صفحه نخست

استان ها

اقشار و معاونت‌ها

وزارتخانه ها

محور مقاوت

اقتصاد مقاومتی

ورزشکاران

فیلم و نماهنگ

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

تهران بزرگ

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

جامعه زنان

راهیان نور

جامعه پزشکی

اجتماعی

دانشجویی

مهندسین صنعت

اصناف

مداحان

کارگری

عشایری

پیشکسوتان

دانش آموزي

مهندسین عمران

فرهنگیان

اساتيد

مهندسين کشاورزی

حقوقدانان

طلاب و روحانيون

بنیاد فرهنگی روایت

علمي، پژوهشي و فناوري

بسیج رسانه

كارمندان

مساجد و محلات

بنیاد تعاون

باشگاه خبرنگاران

باشگاه آذربایجان شرقی

باشگاه آذربایجان غربی

باشگاه اردبیل

باشگاه اصفهان

باشگاه البرز

باشگاه ایلام

باشگاه بوشهر

باشگاه تهران

باشگاه تهران بزرگ

باشگاه چهارمحال و بختیاری

باشگاه خراسان جنوبی

باشگاه خراسان رضوی

باشگاه خراسان شمالی

باشگاه خوزستان

باشگاه زنجان

باشگاه سمنان

باشگاه سیستان و بلوچستان

باشگاه فارس

باشگاه قزوین

باشگاه کردستان

باشگاه قم

باشگاه کرمان

باشگاه کرمانشاه

باشگاه کهگیلویه و بویراحمد

باشگاه گلستان

باشگاه گیلان

باشگاه لرستان

باشگاه مازندران

باشگاه مرکزی

باشگاه هرمزگان

باشگاه همدان

باشگاه یزد

رزمایش اقتدار عاشورایی

هنرمندان

سازندگی

فرهنگی و هنری

صفحات داخلی

يکشنبه ۳۱ ارديبهشت ۱۴۰۲ - 21 May 2023
آیت‌الله دستغیب در سخنرانی‌ها و بیانات خود از حضرت امام با عنوان "رهبر کبیر انقلاب" یاد می‌کرد. وی متعهد به اسلام و جمهوری اسلامی بود و تا روزهای آخر عمرش چه در خطبه‌ها، چه در سخنرانی‌ها و چه در مصاحبه‌ها و چه در مقالاتی که می‌نوشت وظیفه خود، اجتماع و گویندگان را تقویت ولایت فقیه می‌دانست و می‌گفت اگر می‌خواهید به رژیم طاغوتی برنگردید، باید ولایت فقیه را تقویت کنید. حکومت الله به پرچمداری ولایت فقیه است.
کد خبر: ۸۹۶۱۴۰۹
|
۲۱ آذر ۱۳۹۶ - ۱۵:۲۶
 
 

 

به گزارش "پایگاه اطلاع رسانی سازمان بسیج پیشکسوتان جهاد و شهادت"  به نقل از  پایگاه مرکز اسناد انقلاب اسلامی؛ آیت‌الله سیدعبدالحسین دستغیب، از علمای مبارز شیراز و از یاران نزدیک امام خمینی بود که در 20 آذرماه 1360 توسط گروهک منافقین به شهادت رسید. وی بعد از پیروزی انقلاب اسلامی در قاموس امام جمعه شیراز به تبیین اندیشه‌های اسلامی امام خمینی پرداخت. مهم‌ترین موضوعی که پس از پیروزی انقلاب اسلامی مورد توجه علما و فقهای مبارز قرار گرفت تبیین نقش و جایگاه ولایت فقیه در نظام نوپای جمهوری اسلامی بود، زیرا این اصل اساسی در چهارچوب نظری نظام مورد تقاضا بود. شهید آیت‌الله دستغیب همواره در تبیین این اصل می‌کوشید.

در بخشی از کتاب "زندگی و مبارزات آیت‌الله شهید سید عبدالحسین دستغیب" که توسط مرکز اسناد انقلاب اسلامی منتشر شده درباره توجه آیت‌الله دستغیب به اصل ولایت فقیه آمده است: آیت‌الله دستغیب در سخنرانی‌ها و بیانات خود از حضرت امام با عنوان "رهبر کبیر انقلاب" یاد می‌کرد. وی متعهد به اسلام و جمهوری اسلامی بود و تا روزهای آخر عمرش چه در خطبه‌ها و سخنرانی‌ها و چه در مصاحبه‌ها و مقالاتی که می‌نوشت وظیفه خود، اجتماع و گویندگان را تقویت ولایت فقیه می‌دانست و می‌گفت اگر می‌خواهید به رژیم طاغوتی برنگردید، باید ولایت فقیه را تقویت کنید، حکومت الله به پرچمداری ولایت فقیه است.

