صفحه نخست

استان ها

اقشار و معاونت‌ها

وزارتخانه ها

محور مقاوت

اقتصاد مقاومتی

ورزشکاران

فیلم و نماهنگ

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

تهران بزرگ

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

جامعه زنان

راهیان نور

جامعه پزشکی

اجتماعی

دانشجویی

مهندسین صنعت

اصناف

مداحان

کارگری

عشایری

پیشکسوتان

دانش آموزي

مهندسین عمران

فرهنگیان

اساتيد

مهندسين کشاورزی

حقوقدانان

طلاب و روحانيون

بنیاد فرهنگی روایت

علمي، پژوهشي و فناوري

بسیج رسانه

كارمندان

مساجد و محلات

بنیاد تعاون

باشگاه خبرنگاران

باشگاه آذربایجان شرقی

باشگاه آذربایجان غربی

باشگاه اردبیل

باشگاه اصفهان

باشگاه البرز

باشگاه ایلام

باشگاه بوشهر

باشگاه تهران

باشگاه تهران بزرگ

باشگاه چهارمحال و بختیاری

باشگاه خراسان جنوبی

باشگاه خراسان رضوی

باشگاه خراسان شمالی

باشگاه خوزستان

باشگاه زنجان

باشگاه سمنان

باشگاه سیستان و بلوچستان

باشگاه فارس

باشگاه قزوین

باشگاه کردستان

باشگاه قم

باشگاه کرمان

باشگاه کرمانشاه

باشگاه کهگیلویه و بویراحمد

باشگاه گلستان

باشگاه گیلان

باشگاه لرستان

باشگاه مازندران

باشگاه مرکزی

باشگاه هرمزگان

باشگاه همدان

باشگاه یزد

رزمایش اقتدار عاشورایی

هنرمندان

سازندگی

فرهنگی و هنری

صفحات داخلی

پنجشنبه ۰۴ خرداد ۱۴۰۲ - 25 May 2023
مدیر عامل شرکت آب منطقه ای مازندران گفت که دولت یازدهم بازگرداندن امنیت به حریم رودخانه های این استان را با شناسائی مناطق سیل گیر ، لایروبی مسیر و دور کردن مردم از نقاط حادثه خیز به صورت جدی در دست اجرا دارد.
کد خبر: ۸۸۳۲۵۰۲
|
۱۰ اسفند ۱۳۹۵ - ۱۹:۰۵
به گزارش خبرگزاری بسیج مازندران ابراهیم یخکشی روز سه شنبه در گفت و گویی افزود : گام نخست در این زمینه دور کردن مردم از حریم رودخانه هاست تا مدیریت سیلاب به صورت اساسی انجام شود.
طول رودخانه های مازندران هفت هزار کیلومتر است و بر اساس آمارهای رسمی هم اکنون 500 کیلومتر آن در محدوده مسکونی شهرها و حاشیه روستاها قرار دارد.
تجاوز به حریم رودخانه ها و ساخت و ساز در این محدوده در سال های گذشته سبب شد تا لایروبی مسیر با مشکل مواجه شده و با هر بارندگی شدید تابستانی و پائیزی ، خسارت سنگینی به حاشیه نشینان وارد شود.
مازندران در منطقه آب و هوائی معتدله قرار دارد و سالانه در این منطقه به طور میانگین 730 میلی متر باران می بارد و این استان از لحاظ بروز سیل در کشور رتبه سوم را دارد.
مدیر عامل آب منطقه ای مازندران گفت که در 2 سال گذشته برای 300 کیلومتر از مسیر رودخانه های استان حریم قانونی تعیین و با صدور اطلاعیه های متعدد ، اعلام عمومی شد .
وی افزود : مطالعات برای تعیین حریم یکهزار و 500 کیلومتر از مسیر رودخانه های استان نیز در دست اجراست که تا کنون نقشه برداری از یکهزار کیلومتر آن به سرانجام رسید و پس از پیاده سازی به مرور اعلام عمومی خواهد شد .
 لایروبی و ساماندهی ؛ گام دوم
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای مازندران ، شناسایی و انجام عملیات لایروبی مناطق سیل گیر رودخانه های استان را از برنامه های مهم در حال اجرای دولت یازدهم برشمرد و گفت : گام دوم برای عبور سیلاب رودخانه ها، لایروبی و ساماندهی آن است.
وی توضیح داد : حدود 500 کیلومتر رودخانه های استان از داخل و حاشیه شهرها و روستاها عبور می کند که ساختمان های تجاری و مسکونی زیادی در مسیر عبور آنها وجود دارد .
او افزود : لایروبی مسیر رودخانه ها زمانی تکمیل و سبب ایجاد امنیت در برابر سیلاب ها می شود که این مسیر 500 کیلومتری را هم شامل شود تا بارندگی و بالا آمدن آب رودخانه ها به سیلاب تبدیل نشود.
یخکشی گفت : از 2 سال پیش تاکنون 175 کیلومتر از مناطق حادثه خیز و سیل گیر رودخانه های استان لایروبی شده است.
وی اضافه کرد : برای انجام لایروبی این مناطق یک میلیارد و 200 میلیون تومان هزینه شده است.
 ضرورت مشارکت مردمی در نگهداری
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای مازندران با بیان اینکه ساماندهی و باز سازی سردهنه های رودخانه های منتهی به زمین های کشاورزی مازندران در اجرای عملیات لایروبی مورد توجه است ، بیان داشت : مردم باید در نگهداری بعد از لایروبی رودخانه ها ،مشارکت جدی تری داشته باشند.
وی به نقش رودخانه های مازندران در مشروب سازی زمین های کشاورزی ، بویژه شالیزارها اشاره کرد و بیان داشت : با لایروبی رودخانه ها ، سردهنه ها نیز از خطر سیلاب در امان می مانند.
یخکشی گفت : به دلیل لایروبی نشدن ، با هر بارندگی حتی در حد کم دبی آب رودخانه ها افزایش می یابد و سبب می شود تا بندهای انحرافی و سردهنه هایی را که کشاورزان با چوب و کیسه های پر از گل ایجاد می کنند ، تخریب شوند.
اگر چه آب مورد نیاز بیشتر شالیزارهای مازندران از رودخانه ها و با ایجاد بندهای انحرافی از سردهنه ها تامین می شود ، ولی 85 درصد از سردهنه های رودخانه های استان همچنان سنتی است.
مازندران با تولید سالانه حدود یک میلیون تن برنج سفید از 230 هزار هکتار زمین های شالیزاری ،42درصد برنج مورد نیاز کشور را تامین می کند.
در این استان 120 رشته رودخانه اصلی و فرعی جاری است که حدود 460 هزار هکتار از اراضی زراعی و باغی استان را به روش های مختلف مشروب می کند.
ارسال نظرات