صفحه نخست

استان ها

اقشار و معاونت‌ها

وزارتخانه ها

محور مقاوت

اقتصاد مقاومتی

ورزشکاران

فیلم و نماهنگ

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

تهران بزرگ

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

جامعه زنان

راهیان نور

جامعه پزشکی

اجتماعی

دانشجویی

مهندسین صنعت

اصناف

مداحان

کارگری

عشایری

پیشکسوتان

دانش آموزي

مهندسین عمران

فرهنگیان

اساتيد

مهندسين کشاورزی

حقوقدانان

طلاب و روحانيون

بنیاد فرهنگی روایت

علمي، پژوهشي و فناوري

بسیج رسانه

كارمندان

مساجد و محلات

بنیاد تعاون

باشگاه خبرنگاران

باشگاه آذربایجان شرقی

باشگاه آذربایجان غربی

باشگاه اردبیل

باشگاه اصفهان

باشگاه البرز

باشگاه ایلام

باشگاه بوشهر

باشگاه تهران

باشگاه تهران بزرگ

باشگاه چهارمحال و بختیاری

باشگاه خراسان جنوبی

باشگاه خراسان رضوی

باشگاه خراسان شمالی

باشگاه خوزستان

باشگاه زنجان

باشگاه سمنان

باشگاه سیستان و بلوچستان

باشگاه فارس

باشگاه قزوین

باشگاه کردستان

باشگاه قم

باشگاه کرمان

باشگاه کرمانشاه

باشگاه کهگیلویه و بویراحمد

باشگاه گلستان

باشگاه گیلان

باشگاه لرستان

باشگاه مازندران

باشگاه مرکزی

باشگاه هرمزگان

باشگاه همدان

باشگاه یزد

رزمایش اقتدار عاشورایی

هنرمندان

سازندگی

فرهنگی و هنری

صفحات داخلی

دوشنبه ۰۸ خرداد ۱۴۰۲ - 29 May 2023
ویروس تب خونریزی دهنده کریمه کنگو توسط گزش کنه یا تماس با خون یا بافت‌های حیوانات در طی یا بلافاصله پس از ذبح به انسان منتقل می‌شود و بسیاری از موارد در افرادی که در صنایع دام‌پروری، کشاورزان، و کشتارگاه‌ها فعالیت می‌کنند اتفاق افتاده است.
کد خبر: ۹۰۲۲۴۰۰
|
۰۹ خرداد ۱۳۹۷ - ۰۹:۰۴

به گزارش خبرگزاری بسیج مازندران، دکتر پارسایی با اشاره به بیماری تب کریمه کنگو، اظهار کرد: تب خونریزی دهنده کریمه کنگو یک بیماری خونریزی دهنده تب‌دار حاد ویروسی است و موجب طغیان‌های شدید و تا ۴۰ درصد موجب مرگ‌ومیر می‌شود.

وی بابیان اینکه اصولاً این بیماری از طریق کنه و حیوانات اهلی به انسان منتقل می‌شود، گفت:ویروس تب خونریزی دهنده کریمه کنگو توسط گزش کنه یا تماس با خون یا بافت‌های حیوانات در طی یا بلافاصله پس از ذبح به انسان منتقل می‌شود و بسیاری از موارد در افرادی که در صنایع دام‌پروری، کشاورزان، و کشتارگاه‌ها فعالیت می‌کنند اتفاق افتاده است.

مدیر گروه بیماری‌های واگیر معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مازندران افزود: انتقال انسان به انسان از طریق تماس با خون، ترشحات، بافت‌ها یا سایر مایعات بدن فرد آلوده اتفاق می‌افتد و امکان انتقال در بیمارستان نیز با استریل کردن نامناسب وسایل پزشکی و استفاده مجدد از سوزن‌ها و وسایل آلوده پزشکی وجود دارد.

دکتر پارسایی بابیان اینکه دوره کمون پس از آلودگی توسط کنه معمولاً یکتا سه روز و حداکثر ۹ روز است، بیان کرد: دوره کمون پس از تماس با خون یا بافت آلوده نیز معمولاً ۵ تا ۶ روز و حداکثر ۱۳ روز  است.

وی بابیان اینکه علائم به‌طور ناگهانی با تب، ضعف، درد عضلانی، سرگیجه، درد و سفتی گردن، درد پشت، سردرد، سوزش چشم‌ها و دوبینی آغاز می‌شود، گفت: پس از ۲ تا ۴ روز حالت خواب‌آلودگی، افسردگی و دل‌درد در قسمت راست‌بالای شکم به همراه هپاتومگالی در بیمار دیده می‌شود.

مدیر گروه بیماری‌های واگیر معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مازندران افزود: مرگ به دلیل از دست دادن خون، خونریزی مغزی، کمبود مایعات به دلیل اسهال یا ادم ریوی ممکن است ایجاد شود.

دکتر پارسایی با تأکید بر جلوگیری از تماس فیزیکی با افراد آلوده به CCHF ، بیان کرد: در هنگام مراقبت از بیمار دستکش و سایر وسایل حفاظتی استفاده و به‌طور منظم پس از هر ویزیت بیمار یا تماس با او دست‌ها با آب و صابون شسته شود.

وی اضافه کرد: کارکنان بهداشتی و درمانی که با خون یا بافت آلوده بدن بیمار تماس داشتند باید به‌طور مرتب حداقل تا ۱۴ روز پس از تماس تحت نظر باشند و در صورت بروز تب بلافاصله درمان برای آنان انجام شود.

مدیر گروه بیماری‌های واگیر معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مازندران گفت: موارد تماس، منبع آلودگی و دام‌های آلوده در محل سکونت یا مسافرت بیمار با توجه به شرح‌حال وی توسط اکیپ‌های بهداشتی انجام می‌شود.

ارسال نظرات