صفحه نخست

استان ها

اقشار و معاونت‌ها

وزارتخانه ها

محور مقاوت

اقتصاد مقاومتی

ورزشکاران

فیلم و نماهنگ

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

تهران بزرگ

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

جامعه زنان

راهیان نور

جامعه پزشکی

اجتماعی

دانشجویی

مهندسین صنعت

اصناف

مداحان

کارگری

عشایری

پیشکسوتان

دانش آموزي

مهندسین عمران

فرهنگیان

اساتيد

مهندسين کشاورزی

حقوقدانان

طلاب و روحانيون

بنیاد فرهنگی روایت

علمي، پژوهشي و فناوري

بسیج رسانه

كارمندان

مساجد و محلات

بنیاد تعاون

باشگاه خبرنگاران

باشگاه آذربایجان شرقی

باشگاه آذربایجان غربی

باشگاه اردبیل

باشگاه اصفهان

باشگاه البرز

باشگاه ایلام

باشگاه بوشهر

باشگاه تهران

باشگاه تهران بزرگ

باشگاه چهارمحال و بختیاری

باشگاه خراسان جنوبی

باشگاه خراسان رضوی

باشگاه خراسان شمالی

باشگاه خوزستان

باشگاه زنجان

باشگاه سمنان

باشگاه سیستان و بلوچستان

باشگاه فارس

باشگاه قزوین

باشگاه کردستان

باشگاه قم

باشگاه کرمان

باشگاه کرمانشاه

باشگاه کهگیلویه و بویراحمد

باشگاه گلستان

باشگاه گیلان

باشگاه لرستان

باشگاه مازندران

باشگاه مرکزی

باشگاه هرمزگان

باشگاه همدان

باشگاه یزد

رزمایش اقتدار عاشورایی

هنرمندان

سازندگی

فرهنگی و هنری

صفحات داخلی

يکشنبه ۰۷ خرداد ۱۴۰۲ - 28 May 2023
رئیس کمسیون اقتصادی مجلس با بیان اینکه دولت یازدهم مخالف افزایش یارانه‌ اقشار ضعیف بود، گفت:‌ دولت بخشی از قانون را اجرا کرده و رئیس جمهور دوازدهم باید دهک‌های غیرنیازمند را حذف کند.
کد خبر: ۸۸۵۵۰۳۸
|
۱۳ ارديبهشت ۱۳۹۶ - ۱۴:۳۸

به گزارش خبرگزاری بسیج، محمدرضا پورابراهیمی در مورد اینکه آیا طبق اظهارات کاندیداهای ریاست جمهوری امکان افزایش چند برابری یارانه اقشار نیازمند بدون افزایش قیمت حامل‌های انرژی وجود دارد، اظهار داشت: طبق قانون منابع حاصل از افزایش حامل‌های انرژی باید در چند بخش صنعت،‌ عمرانی، تولید، اشتغال، بازتوزیع شود. در دولت قبل این قانون به طور کامل اجرا نشد و حتی از منابع عمومی برای هدفمندی و پرداخت یارانه‌ها برداشت صورت گرفت.

رئیس کمسیون اقتصادی مجلس با بیان اینکه پرداخت یارانه نقدی در قالب 42 هزار میلیارد تومان مصوب از سال 92 شروع شد، تصریح کرد: دولت یازدهم نیز علی‌رغم وعده مدیریت یارانه‌ها و حذف پردرآمدها کاملاً خلاف قانون عمل کرد و برآورد این است حدود 6 تا 7 هزار میلیارد تومان برای پرداخت یارانه از محل درآمد عمومی بودجه استفاده می‌شود.

این نماینده مجلس با اشاره به اظهارات کاندیداها در مورد افزایش یارانه، یادآور شد: این موضوع در دو سطح قابل پیگیری است؛ یعنی اینکه سقف سرجمع یارانه نقدی از 42 هزار میلیارد تومان فعلی مثلاً به 52 هزار میلیارد تومان افزایش یابد؛ همچنین هرگونه افزایش حامل‌های انرژی نیز باید طبق قانون انجام شود و چنین رویکردی در قانون پیش‌بینی شده است.

پورابراهیمی با تاکید بر اینکه ملاحظه دیگر درخصوص افزایش حامل‌های انرژی رویکرد تورمی ناشی از این موضوع است، گفت: آنچه از سوی سخنگوی دولت مبنی بر افزایش 6 برابری قیمت حامل‌های انرژی به منظور افزایش یارانه‌ها مطرح شده قطعاً مورد قبول هیچ دولتی نیست اما می‌توان به تدریج این کار را انجام داد.

رئیس کمسیون اقتصادی مجلس افزود: امکان چند برابری یارانه طبق قانون هدفمندی وجود دارد اما باید آثار تورمی آن نیز بررسی و ارقام نیز به تایید مجلس برسد.

وی خاطرنشان کرد: در حال حاضر تا سقف 42 هزار میلیارد تومان باید دهک‌های پردرآمد حذف و به همان میزان یارانه کم‌درآمدها افزایش یابد.

به گفته پورابراهیمی موضوع پرداخت چند برابری یارانه کم‌درآمدها در کمیسیون تلفیق برنامه با مخالفت دولت همراه بود اما نمایندگان آن را تصویب کردند و همچنین در صحن علنی دولت با این موضوع مخالفت کرد با این حال درنهایت به تصویب رسید. دولت موظف است نسبت به افزایش یارانه دهک‌های پایین اقدام کند و منابع آن را از حذف یارانه دهک‌های بالا تامین کند.

وی در پاسخ به این سوال که اگر در دوره جدید ریاست جمهوری،دولت فعلی ادامه کار دهد،وضعیت یارانه‌ها به چه شیوه‌ای خواهد بود، بیان کرد: دولت اکنون افزایش یارانه کم‌درآمدها را در دستور کار قرار داده بنابراین طبق قانون موظف است در دوره جدید یارانه بقیه اقشار را قطع کند و حذف یارانه در این دوره قطعی است، زیرا منابع این افزایش از محل حذف درآمد غیرنیازمندان پیش‌بینی شده است و برای جبران آن چاره‌ای جز حذف وجود ندارد.

ارسال نظرات