صفحه نخست

استان ها

اقشار و معاونت‌ها

وزارتخانه ها

محور مقاوت

اقتصاد مقاومتی

ورزشکاران

فیلم و نماهنگ

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

تهران بزرگ

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

جامعه زنان

راهیان نور

جامعه پزشکی

اجتماعی

دانشجویی

مهندسین صنعت

اصناف

مداحان

کارگری

عشایری

پیشکسوتان

دانش آموزي

مهندسین عمران

فرهنگیان

اساتيد

مهندسين کشاورزی

حقوقدانان

طلاب و روحانيون

بنیاد فرهنگی روایت

علمي، پژوهشي و فناوري

بسیج رسانه

كارمندان

مساجد و محلات

بنیاد تعاون

باشگاه خبرنگاران

باشگاه آذربایجان شرقی

باشگاه آذربایجان غربی

باشگاه اردبیل

باشگاه اصفهان

باشگاه البرز

باشگاه ایلام

باشگاه بوشهر

باشگاه تهران

باشگاه تهران بزرگ

باشگاه چهارمحال و بختیاری

باشگاه خراسان جنوبی

باشگاه خراسان رضوی

باشگاه خراسان شمالی

باشگاه خوزستان

باشگاه زنجان

باشگاه سمنان

باشگاه سیستان و بلوچستان

باشگاه فارس

باشگاه قزوین

باشگاه کردستان

باشگاه قم

باشگاه کرمان

باشگاه کرمانشاه

باشگاه کهگیلویه و بویراحمد

باشگاه گلستان

باشگاه گیلان

باشگاه لرستان

باشگاه مازندران

باشگاه مرکزی

باشگاه هرمزگان

باشگاه همدان

باشگاه یزد

رزمایش اقتدار عاشورایی

هنرمندان

سازندگی

فرهنگی و هنری

صفحات داخلی

جمعه ۰۵ خرداد ۱۴۰۲ - 26 May 2023
آکریلامید به عنوان یک ماده اسیدی سرطان‌زا با حرارت دیدن کربوهیدرات‌ها ایجاد می‌شود و همین عامل نان برشته، چیپس، ته‌دیگ و سیب‌زمینی سرخ‌کرده را سرطان‌زا می‌کند.
کد خبر: ۸۸۱۳۷۰۸
|
۰۷ بهمن ۱۳۹۵ - ۱۱:۴۸

به گزارش خبرگزاری بسیج، تازه‌ترین مطالعات نشان داده ترد شدن سیب‌زمینی سرخ کرده خطر ابتلا به سرطان را افزایش می‌دهد. 

بر اساس شواهدی که به دست آمده،‌ حرارت زیاد می‌تواند سرطان را تا میزان قابل توجهی افزایش دهد و بیماری‌های بسیاری را به وجود آورد. 

دانشمندان همین نظر را برای نان تست سوخته ابراز می‌کنند و باور دارند خوردن نان تست سوخته مانند خوراندن عامل سرطان به بدن است، هم‌چنین این نان در لیست خطر آژانس استاندارد مواد غذایی قرار گرفته است.

آکریلامید یک ماده اسیدی سرطان‌زا به شمار می‌آید و از حرارت دیدن کربوهیدرات‌ها ایجاد می‌شود.

این ترکیب در نان برشته، چیپس، ته‌دیگ و سوسیس برشته وجود دارد.

در مطالعات مشاهده شده است که آکریلامید در دوزهای بالا می تواند در حیوانات ایجاد سرطان کند. به همین دلیل دانشمندان با انجام آزمایشات و تحقیقات به این نتیجه رسیدند که این ترکیب در انسان نیز سرطان‌زا است و توصیه می‌کنند مواد غذایی مانند گوشت، مرغ، سیب‌زمینی و هرآنچه که حاوی کربوهیدرات است به صورت بخارپز و آب‌پز مصرف شود و برای تنوع در مصرف این مواد غذایی گاهی با شعله ملایم اجاق گاز سرخ سطحی شوند. 

بیشترین غلظت آکریلامید در چیپس و سیب‌زمینی سرخ کرده مشاهده شده است، ولی در غذاهای دیگر نیز وجود دارد.

این ترکیب در بسیاری از غذاها اعم از غذاهای تهیه شده به طور صنعتی، در مراکز تهیه غذا و در منزل وجود دارد. آکریلامید در غذاهای اصلی مانند نان و سیب‌زمینی و هم در محصولات خاصی مانند چیپس، بیسکوئیت و قهوه می تواند وجود داشته باشد.

ارسال نظرات