صفحه نخست

استان ها

اقشار و معاونت‌ها

وزارتخانه ها

محور مقاوت

اقتصاد مقاومتی

ورزشکاران

فیلم و نماهنگ

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

تهران بزرگ

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

جامعه زنان

راهیان نور

جامعه پزشکی

اجتماعی

دانشجویی

مهندسین صنعت

اصناف

مداحان

کارگری

عشایری

پیشکسوتان

دانش آموزي

مهندسین عمران

فرهنگیان

اساتيد

مهندسين کشاورزی

حقوقدانان

طلاب و روحانيون

بنیاد فرهنگی روایت

علمي، پژوهشي و فناوري

بسیج رسانه

كارمندان

مساجد و محلات

بنیاد تعاون

باشگاه خبرنگاران

باشگاه آذربایجان شرقی

باشگاه آذربایجان غربی

باشگاه اردبیل

باشگاه اصفهان

باشگاه البرز

باشگاه ایلام

باشگاه بوشهر

باشگاه تهران

باشگاه تهران بزرگ

باشگاه چهارمحال و بختیاری

باشگاه خراسان جنوبی

باشگاه خراسان رضوی

باشگاه خراسان شمالی

باشگاه خوزستان

باشگاه زنجان

باشگاه سمنان

باشگاه سیستان و بلوچستان

باشگاه فارس

باشگاه قزوین

باشگاه کردستان

باشگاه قم

باشگاه کرمان

باشگاه کرمانشاه

باشگاه کهگیلویه و بویراحمد

باشگاه گلستان

باشگاه گیلان

باشگاه لرستان

باشگاه مازندران

باشگاه مرکزی

باشگاه هرمزگان

باشگاه همدان

باشگاه یزد

رزمایش اقتدار عاشورایی

هنرمندان

سازندگی

فرهنگی و هنری

صفحات داخلی

چهارشنبه ۰۳ خرداد ۱۴۰۲ - 24 May 2023
گزارش سرویس خبری بسیج علمی از جایگاه استان در حوزه شرکت های دانش بنیان؛
هر چند در سال های اخیر اقدامات بسیار خوبی برای توسعه شرکت های دانش بنیان مانند راه اندازی برج فناوری ربع رشیدی و یا ایجاد صندوق پژوهش و نوآوری با ۱۰ میلیارد تومان سرمایه گذاری انجام شده است، اما همچنان جایگاه مناسبی در حوزه شرکت های دانش بنیان ندارد و ارتقا جایگاه استان در حوزه شرکت های دانش بنیان، ضروری است که نیازمند همت مسئولین می باشد.
کد خبر: ۹۰۵۶۴۶۳
|
۲۰ شهريور ۱۳۹۷ - ۱۵:۴۴
 

به گزارش سرویس خبری بسیج علمی از استان آذربایجان شرقی، در عصر کنونی خام فروشی به عنوان شاخص اصلی اقتصاد نفتی محسوب نمی شود و توسعه، با گسترش دودکش های صنعتی دیگر ممکن نیست، و شرکت های دانش بنیان می توانند به عنوان موتور محرکه توسعه کشور باشند که در سال های اخیر رشد چشمگیری را تجربه کرده اند.

هر چند در سال های اخیر اقدامات بسیار خوبی برای توسعه شرکت های دانش بنیان مانند راه اندازی برج فناوری ربع رشیدی و یا ایجاد صندوق پژوهش و نوآوری با 10 میلیارد تومان سرمایه گذاری انجام شده است، اما همچنان جایگاه مناسبی در حوزه شرکت های دانش بنیان  ندارد و نیازمند همت مسئولین می باشد.

تلاش می‌شود رتبه استان در سه سال آینده از پنجم به دوم ارتقا یابد
بهزاد سلطانی رئیس هیات عامل صندوق نوآوری و شکوفایی در جریان سفر استانی رئیس جمهور به استان آذربایجان شرقی، تعداد شرکت‌های دانش بنیان آذربایجان شرقی را مناسب جایگاه این استان ندانست و گفت: طبق برنامه‌ریزی‌های انجام گرفته تلاش می‌شود رتبه استان در سه سال آینده از پنجم به دوم ارتقا یابد و این مهم با اهتمام استان و سرمایه‌گذاری محقق می‌شود و استاندار آذربایجان شرقی در این خصوص قول حمایت داده است.


وی اظهار داشت: 189 درخواست از آذربایجان شرقی برای استفاده از تسهیلات و خدمات صندوق نوآوری و شکوفایی به ما رسیده که از این تعداد، 64 مورد مصوب و 30 طرح عملیاتی شده است و مبلغ مصوب برای اجرای این طرح‌ها برابر با 11.44 میلیارد تومان است.
رئیس هیات عامل صندوق نوآوری و شکوفایی، توجه به اشتغال مبتنی بر فناوری را ضرورتی انکار ناپذیر می داند و می گوید: نرخ بیکاری در کشور توجه به اقتصاد دانش بنیان را دو چندان کرده است؛ به طوری که در حال حاضر نرخ بیکاری جوانان 15 تا 29 سال 25 درصد، نرخ بیکاری 15 تا 40 سال حدود 35 درصد و نرخ بیکاری دانش آموختگان حدود 26 درصد است.

۱۹۵ شرکت دانش بنیان استان، در صف انتظار /  ۲۸ میلیارد و ۵۳۵ میلیون ریال، تسهیلات مصوب صندوق نوآوری

عبدالرضا میرمحسنی معاون نوآوری و فناوری پارک علم و فناوری آذربایجان شرقی نیز با اشاره به وجود یک هزار و۹۹۶ شرکت دانش بنیان درکشور می گوید: سهم استان از این تعداد ۷۷ شرکت است.


