صفحه نخست

استان ها

اقشار و معاونت‌ها

وزارتخانه ها

محور مقاوت

اقتصاد مقاومتی

ورزشکاران

فیلم و نماهنگ

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

تهران بزرگ

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

جامعه زنان

راهیان نور

جامعه پزشکی

اجتماعی

دانشجویی

مهندسین صنعت

اصناف

مداحان

کارگری

عشایری

پیشکسوتان

دانش آموزي

مهندسین عمران

فرهنگیان

اساتيد

مهندسين کشاورزی

حقوقدانان

طلاب و روحانيون

بنیاد فرهنگی روایت

علمي، پژوهشي و فناوري

بسیج رسانه

كارمندان

مساجد و محلات

بنیاد تعاون

باشگاه خبرنگاران

باشگاه آذربایجان شرقی

باشگاه آذربایجان غربی

باشگاه اردبیل

باشگاه اصفهان

باشگاه البرز

باشگاه ایلام

باشگاه بوشهر

باشگاه تهران

باشگاه تهران بزرگ

باشگاه چهارمحال و بختیاری

باشگاه خراسان جنوبی

باشگاه خراسان رضوی

باشگاه خراسان شمالی

باشگاه خوزستان

باشگاه زنجان

باشگاه سمنان

باشگاه سیستان و بلوچستان

باشگاه فارس

باشگاه قزوین

باشگاه کردستان

باشگاه قم

باشگاه کرمان

باشگاه کرمانشاه

باشگاه کهگیلویه و بویراحمد

باشگاه گلستان

باشگاه گیلان

باشگاه لرستان

باشگاه مازندران

باشگاه مرکزی

باشگاه هرمزگان

باشگاه همدان

باشگاه یزد

رزمایش اقتدار عاشورایی

هنرمندان

سازندگی

فرهنگی و هنری

صفحات داخلی

دوشنبه ۰۱ خرداد ۱۴۰۲ - 22 May 2023
سید ساجد یعقوبی
براي اولين بار در كشور توسط مخترع اردبيلي تحقق يافت؛
مخترع بسيجي اردبيلي موفق به ساخت پالس اكسي متر جهت تعيين ميزان اكسيژن و ضربان قلب شد كه داراي قابليت ارسال اطلاعات به همراه بيمار است.
کد خبر: ۸۹۲۹۰۴۲
|
۱۲ مهر ۱۳۹۶ - ۱۲:۵۷

به گزارش خبرگزاری بسیج از اردبیل، دامون نوري گفت:پالس اكسيمتر وسيله‌اي است كه با كمك آن مي‌توان ميزان درصد اشباع اكسيژن خون سرخرگ انسان را اندازه‌گيري كرد و علاوه بر تعيين ميزان اكسيژن خون تعداد و آهنگ ضربان قلب ‎را نيز نمايش مي‌دهد.

وي افزود: پالس اكسيمتري روشي غيرتهاجمي است كه ميزان مولكول‌هاي هموگلوبيني را كه با اكسيژن آميخته شده‌اند، اندازه گيري و به درصد بيان مي‌كند .

عضو كارگروه مخترعان بسيج علمي استان اردبيل در پاسخ به سوالي در رابطه با ساختار پالس اكسي متر اظهار كرد: این دستگاه از یک سنسور نوری تشکیل شده است که بر روی شریانچه های نبض دار معمولا روی انگشت اشاره قرار می گیرد و در یک طرف دو LED به عنوان فرستنده قرار گرفته است که 2 موج نور قرمز و مادون قرمز انتشار می دهد و نور قرمز رنگ توسط هموگلبین که رنگ طبیعی آن آبی است جذب شده و مادون قرمز توسط اکسیژن ترکیبی با هموگلوبین جذب می شود.

وي در ادامه گفت: در طرف دیگر یک گیرنده یا در اصطلاح یک فتودیود قرار دارد که وظیفه آشکارسازی نور عبوری از بافت را دارد و این نور توسط گیرنده بر حسب میزان شدت نور به یک سیگنال الکتریکی تبدیل می شود، در واقع این سیگنال ورودی دستگاه و برد های الکترونیکی و میکروپروسسرها است که بعد از محاسبات توسط این مدارات مقدار اندازگیری شده اشباع اکسیژن خون تعیین می گردد .

نوري با بيان اينكه پالس اكسيمتر براي اولين بار در كشور ساخته شده است، اذعان داشت: تمامی دستگاههای پالس اكسيمترمورد استفاده در مراکز درمانی ساخت کشورهای خارجی بوده و این دستگاه برای اولین بار در داخل كشور توسط كارشناسان شرکت بنيان مرصوص دامون طراحی و توليد شده است.

وي امكان ارسال مقادير عددي بدست آمده از طريق سيستم مخابراتي به كاربر و ارسال اطلاعات بيمار به تلفن همراه پزشك يا كادر درماني بيمارستانها را از جمله مزاياي اين دستگاه در مقايسه با نمونه هاي خارجي برشمرد.

نوري در رابطه با نحوه ارسال پيام اظهار كرد: در هرزمان با ارسال كلمه H به شماره فعال روي دستگاه به صورت خودكار مقادير محاسبه شده توسط دستگاه پالس اكسيمتر به شماره درخواست كننده ارسال مي گردد و با اين روش حتي در نبود پزشك متخصص در بخش هرلحظه وضيعت بيمار تحت كنترل مي باشد .

مخترع اردبيلي در رابطه با كاربردهاي اين دستگاه تصريح كرد: پالس اکسي‌متري در تمامي شرايط باليني در بخش هاي مختلف بيمارستاني و مراكز درماني ، نظير اتاق‌هاي عمل، واحد‌هاي مراقبت‌ ويژه، بخش‌هاي مراقبت پس از بيهوشي، بخش‌هاي اورژانس و آمبولانس‌ها، اتاق‌هاي اندوسکوپي، آزمايشگاه‌هاي خواب، بخش‌هاي قلب ، اتاق‌هاي زايمان و بخش‌هاي عمومي بيمارستان مورد استفاده قرار مي‌گيرد.

ارسال نظرات