همسر شهید دستغیب خانم فاطمه حق نگهدار می‌گوید: «ایشان همان قدر که نسبت به مقام امامت و رهبری تولی داشت، از هر عنصری که در جهت خلاف امام بود، به شدت تبری می‌ورزید، چنان که خود می‌گفت: هنگامی که در مجلس خبرگان قانون اساسی دیدم بنی‌صدر در مورد ولایت فقیه که اساس نظام الهی جمهوری اسلامی است، آن هتاکی‌ها را نمود، بر خود واجب دانستم به دفاع از ولایت فقیه برخیزم و مطالبی را از تریبون مجلس بیان نمایم. نمونه دیگری از تبری وی، تنفر شدید از گروه‌گرایی و گروهک‌ها بود که همواره در سخنانش آنها را نصیحت می‌کرد و به تبعیت از حق فرا می‌خواند». همسر شهید دستغیب در ادامه می‌افزاید: «ایشان به اصل ولایت فقیه معتقد بود و هر چند به امام ارادت خاصی داشتند، ولی نه اینکه آن را منحصر به حیات امام بدانند. ایشان اگر زنده بودند، قطعاً از ولی فقیه زمان حمایت کامل می‌کردند، کما اینکه در مجلس خبرگان قانون اساسی با تمام قدرت از این اصلی دفاع کردند».

حجت الاسلام محمد مشکین فام هم درباره ولایت پذیری آیت‌الله دستغیب گفته است: «بحث ولایت فقیه از قدیم مورد اختلاف بوده، آیت‌الله نجابت در سال57 کتابی نوشت با عنوان "ولایت مطلقه فقیه" و با ادله اجتهادی آن را ثابت کرد. این را آیت‌الله نجابت در تقابل با آرای آیت‌الله شریعتمداری نوشت. شهید دستغیب در این گونه مسائل قطعاً تابع آیت‌الله نجابت بود و لذا مسئله ولایت فقیه، فهم او بود و بیش از اینها هم بود. بنابراین نظریه ولایت مطلقه فقیه در سال 64 برای همه مطرح شد، ولی هفت سال پیش که مرحوم آقای نجابت مطلب محکمی نوشت و کتابش هم چاپ شد و شهید دستغیب هم گفت: خیلی خوب است، فقط سنگین است، علمیتش خیلی بالاست.»

 

حجت‌الاسلام غلامرضا کتیبه‌ در مورد اعتقاد آیت‌الله دستغیب به ولایت فقیه می‌گوید: «شهید دستغیب در خطبه‌های نماز جمعه فریاد می‌زد: «ولایت فقیه، ولایت علی(ع) است؛ ولایت امام و نایب امام است. در زمان حضور امام، ولایت از آن اوست و در زمان غیبت ایشان، ولی امر امام است و در مقابل طاغوت زمان قرار گرفته است.»

اصغر صحرایی نظر شهید دستغیب را درباره ولایت فقیه این گونه بیان می‌کند: «ایشان علاقه شدیدی به اهل بیت و امام حسین داشت و تابع محض امام خمینی بود، بسیار روی ولایت فقیه تأکید داشت و می‌گفت مرجع و رهبر باید یکی باشد، وقتی افراد می‌آمدند و می‌پرسیدند مقلد چه کسی باشیم، می‌گفت امام خمینی هم رهبرند و هم مرجع با وجود ایشان شما حق ندارید از کس دیگری تقلید کنید».

به گفته یکی از نزدیکان وی: «بعضی پیشنهاداتی می‌دادند که معنایش پیشی گرفتن از امام بود و برخی محافظه کاری و حرکت کند را توصیه می‌کردند، ولی معظم له به هیچ یک اعتنایی نکرد و مکرر تأکید می‌کرد هرکس می‌خواهد بداند در زمان ظهور امام زمان (عج) نسبت به آن حضرت چه موضعی خواهد داشت، ببیند الان نسبت به نایب برحقش امام خمینی چگونه است. آیت‌الله شهید دستغیب به همان اندازه که نسبت به مقام امامت و رهبری تولی داشت، به همان گونه نسبت به همه کسانی که خالصانه و برای خدا به امام راحل تأسی جسته و حقیقتا از او پیروزی می‌کردند، مهر می‌ورزید و ایشان را حمایت و ترویج می‌کرد. از جمله در رابطه با رهبر معظم انقلاب حضرت آیت الله خامنه‌ای - مد ظله العالی - هنگامی که رئیس جمهوری بودند می‌گفت: چیزی که بنده نسبت به این شخص بزرگ فهمیده‌ام، این است که فردی است خدایی، هواپرست نیست، مقام نمی‌خواهد، نمی‌خواهد قدرت به دست بگیرد، امتحان خودش را پیش از پیروزی و بعد از پیروزی انقلاب داده است، در هر پستی که بوده امتحان خودش را داده است، کسی که امام جمعه تهران باشد، آن وقت به جبهه‌ها برود و در سنگرها از اسلام دفاع کند. این مرد بزرگ مقامی برای خودش قائل نیست، به عین مثل رهبر عظیم الشأن امام فرموده به من خدمتگزار بگویید بهتر است از اینکه رهبر بگویید. آقای خامنه‌ای هم این جوری است، مقام نمی‌خواهد؛ مقام بر روی او اثر نمی‌گذارد».

ارسال نظرات