صفحه نخست

استان ها

اقشار و معاونت‌ها

وزارتخانه ها

محور مقاوت

اقتصاد مقاومتی

ورزشکاران

فیلم و نماهنگ

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

تهران بزرگ

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

جامعه زنان

راهیان نور

جامعه پزشکی

اجتماعی

دانشجویی

مهندسین صنعت

اصناف

مداحان

کارگری

عشایری

پیشکسوتان

دانش آموزي

مهندسین عمران

فرهنگیان

اساتيد

مهندسين کشاورزی

حقوقدانان

طلاب و روحانيون

بنیاد فرهنگی روایت

علمي، پژوهشي و فناوري

بسیج رسانه

كارمندان

مساجد و محلات

بنیاد تعاون

باشگاه خبرنگاران

باشگاه آذربایجان شرقی

باشگاه آذربایجان غربی

باشگاه اردبیل

باشگاه اصفهان

باشگاه البرز

باشگاه ایلام

باشگاه بوشهر

باشگاه تهران

باشگاه تهران بزرگ

باشگاه چهارمحال و بختیاری

باشگاه خراسان جنوبی

باشگاه خراسان رضوی

باشگاه خراسان شمالی

باشگاه خوزستان

باشگاه زنجان

باشگاه سمنان

باشگاه سیستان و بلوچستان

باشگاه فارس

باشگاه قزوین

باشگاه کردستان

باشگاه قم

باشگاه کرمان

باشگاه کرمانشاه

باشگاه کهگیلویه و بویراحمد

باشگاه گلستان

باشگاه گیلان

باشگاه لرستان

باشگاه مازندران

باشگاه مرکزی

باشگاه هرمزگان

باشگاه همدان

باشگاه یزد

رزمایش اقتدار عاشورایی

هنرمندان

سازندگی

فرهنگی و هنری

صفحات داخلی

چهارشنبه ۰۳ خرداد ۱۴۰۲ - 24 May 2023
یک دکترای طب سنتی گفت: طب سنتی ظرفیت قابل ملاحظه‌ای برای کاهش مرگ و میر و بار هزینه‌ای بیماری‌های غیرواگیر در کشور دارد که لازم است سیاست‌گذران سلامت توجه جدی به ارتقاء این طب داشته باشند.
کد خبر: ۸۸۱۸۰۴۰
|
۱۵ بهمن ۱۳۹۵ - ۱۰:۴۶

به گزارش سرویس بسیج جامعه پزشکی خبرگزاری بسیج، محمدحسین آیتی عضو هیئت علمی دانشکده طب سنتی دانشگاه علوم پزشکی تهران با اشاره به نقش طب سنتی در کاهش مصرف فرآورده‌های دارویی اظهار کرد: طب سنتی ظرفیت قابل ملاحظه‌ای برای کاهش مرگ و میر و بار هزینه‌ بیماری‌های غیرواگیر در کشور دارد.

 

این دکترای طب سنتی افزود: امروزه مجامع جهانی به این نتیجه رسیده‌اند که جدا از داروهای شیمیایی و روش‌هایی که طب رایج برای ارتقای سلامت بشریت داشته می‌توان از طب سنتی برای مداوای بیماران بهره برد.

 

آیتی، با اشاره به خدمات غیرقابل انکار طب رایج برای سلامت انسان در سال‌های گذشته گفت: البته این خدمات خالی از معایب نیست و ما می‌توانیم قبل از استفاده از داروهای شیمیایی با تغییر سبک زندگی، تغذیه و استفاده از گیاهان و داروهای گیاهی وضعیت بیمار را بهبود بخشیم.

 

وی بیان داشت: اخیراً بیانیه‌ای در کنگره‌ جهانی سالمندشناسی در آمریکا صادر شد که در آن به ۲ نکته مهم اشاره داشت؛ اول اینکه هر دارویی که به لیست داروهای یک سالمند اضافه می‌شود باعث ظهور علائم بیشتر سالمندی در وی خواهد شد و در بند دوم اضافه می‌کند لازم است که پزشکان باید در درجه اول تدابیر غیر دارویی برای این گونه بیماران تجویز کنند.

 

این پزشک عمومی با اشاره به اینکه منشاء اصلی تدابیر غیردارویی همان طب سنتی است اذعان داشت: بیش از ۵۰ درصد آموزه‌های طب سنتی در جهت اصول حفظ صحه و سلامتی بدون درمان داوریی و با استفاد از غذا، خواب و بیداری، فعالیت فیزیکی و غیره بنا نهاده شده است.

 

آیتی، ضمن اشاره به اینکه بر اساس آمار سال ۹۴، ۳۵۰ هزار نفر در کشور فوت کردند که از این تعداد ۹۰ هزار تن از بیماران قلبی عروقی بوده است، افزود: طی سال‌های قبل مهمترین موضوعی که باعث صرف هزینه‌های زیاد از طرف جوامع مختلف شده، بیماری‌های غیرواگیر همچون انواع سرطان‌ها، بیماری‌های قلبی و غیره بوده است.

 

وی با اشاره به دلایل افزایش بیماری‌های غیرواگیر گفت: یکی از دلایل بیماری‌های قلبی عروقی فشار خون بوده که ناشی از نداشتن تغذیه مناسب، عدم تحرک، مصرف زیاد نمک و دیگر موارد است و همچنین عامل افزایش سرطان‌ها نیز نداشتن سبک زندگی مناسب، مصرف دخانیات و غیره برشمرد.

 

عضو هیئت علمی دانشکده طب سنتی با تأکید بر اینکه طب سنتی ظرفیت قابل ملاحظه‌ای برای کاهش مرگ و میر و بار هزینه‌ای بیماری‌های غیرواگیر در کشور دارد، افزود: از سویی کشور ما مهد طب سنتی است که عدم توجه به این موضوع جای بسی سؤال دارد در حالیکه طب سنتی در دیگر کشورها که آشنایی چندانی با این علم نداشتند بسیار مورد توجه قرار گرفته است.

 

آیتی، در پایان تصریح کرد: لازم است سیاستگذران سلامت توجه جدی به ارتقاء طب سنتی در کشور داشته باشند چرا که باعث افزایش سطح سلامت و کاهش هزینه‌های کشور خواهد شد.

 

ارسال نظرات