صفحه نخست

استان ها

اقشار و معاونت‌ها

وزارتخانه ها

محور مقاوت

اقتصاد مقاومتی

ورزشکاران

فیلم و نماهنگ

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

تهران بزرگ

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

جامعه زنان

راهیان نور

جامعه پزشکی

اجتماعی

دانشجویی

مهندسین صنعت

اصناف

مداحان

کارگری

عشایری

پیشکسوتان

دانش آموزي

مهندسین عمران

فرهنگیان

اساتيد

مهندسين کشاورزی

حقوقدانان

طلاب و روحانيون

بنیاد فرهنگی روایت

علمي، پژوهشي و فناوري

بسیج رسانه

كارمندان

مساجد و محلات

بنیاد تعاون

باشگاه خبرنگاران

باشگاه آذربایجان شرقی

باشگاه آذربایجان غربی

باشگاه اردبیل

باشگاه اصفهان

باشگاه البرز

باشگاه ایلام

باشگاه بوشهر

باشگاه تهران

باشگاه تهران بزرگ

باشگاه چهارمحال و بختیاری

باشگاه خراسان جنوبی

باشگاه خراسان رضوی

باشگاه خراسان شمالی

باشگاه خوزستان

باشگاه زنجان

باشگاه سمنان

باشگاه سیستان و بلوچستان

باشگاه فارس

باشگاه قزوین

باشگاه کردستان

باشگاه قم

باشگاه کرمان

باشگاه کرمانشاه

باشگاه کهگیلویه و بویراحمد

باشگاه گلستان

باشگاه گیلان

باشگاه لرستان

باشگاه مازندران

باشگاه مرکزی

باشگاه هرمزگان

باشگاه همدان

باشگاه یزد

رزمایش اقتدار عاشورایی

هنرمندان

سازندگی

فرهنگی و هنری

صفحات داخلی

يکشنبه ۳۱ ارديبهشت ۱۴۰۲ - 21 May 2023
۷۰ درصد فاضلاب خانگی را آب خاکستری تشکیل می دهد، یعنی یک خانواده چهار نفره حدود ۴۲۰ لیتر آب را در روز تبدیل به آب خاکستری می کنند. می توان با یک تصفیه ساده مجدداً از این آب برای تغذیه کولرهای آبی و یا "کشت در پشت بام" استفاده کرد.
کد خبر: ۹۰۴۳۰۲۳
|
۱۴ مرداد ۱۳۹۷ - ۰۹:۰۷
 
 

مسئول مراکز رشد بسیج علمی استان یزد در مصاحبه با خبرنگار  سرویس خبری بسیج علمی از یزد با اشاره به بحران کم آبی در کشور گفت: معضل بحران آب کم و بیش همیشه بوده اما نحوه حل این مشکل اهمیت دارد. مثلاً در قدیم یزدی ها برای کنار آمدن با این معضل مجبور به حفر قنوات بودند تا آب را از مناطق دور دست به دل کویر بکشانند. ضمناً مصرف آب نیز تا این حد زیاد نبود.

دکتر محمد آخوندزاده افزود: با رشد صنایع، افزایش جمعیت، کاهش نزولات جوی و گرمای هوا علی القاعده مصرف آب نیز روز به روز افزایش می یابد و لذا می بایست راهکار جدیدی برای مدیریت این وضعیت در پیش گرفت. یکی از این روش ها که در استان ما قابل اجراست، استفاده از آب خاکستری منازل است.

وی اعلام کرد: مصرف روزانه آب هر فرد در کشور ما تقریباً 150 لیتر است و این یعنی یک خانواده چهارنفره روزانه حدود 600 لیتر آب مصرف می کنند. البته این عدد بدون در نظر گرفتن آب مصرفی کولر است.

آخوندزاده اضافه کرد: از فاضلاب خانگی اگر فاضلاب توالت و آب های چرب ظرفشویی را جدا کنیم، بقیه فاضلاب با یک تصفیه ساده مجدداً قابل استفاده است و به آن آب خاکستری گفته می شود. 70 درصد فاضلاب خانگی را آب خاکستری تشکیل می دهد، یعنی یک خانواده چهار نفره حدود 420 لیتر آب را در روز تبدیل به آب خاکستری می کنند.

وی عنوان کرد: بخش اعظمی از آب مصرفی در خانه های ما در فصل تابستان در بخش کولر آبی است. می توان سیستمی اجرا کرد که از آب خاکستری خانه برای تغذیه کولر استفاده کرد. مشابه این کار برای آبیاری باغچه ها و گلدان ها در بعضی موارد انجام شده و موفق بوده است.

 

 

مسئول مرکز رشد بسیج علمی استان یزد افزود: در تابستان، یک کولر آبی در هر ساعت بین 20 تا 40 لیتر آب مصرف می کند. اگر به طور متوسط روزانه هر کولر 8 ساعت روشن باشد و در هر ساعت 30 لیتر آب مصرف کند، هر کولر متوسط روزانه 240 لیتر آب مصرف می کند. یعنی به راحتی با همین آب خاکستری می توان نیاز آبی کولر یک خانواده را تامین کرد.

وی ادامه داد: امروزه، اجرای سیستم آب خاکستری در ساختمان های نوساز انجام می شود و شرکت هایی هستند که در این زمینه فعالیت می کنند. اما این روش را می توان تا حدود زیادی در خانه های ساخته شده هم اجرا و از مزایای آن استفاده کرد.

آخوندزاده در بیان مزایای این روش گفت: با استفاده از این روش علاوه بر اینکه در مصرف آب خانواده ها به خصوص در فصل تابستان به طور چشم گیری صرفه جویی می شود، هزینه های مربوط به انتقال و تصفیه فاضلاب خانگی کاهش می یابد، احتمال آلوده شدن سفره های آب زیر زمینی در اثر چاه های فاضلاب کم می شود و از همه مهمتر می تواند فرصتی برای کسب درآمد خانواده ها ایجاد کند.

 

 

وی در توضیح این مطلب افزود: یکی از کارهای جدیدی که در دنیا انجام شده "کشت در پشت بام" است. به نظر می رسد بتوان از این طرح برای کشت زعفران استان استفاده کرد. گیاه زعفران از آنجا که ارتفاع زیادی نمی گیرد با یک قفسه طبقاتی می توان حجم مناسبی از آن را تولید کرد. این گیاه با آب و هوای استان یزد سازگار است و در فصل تابستان نیاز به آبیاری ندارد.

مسئول مراکز رشد بسیج علمی درباره کاربردهای گسترده آب خاکستری توضیح داد و گفت: می توان آب خاکستری منازل را در تابستان برای کولرهای آبی مصرف کرد و در فصل زمستان از این آب برای آبیاری زعفران استفاده کرد. علاوه بر این در صورت ترویج کشاورزی بدون خاک (هیدروپونیک) می توان در پشت بام ها صیفی جات را هم در حجم قابل توجهی تولید کرد و از این راه برای خانواده ها منبع درآمد مناسبی ایجاد کرد.

 

کشاورزی به شیوه هیدروپونیک

 وی در پایان خاطرنشان کرد: البته برای اجرای این طرح ها لازم است ابتدا چند نمونه به صورت آزمایشی اجرا شود و پس از رفع مشکلات احتمالی، آن را به صورت گسترده اجرایی کرد. برای این کار لازم است از بین مردم کسانی که این توانمندی را در خود احساس می کنند پیش قدم شوند و در این زمینه کار کنند.

ارسال نظرات