صفحه نخست

استان ها

اقشار و معاونت‌ها

وزارتخانه ها

محور مقاوت

اقتصاد مقاومتی

بین الملل

ورزشکاران

فیلم و نماهنگ

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

تهران بزرگ

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

جامعه زنان

راهیان نور

جامعه پزشکی

اجتماعی

دانشجویی

مهندسین صنعت

اصناف

مداحان

کارگری

عشایری

پیشکسوتان

دانش آموزي

مهندسین عمران

فرهنگیان

اساتيد

مهندسين کشاورزی

حقوقدانان

طلاب و روحانيون

بنیاد فرهنگی روایت

علمي، پژوهشي و فناوري

بسیج رسانه

كارمندان

مساجد و محلات

بنیاد تعاون

باشگاه خبرنگاران

باشگاه آذربایجان شرقی

باشگاه آذربایجان غربی

باشگاه اردبیل

باشگاه اصفهان

باشگاه البرز

باشگاه ایلام

باشگاه بوشهر

باشگاه تهران

باشگاه تهران بزرگ

باشگاه چهارمحال و بختیاری

باشگاه خراسان جنوبی

باشگاه خراسان رضوی

باشگاه خراسان شمالی

باشگاه خوزستان

باشگاه زنجان

باشگاه سمنان

باشگاه سیستان و بلوچستان

باشگاه فارس

باشگاه قزوین

باشگاه کردستان

باشگاه قم

باشگاه کرمان

باشگاه کرمانشاه

باشگاه کهگیلویه و بویراحمد

باشگاه گلستان

باشگاه گیلان

باشگاه لرستان

باشگاه مازندران

باشگاه مرکزی

باشگاه هرمزگان

باشگاه همدان

باشگاه یزد

رزمایش اقتدار عاشورایی

هنرمندان

سازندگی

فرهنگی و هنری

صفحات داخلی

سه‌شنبه ۰۹ خرداد ۱۴۰۲ - 30 May 2023
مسئول بسیج عشایری خراسان شمالی گفت: هنوز مشکلات چندین ساله عشایر استان های خراسان شمالی و رضوی در قشلاق گاهشان در استان گلستان در زمینه ممیزی و تعیین حد و حدود مراتع حل نشده است.
کد خبر: ۹۰۰۴۵۷۳
|
۱۹ فروردين ۱۳۹۷ - ۰۹:۴۷

به گزارش  سرویس بسیج عشایری خبرگزاری بسیج، "نوروز محمد قنبرزاده" مسئول بسیج عشایری خراسان شمالی با بیان اینکه دو و نیم درصد از جمعیت خراسان شمالی را جمعیت عشایری تشکیل می دهند که آنان ۲۵ درصد از محصولات لبنی و پروتئینی این استان را تولید می کنند، اظهار کرد: متاسفانه چند سالی است عشایر خراسان شمالی در مسیر تردد خود به قشلاق گاهشان به استان گلستان و حضور در این قشلاق گاه با مشکلات جدی ای روبرو شده اند.

قنبرزاده گفت: کشت در ایل راه ها و کشت در مراتع عشایری واقع در قشلاق گاه های استان گلستان که محل استقرار عشایر استان های خراسان شمالی و رضوی در فصل سرد سال است از جمله مهمترین مشکلاتی هستند که عشایر چند سالی است با این مشکلات دست و پنجه نرم می کنند.

وی در همین باره تصریح کرد: حدود ۴۰۰ کیلومتر از مسیر ایل راه های عشایر استان های خراسان شمالی و رضوی به سوی قشلاق گاهشان در استان گلستان که مسیر تردد هر ساله عشایر است توسط شماری از کشاورزان بومی استان گلستان کشت می شوند.

افزون بر این، وی اعمال جریمه برای عشایر استان خراسان شمالی را از دیگر مشکلات این قشر برشمرد و گفت: کوچ زودهنگام به قشلاق گاه در استان گلستان و حضور فرزندان متاهل شده این عشایر که دارای دام مستقل هستند در این قشلاق گاه از جمله مواردی هستند که بابت آنها، جریمه می شوند.

مسئول سازمان بسیج عشایری خراسان شمالی افزود: مسئولان منابع طبیعی و قوه قضاییه استان گلستان با استمرار خشکسالی ها قول داده بودند که مبلغ جریمه برای آنان را کاهش دهند با این وجود هنوز شاهد اعمال جریمه تا مبلغ دو میلیون تومان برای این عشایر هستیم.

وی در ادامه به ۵۷۰ خانوار عشایر خراسان شمالی که غیر ذی حق در استفاده از چراگاه های قشلاق گاهی استان گلستان هستند نیز اشاره کرد و گفت: برای پدران این ۵۷۰ خانوار عشایر استان تا قبل از سال ۶۷ پروانه چرا و حضور در این قشلاق گاه ها صادر شده بود، اما پس از سال ۶۷، تجدید ممیزی انجام نشد و فرزندان ذکور آنان که متاهل شده اند برای حضور در این قشلاق گاه استان گلستان و ساخت خانه و انبار علوفه با مشکل دریافت پروانه روبرو هستند.

وی همچنین خاطر نشان کرد: در همین راستا، عده ای از بومیان استان گلستان طی سال های اخیر به تخریب تعدادی از خانه های عشایری و انبارهای آنان اقدام کردند.

قنبرزاده در بخشی دیگر از سخن خود با اعلام اینکه اجرای تجدید ممیزی و تنسیخ مراتع ( تعیین حد و حدود مراتع )، راهکار حل مشکلات عشایری استان های خراسان شمالی و رضوی در قشلاق گاه استان گلستان است، تصریح کرد: اجرای این راهکار نه در اختیار استانداران استان های خراسان شمالی، رضوی و گلستان است بلکه این مشکل به تصمیم گیری و مصوبه مجلس شورای اسلامی بستگی دارد تا مصوبه آنان به قانون تبدیل شود.

وی افزود: این در حالی است که در گذشته نمایندگان مجلس اعلام کرده بودند که منابع مالی برای اجرای این تصمیمات در بودجه پیش بینی نشده است تا نقشه برداری و کارشناسی مراتع انجام شوند.

وی در ادامه عنوان کرد: با توجه به اینکه هر سالی که می گذرد شدت مشکلات عشایر دو استان یاد شده در این قشلاق گاه بیشتر می شود در سال ۹۶ موضوع به طور جدی با دو نماینده استان خراسان شمالی در مجلس ( هادی قوامی، عبد الرضا عزیزی ) مطرح شد تا اقدامی جدی در این باره انجام شود که تاکنون به نتیجه ای نرسیده ایم.

مسئول سازمان بسیج عشایری خراسان شمالی افزود: با این وجود، پیگیری های خود را برای حل مشکلات این قشر از جامعه را ادامه می دهیم.

وی در خاتمه یادآور شد: در سالی که به نام سال حمایت از تولید و کالای ایرانی نام گذاری شده است، توجه داشته باشیم که عشایر قشر تولید کننده هستند و رفع مشکلات آنان، موجب رونق دامپروری و تولید محصولات لبنی و پروتئینی می شود.

قنبرزاده همچنین تصریح کرد: با توجه به اینکه گردشگری، یک صنعت پول ساز است، اهمیت به گردشگری عشایری از ظرفیت های بالقوه اقتصادی است که توجه به قشلاق گاه ها و ییلاقات آنها و حفظ زندگی دامپروری آنان می تواند بهره اقتصادی بسیار مناسبی را برای استان های دارای جمعیت عشایری از جمله استان های خراسان شمالی، رضوی و گلستان فراهم کند.

 

 

ارسال نظرات