صفحه نخست

استان ها

اقشار و معاونت‌ها

وزارتخانه ها

محور مقاوت

اقتصاد مقاومتی

ورزشکاران

فیلم و نماهنگ

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

تهران بزرگ

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

جامعه زنان

راهیان نور

جامعه پزشکی

اجتماعی

دانشجویی

مهندسین صنعت

اصناف

مداحان

کارگری

عشایری

پیشکسوتان

دانش آموزي

مهندسین عمران

فرهنگیان

اساتيد

مهندسين کشاورزی

حقوقدانان

طلاب و روحانيون

بنیاد فرهنگی روایت

علمي، پژوهشي و فناوري

بسیج رسانه

كارمندان

مساجد و محلات

بنیاد تعاون

باشگاه خبرنگاران

باشگاه آذربایجان شرقی

باشگاه آذربایجان غربی

باشگاه اردبیل

باشگاه اصفهان

باشگاه البرز

باشگاه ایلام

باشگاه بوشهر

باشگاه تهران

باشگاه تهران بزرگ

باشگاه چهارمحال و بختیاری

باشگاه خراسان جنوبی

باشگاه خراسان رضوی

باشگاه خراسان شمالی

باشگاه خوزستان

باشگاه زنجان

باشگاه سمنان

باشگاه سیستان و بلوچستان

باشگاه فارس

باشگاه قزوین

باشگاه کردستان

باشگاه قم

باشگاه کرمان

باشگاه کرمانشاه

باشگاه کهگیلویه و بویراحمد

باشگاه گلستان

باشگاه گیلان

باشگاه لرستان

باشگاه مازندران

باشگاه مرکزی

باشگاه هرمزگان

باشگاه همدان

باشگاه یزد

رزمایش اقتدار عاشورایی

هنرمندان

سازندگی

فرهنگی و هنری

صفحات داخلی

شنبه ۰۶ خرداد ۱۴۰۲ - 27 May 2023
ياسر متانت
چرخه تبديل محصولات كشاورزي گامي در احياي اقتصاد مقاومتي
جهادگران بسیجی پژوهشکده شهید حسینی پایگاه مقاومت بسیج حضرت ابوالفضل(ع) گلپایگان در طرح علمی اقتصادی از ضایعات و سیب های درجه 2 و 3 موفق به تولید سرکه سیب به دو روش آبگیری و روش مرسوم شدند.
کد خبر: ۸۸۹۳۰۴۲
|
۰۷ مرداد ۱۳۹۶ - ۱۰:۲۶

به گزارش خبرنگار بسيج از گلپايگان، تقریبا در همه روستاها و شهرهای ایران یکی از محصولات باغی مانند سیب، بادام، گردو، هلو، انگور، پسته، مرکبات و ... وجود دارد که بسته به شرایط اقلیمی و سبقه آن می تواند متفاوت باشد. در این بین باغات سیب در مناطق سردسیر و مرتفع بیش از سایر محصولات خودنمایی می کند.

ميلاد اسماعيل بيگي ، مبدع طرح حاضر در مصاحبه با خبرنگار بسيج از جمله قطب هاي فعال توليد محصولات باغي كشور را شهرهای شمال غربی کشور، دماوند در استان تهران و سمیرم در استان اصفهان معرفي كرد که کیفیت و کمیت محصول سیب آن كم نظير و مشهور می باشد.

منهدس اسماعيل بيگي با اشاره به اين که این محصول مانند هر محصول باغی یا زراعی دیگری دارای ضایعات و محصولات با درجه های کیفی پایین تر است اظهار كرد: در محصولاتی مانند انگور، گوجه، سیب زمینی و هلو سالانه هزاران تن ضایعات و دور ریز وجود دارد که می توان با کمک صنایع تبدیلی و تکمیلی این نوع از محصولات را نیز به چرخه تولید اضافه نمود.

وي افزود: صنایع تبدیلی،محل هم افزایی بین کشاورزی و صنعت می باشد که با تبدیل محصول خام به فراورده های متعدد علاوه بر افزایش مدت زمان نگهداری می توان محصول را در زمانی که بازار مناسب دارد به بازار عرضه نمود.

اسماعيل بيگي،شهرستان سمیرم را به علت وجود هزاران هکتار باغات سیب و هزاران تن محصول سیب درجه 2 و 3 و ضایعات، از قطب هاي تولید سرکه سیب در استان اصفهان و کشور برشمرد.

اين مبتكر جهادگر، در بيان خواص سركه سيب بيان كرد: سرکه سیب محصول با ارزشی است که از فواید بی نظیر آن برای مبارزه با دیابت، چربی خون و کبد چرب و چاقی مطالب بسیاری گزارش شده است.

وي در ادامه گزارشي از روند كاري پژوهشکده ارائه داد و گفت:جهادگران بسیجی پایگاه مقاومت بسیج حضرت ابوالفضل(ع) گلپایگان با همکاری پژوهشکده شهید حسینی این پایگاه توانسته اند بیش از 500 کیلوگرم سیب درجه 2 و 3 گلاب را که از محصولات باغی بسیجیان این پایگاه در اراضی زراعی گلپایگان است را به فرآورده سرکه سیب تبدیل نمایند

وي در پايان خاطرنشان كرد:طبق نتایج اولیه پژوهش مشخص گردید که در روش آبگیری می توان در مدت زمان 40 تا 60 روز سرکه سیب تولید نمود در حالی که در روش مرسوم و سنتی 6 تا 12 ماه برای این کار زمان نیاز است. علاوه بر این می توان با تبدیل محصولات درجه 2 و 3 سیب و ضایعات آنها به سرکه سیب ضمن تولید یک فرآورده جدید و پرخاصیت نیز موجب افزایش بهره وری، اشتغالزایی و کسب درآمد شد.

لازم به ذكر است پیش بینی شده است در این طرح تا 150 کیلوگرم سرکه سیب خانگی تولید گردد كه در مقايسه با روش مرسوم بازدهي بالايي خواهد داشت.


ارسال نظرات