صفحه نخست

استان ها

اقشار و معاونت‌ها

وزارتخانه ها

محور مقاوت

اقتصاد مقاومتی

ورزشکاران

فیلم و نماهنگ

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

تهران بزرگ

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

جامعه زنان

راهیان نور

جامعه پزشکی

اجتماعی

دانشجویی

مهندسین صنعت

اصناف

مداحان

کارگری

عشایری

پیشکسوتان

دانش آموزي

مهندسین عمران

فرهنگیان

اساتيد

مهندسين کشاورزی

حقوقدانان

طلاب و روحانيون

بنیاد فرهنگی روایت

علمي، پژوهشي و فناوري

بسیج رسانه

كارمندان

مساجد و محلات

بنیاد تعاون

باشگاه خبرنگاران

باشگاه آذربایجان شرقی

باشگاه آذربایجان غربی

باشگاه اردبیل

باشگاه اصفهان

باشگاه البرز

باشگاه ایلام

باشگاه بوشهر

باشگاه تهران

باشگاه تهران بزرگ

باشگاه چهارمحال و بختیاری

باشگاه خراسان جنوبی

باشگاه خراسان رضوی

باشگاه خراسان شمالی

باشگاه خوزستان

باشگاه زنجان

باشگاه سمنان

باشگاه سیستان و بلوچستان

باشگاه فارس

باشگاه قزوین

باشگاه کردستان

باشگاه قم

باشگاه کرمان

باشگاه کرمانشاه

باشگاه کهگیلویه و بویراحمد

باشگاه گلستان

باشگاه گیلان

باشگاه لرستان

باشگاه مازندران

باشگاه مرکزی

باشگاه هرمزگان

باشگاه همدان

باشگاه یزد

رزمایش اقتدار عاشورایی

هنرمندان

سازندگی

فرهنگی و هنری

صفحات داخلی

يکشنبه ۳۱ ارديبهشت ۱۴۰۲ - 21 May 2023
صنایع دستی میناب بعنوان یکی از سوغات های جنوب کشور علاوه بر مصرف داخل به سایر شهرهای حاشیه خلیج فارس نیز ارسال می شود.
کد خبر: ۸۹۹۰۰۷۳
|
۲۸ بهمن ۱۳۹۶ - ۱۲:۴۵

به گزارش خبرنگار خبرگزاری بسیج هرمزگان، پیشینه ی میناب پر از غیرت و دلیری و استواری مردمانی است که علی رغم تمام سختی ها ایستادگی کرده اند، مجموعه سختی های سوق الجیشی منطقه مردم این دیار را برای امرار معاش به سمت تولید صنایع دستی سوق داده است.

شهرستان میناب یکی از شهرهای تجاری و مرکز تولیدات صنایع دستی بومی و محلی در شرق هرمزگان قرار دارد و علت محبوبیت آن در بین مردم ایران علاوه بر صنایه دستی آن جاذبه های تاریخی آن است. به همین دلیل هر ساله پذیرای گردشگران بسیاری است که به قصد تفریح و بازدید از جاذبه های تاریخی و دیدنی به این شهر سفر می کنند.

در کنار تفریح و گردش،سوغات و صنایع دستی میناب تنوع بسیاری دارد که صددرصد تولید بومی و محلی مردمان خونگرم مینابی است،حصیر بافی، گلابتون دوزی، شلوار بندری، شک بافی،خوس بافی، تلی بافی، جَهله، گشته سوز، سرقلیان، گوزن، گُراشی و سپ یکی از صنایع دستی پرطرفدار در این شهرستان است.

روایت کهن صنایع دستی در شهرستان میناب به ایران باستان می رسد که در پیوستگی تاریخ از دوران گذشته تا حال از روزگار شوکت کاخ ها و ازدحام در کوی برزن ها و بازار ها تا به امروز در هر دوره ای به نوعی نمایان شده است.

صنایع دستی میناب حاصل سخت کوشی بشر اولیه در استفاده مستقیم از نعمت های فراوان به منظور رفع نیازهای زندگی بوده است اما اینک بعنوان یکی از سوغات های جنوب کشور علاوه بر مصرف داخل به سایر شهرهای حاشیه خلیج فارس نیز ارسال می شود.

ویژگی ارزنده این هنر صنعت اصیل همچون ارزش افزوده بسیار بالا نیاز اندک به سرمایه گذاری برای ایجاد شغل ،دسترسی سریع به مواد اولیه و ابزار کار داخلی ، قابلیت توسعه در کلیه مناطق کشوری ، نداشتن آثار مخرب زیست محیطی ،ایجاد درآمد مکمل جاذبه جهانگردی و مبادلات فرهنگی مسئولان و برنامه ریزان ممالک مختلف را بر آن داشته است که در برنامه های توسعه اقتصادی و اجتماعی جایگاه ویژه ای را برای آن قائل شوند.

شهرستان میناب با بافت سنتی ،آداب و رسوم خاص و فرهنگی غنی و ریشه دار، از قدیم الایام بخش مهمی از انواع صنایع دستی را در خود جای داده و به همین جهت همواره در طول تاریخ مورد توجه محققان و تاریخ شناسان گوناگون قرار گرفته است.

تولیدات صنعتگران این منطقه بسته به نوع محصول تولید می شود ،تولیدات سفالگران مینابی عمدتاً ظروف سفالی می باشد که نمونه آن نوعی کوزه آب به نام «جهله» انواع گلدان، قلیان، سرقلیان، اسفندسوز درباز و قفسی  «گشته­ سوز» این ظروف سفالی بیشتر توسط ساکنین نواحی روستایی ساخته می شود.

محصولات حصیری مشتمل بر سجاده حصیری، بادبزن، نوعی سبد حصیری گرد و دردار بلند جهت نگهداری البسه، نوعی زیرانداز به نام «تک» که در نواحی روستایی به منظور پوشاندن سقف خانه­ ها نیز مورد استفاده قرار می­گیرد، درپوش کوزه، نوعی سینی گرد و بزرگ به نام «سپ»، «دمکش»، گلدان حصیری، ظرف میوه، ظرف نگهداری نان «کفه» می توان نام برد.

سفال گری، گلابتون دوزی، شک دوزی، شیریکی پیچ، خوس دوزی، بادوله دوزی، چادرشب بافی، قالی بافی، سبدبافی، حصیربافی، سوزن دوزی، صنایع صدفی، عبادوزی، درب و پنچره چوبی، کرچاب، خورجین، ملیله دوزی دور لباس، کوزه سازی و صنایع دستی دریایی هم چون لنج سازی یکی دیگر از صنایع دستی مردمان میناب است.

میناب دارای بیش از ۷ هزار هنرمند فعال در عرصه صنایع دستی است که در ۹۰ کیلومتری بندرعباس قرار دارد.

ارسال نظرات