مسلک به معنای واقعی پرورش داده‌ایم که مردم بخواهند نیاز معنویشان را نزد آنها تأمین کنند.

استاد حوزه  با بیان اینکه حوزه‌ای که نتواند نیازهای معنوی جامعه را تأمین کند سکولار است عنوان کرد: اگر ما مسائل فرهنگی را به‌وسیله فرهنگ حل نکنیم و آن را به مسائل امنیتی و قضایی تبدیل کنیم در حوزه فرهنگ شکست خواهیم خورد.
ارسال نظرات