صفحه نخست

استان ها

اقشار و معاونت‌ها

وزارتخانه ها

محور مقاوت

اقتصاد مقاومتی

ورزشکاران

فیلم و نماهنگ

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

تهران بزرگ

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

جامعه زنان

راهیان نور

جامعه پزشکی

اجتماعی

دانشجویی

مهندسین صنعت

اصناف

مداحان

کارگری

عشایری

پیشکسوتان

دانش آموزي

مهندسین عمران

فرهنگیان

اساتيد

مهندسين کشاورزی

حقوقدانان

طلاب و روحانيون

بنیاد فرهنگی روایت

علمي، پژوهشي و فناوري

بسیج رسانه

كارمندان

مساجد و محلات

بنیاد تعاون

باشگاه خبرنگاران

باشگاه آذربایجان شرقی

باشگاه آذربایجان غربی

باشگاه اردبیل

باشگاه اصفهان

باشگاه البرز

باشگاه ایلام

باشگاه بوشهر

باشگاه تهران

باشگاه تهران بزرگ

باشگاه چهارمحال و بختیاری

باشگاه خراسان جنوبی

باشگاه خراسان رضوی

باشگاه خراسان شمالی

باشگاه خوزستان

باشگاه زنجان

باشگاه سمنان

باشگاه سیستان و بلوچستان

باشگاه فارس

باشگاه قزوین

باشگاه کردستان

باشگاه قم

باشگاه کرمان

باشگاه کرمانشاه

باشگاه کهگیلویه و بویراحمد

باشگاه گلستان

باشگاه گیلان

باشگاه لرستان

باشگاه مازندران

باشگاه مرکزی

باشگاه هرمزگان

باشگاه همدان

باشگاه یزد

رزمایش اقتدار عاشورایی

هنرمندان

سازندگی

فرهنگی و هنری

صفحات داخلی

يکشنبه ۳۱ ارديبهشت ۱۴۰۲ - 21 May 2023
کد خبر: ۸۹۷۶۵۹۵
|
۲۸ دی ۱۳۹۶ - ۱۴:۴۰

همچون اسماعیل

به گزارش صالحین حوزه مقاومت شهید دقایقی ناحیه بهبهان، سردار سرلشکر شهید اسماعیل دقایقی در یک یادداشتی نوشته است: « از این به بعد من دیگر متعلق به شهر و خانه و این جا نیستم »

اگر کسی خود را متعلق به شهر و خانه و این جا نمی داند، نشانه این است که آزادگی پیشه کرده است؛ تعلقات مادی ندارد؛ در بند چیز خاصی نیست که دست و پایش را ببندد و نگذارد تصمیم بگیرد و نیز نشانه اینست که خود را متعلق به همه کس، همه چیز، همه جا می داند. فایده اش باید به همه برسد: این قرن و قرن های دیگر؛ این شهر و کشور و شهر و کشورهای دیگر و بقیه انسان های دیگر؛ یعنی مظهر بخشش و رحمت واسعه است.
اسماعیل دقایقی از آنان است که هرچه توقع دارد، از خود دارد نه دیگران؛ خود را بدهکار دیگران می داند نه طلبکار. اسلام عزیز که اسماعیل دقایقی تجسم عملی آنست، بر این دو گزاره اصرار ورزیده است :
اول اینکه هر کس مسئولیت خودش را به دوش خواهد کشید. نه شما را بابت کار دیگران مواخذه خواهند کرد نه دیگران را بابت کار شما و اگر دیگران کاری انجام نمی دهند، دلیل سلب مسئولیت از گردن شما نخواهد بود.
دوم اینکه در هر موقعیتی که هست، باید وظیفه ای به دوش بگیری. نباید لحظه ای بی کار بنشینی؛ مومن حقیقی را نباید ببینی مگر در خدمت یا کار یا آموختن یا عبادت؛ فراغت بال و بطالت احوال معنی ندارد.
اسماعیل دقایقی شب و روز نداشت. بوده در یک روز، صبح در یک شهر بوده، ظهر در شهری دیگر و شب در شهری دیگر. شب ها علی رغم خستگی اش، نیمه شب ها بر می خاست و نماز شب می خواند. اگر حین عملیات بود، در قایق، روی آب نماز شب می خواند. مجاهدین عراقی نقل کرده اند که اسماعیل دقایقی، فرمانده شان را دیده اند که نیمه شب به سرکشی چادرها می رفت. حتی دیده اند که به نظافت دستشویی می رفت. پوتین رزمندگان را واکس می زد و آنها را تمیز می کرد.
اسماعیل دقایقی ابتدا رشته آبیاری می خوانده ولی بعداً رشته علوم تربیتی می خواند. اوقات فراغت تابستان را بهره برده تا زبان انگلیسی بیاموزد. وقتی به معاونت یگان حفاظت می رسد، همزمان به تحصیل در حوزه علمیه می پردازد. اوقات فراغت خویش را قرآن می خوانده است؛ حتی فاصله منطقه تا منزل را کتاب می خوانده است.

این عاشق بی قرار را یک دم نمی بینی که آسوده نشسته باشد؛ یا در تحصیل یا در تهذیب یا در مبارزه. این عاشقان بی قرار وجودشان باز است نه بسته و آموخته اند هر جا هستند وظیفه ای به دوش بگیرند بر اساس دو معیار: وُسع خویشتن و موقعیت زمان و مکان.
همسر شهید اسماعیل دقایقی می گوید در نخستین جمله اش هنگام خواستگاری گفت: « من اهل زندگی عادی نیستم بلکه آدمی هستم که ممکن است امروز شما را عقد کنم و فردا فلسطین باشم، انتظار زندگی معمولی مثل دیگران از من نداشته باش »

به قلم دکتر میثم امانی

با اندکی استناد از کتاب بدرقه ماه

ارسال نظرات