وی ادامه می دهد: در حال حاضر تعداد ۱۹۵ شرکت دانش بنیان آذربایجان شرقی نیز در صف انتظار بررسی قرار دارند و مرحله اولیه ثبت نام را انجام داده اند.


میرمحسنی همچنین با اشاره به حمایت های ویژه دولت از شرکت های دانش بنیان ادامه می دهد: مجموع مبلغ تسهیلات مصوب صندوق نوآوری و شکوفایی برای شرکت های دانش بنیان استان ۲۸ میلیارد و ۵۳۵ میلیون ریال بوده است.
وی با اشاره به ارائه خدمات به شرکت های دانش بنیان در مرکز خدمات دهی پارک علم و فناوری می گوید: امیدواریم هرچه سریع تر کمیته های اقتصاد دانش بنیان در دستگاه های اجرایی استان به صورت منسجم تشکیل و جلسه های آن برگزار شود.

عدم بهره مندی استان از تسهیلات شرکت های دانش بنیان، یک عارضه محسوب می شود

رئیس سازمان برنامه و بودجه آذربایجان شرقی نیز معتقد است که شرکت های دانش بنیان استان از فرصت های موجود به خوبی استفاده نمی کنند.
داود بهبودی می گوید: موقعیت ها و فرصت های تسهیلاتی و حقوقی مطلوبی در دفتر پژوهش و فناوری تهران و یا معاونت علمی فناوری ریاست جمهوری برای شرکت های دانش بنیان وجود دارد که عده ای از این فرصت ها به خوبی استفاده می کنند، اما استان ما نمی تواند آن طور که باید بهره مند شود و این مسئله یک عارضه برای استان به شمار می رود.


وی با بیان اینکه به تناسب ادعایی که در سطوح مختلف داریم باید اعتقاد هم در نظام اداری و تصمیم سازی وجود داشته باشد، افزود: حداقل باید باور کنیم اگر می خواهیم کاری در استان صورت دهیم و قدمی در مسیر توسعه برداریم یکی از شاه کلیدهای اصلی آن تحقق اقتصاد دانش بنیان است.
بهبودی، پارک های علم و فناوری را اساس اقتصاد دانش بنیان می داند و اضافه می کند: به طور قطع حمایت های برنامه ریزی شده برای شرکت های دانش بنیان یک مسیر نارفته است و تا بخواهد نهادینه شود و قوانین و مقررات و نظام مالیاتی درک کند مقوله دانش بنیان چیست و چطور باید با آن برخورد کند، با چالش مواجه هستیم.
رئیس سازمان برنامه و بودجه آذربایجان شرقی تاکید می کند: ما هر قدر شرکت های دانش بنیان را با مسائل حقوقی، مالیاتی و بیمه ای بیشتر آشنا کنیم، بهتر خواهند توانست از حقوق خود دفاع کنند و برای توسعه قدم های سریع تری بردارند.
وی خاطرنشان می کند: در چند سال گذشته در استان اتفاقات بزرگی افتاده به طوری که تعداد شرکت های دانش بنیان در سال 1394 تقریبا سه برابر دوره ماقبل شده است؛ بنابراین اگر با این سرعتی که در پیش گرفته ایم راه را ادامه دهیم به طور قطع خواهیم توانست عقب ماندگی های گذشته را جبران کنیم.

مراکز علمی ما به دنبال ارائه محصولاتی با ارزش افزوده هستند

سورنا ستاری معاون علمی و فناوری رییس جمهوری در دیدار با امام جمعه تبریز با اشاره به اینکه هیچ اقتصادی در دنیا بر پایه منابع زیرزمینی رشد نمی کند، می گوید: در کشور ما معنی اشتغال، استخدام است و با این تعریف کارآفرینی در آن نابود می شود
وی اضافه می کند: در اقتصاد دانش بنیان به دنبال نیروی انسانی با مهارت و اعتماد به نفس بالا هستیم و باید محیط را برای فعالیت بهتر این قبیل نیروی انسانی فراهم کنیم


وی ادامه می دهد: مراکز علمی ما به دنبال ارائه محصولاتی با ارزش افزوده هستند، مساله ای که در مراکز سنتی مورد توجه قرار نگرفته است
معاون علمی و فناوری رئیس جمهور با تاکید بر لزوم آماده سازی محیط برای دانشجویان نخبه تاکید می کند: صرفا ارائه تسهیلات نمی تواند در این زمینه مفید باشد، بلکه آماده سازی محیط برای دانشجویان نخبه به خصوص در استان های خودشان مهم ترین مساله است. 

باید از بخش خصوصی برای سرمایه گذاری در شرکت های دانش بنیان کمک بگیریم

وی می گوید: رشد شرکت های دانش بنیان به گونه ای است که از صفر شروع و به صورت تدریجی رشد می کنند تا با دارا بودن پایه های قوی، اقدام به فعالیت های بهتری کنند
ستاری اظهار می کند: باید از بخش خصوصی برای سرمایه گذاری در شرکت های دانش بنیان و مراکز علمی کمک بگیریم

وی با بیان اینکه در کشور ما معنی اشتغال، استخدام است و با این تعریف کارآفرینی در آن نابود می شود، گفت: با توجه  اقتصاد دانش بنیان در دولت تدبیر و امید، نسل جدیدی از کارآفرینان جوان و زیر 30 سال در کشور شکل گرفته است

ارسال نظرات