صفحه نخست

استان ها

اقشار و معاونت‌ها

وزارتخانه ها

محور مقاوت

اقتصاد مقاومتی

ورزشکاران

فیلم و نماهنگ

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

تهران بزرگ

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

جامعه زنان

راهیان نور

جامعه پزشکی

اجتماعی

دانشجویی

مهندسین صنعت

اصناف

مداحان

کارگری

عشایری

پیشکسوتان

دانش آموزي

مهندسین عمران

فرهنگیان

اساتيد

مهندسين کشاورزی

حقوقدانان

طلاب و روحانيون

بنیاد فرهنگی روایت

علمي، پژوهشي و فناوري

بسیج رسانه

كارمندان

مساجد و محلات

بنیاد تعاون

باشگاه خبرنگاران

باشگاه آذربایجان شرقی

باشگاه آذربایجان غربی

باشگاه اردبیل

باشگاه اصفهان

باشگاه البرز

باشگاه ایلام

باشگاه بوشهر

باشگاه تهران

باشگاه تهران بزرگ

باشگاه چهارمحال و بختیاری

باشگاه خراسان جنوبی

باشگاه خراسان رضوی

باشگاه خراسان شمالی

باشگاه خوزستان

باشگاه زنجان

باشگاه سمنان

باشگاه سیستان و بلوچستان

باشگاه فارس

باشگاه قزوین

باشگاه کردستان

باشگاه قم

باشگاه کرمان

باشگاه کرمانشاه

باشگاه کهگیلویه و بویراحمد

باشگاه گلستان

باشگاه گیلان

باشگاه لرستان

باشگاه مازندران

باشگاه مرکزی

باشگاه هرمزگان

باشگاه همدان

باشگاه یزد

رزمایش اقتدار عاشورایی

هنرمندان

سازندگی

فرهنگی و هنری

صفحات داخلی

شنبه ۳۰ ارديبهشت ۱۴۰۲ - 20 May 2023
نوجوانی که با سن کم به زائران شهدا خدمت می‌کند. همه اینها نشان‌های رویش‌های انقلاب است که بستری همچون راهیان نور را فراهم کرده تا هر کسی که دل در گرو ارزش‌های معنوی دارد، فرقی هم نمی‌کند در چه سنی باشد، نوجوان 12 ساله باشد یا پیرمرد 70 ساله، خودش را در این محیط نشان دهد».
کد خبر: ۹۱۲۲۱۳۲
|
۰۶ فروردين ۱۳۹۸ - ۰۹:۵۳

به گزارش خبرگزاری بسیج مازندران، در روزها و ساعت‌های پایانی سال که همه در تکاپوی استقبال از نوروز هستند، یک سفر در اذهان مردم جامعه همیشه آشناست و آن هم سفر راهیان نور است. سفری که از 10 روزمانده به پایان سال برای خانواده‌های ایرانی آغاز می‌شود و حتی اکثر مردم سال نو را در مناطق عملیاتی جنوب، تحویل می‌کنند.

مازندرانی‌ها هم که در سفر راهیان نور همیشه حرف اول را می‌زنند، در چند روز مانده به بهار کاروان به کاروان رهسپار سرزمینی می‌شوند که خون شهدا را در خود دارد.

«مصطفی قبادی نژاد» اهل ساری هم دانشجوست و هم مدرس دانشگاه. دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی متالوژی از دانشگاه نوشیروانی بابل که 28 بهار از سنش هم نمی‌گذرد، به گفته خودش امسال با توجه به برخی مشکلات و سختی‌ها، دل را به جاده زد و با دوستانش به صف کاروان‌های راهیان نور پیوست.

قبادی‌نژاد با اینکه تجربه راهیان نور را در چند سال قبل داشته است، اما امسال متفاوت‌تر از سال‌های قبل به این سفر آمده و می‌گوید: «یکی از مهمترین برجستگی های مناطق عملیاتی و یادمان‌هایی که از آن بازدید کردم به ویژه در شلمچه دیده ام، مسئله روایتگری بود. حرف‌هایی که راویان آن هم کاملا بروزرسانی شده، از شهدا می‌گویند، به گونه‌ای است آدم به بازبینی اعمال و رفتار خود می‌رسد و برای یک بار هم که شده خود را در ذهنش مرور می‌کند و این بازبینی اخلاقی و رفتاری باعث  تاثیر و تحول فردی می‌شود. نه فقط تاثیرات فردی، بلکه تاثیرات اجتماعی هم با خود دارد که مردم جامعه در نیل به ارزش‌ها مشتاق‌تر باشند».

قبادی‌نژاد وقتی نوجوان‌های کم سن و سالی را می‌بیند که در لباس خادمی، کفش زائران را واکس می‌زنند، یا خانواده‌هایی را می‌بیند که همراه بچه‌های قد و نیم، برای سفر عید به جنوب آمدند با نگاه معناداری بیان می‌کند: «اگر نگاه تفریحانه به سفر داشته باشیم مطمئنا شمال کشور برای سفر با توجه به طبیعت و آب و هوا و نیز امکاناتی که دارد، از جنوب بهتر است، اما در اینجا مشاهده می‌کنیم، خانواده ای مشقت این سفر را به جان می‌خرد و سال جدید را در راهیان نور و با حضور در مناطق عملیاتی تحویل می‌کند. یا آن نوجوانی که با سن کم به زائران شهدا خدمت می‌کند. همه اینها نشان‌های رویش‌های انقلاب است که بستری همچون راهیان نور را فراهم کرده تا هر کسی  که دل در گرو ارزش‌های معنوی دارد، فرقی هم نمی‌کند در چه سنی باشد، نوجوان 12 ساله باشد یا پیرمرد 70 ساله، خودش را در این محیط نشان دهد».

این استاد دانشگاه که خود یکی از جوانانی است که جنگ را ندیده و آن را از نزدیک لمس نکرده است، راهیان نور را یک پیام واضح و مشخص می‌داند: «بستری که راهیان نور فراهم کرد، بهترین جایی است که بتوان نیروی تراز انقلاب تربیت کرد. اینجا مهم‌ترین مکان برای هدایت فردی و اجتماعی است چرا که برای هدایت افراد جامعه باید محیط سالم ایجاد کرد و هرکسی وارد این محیط سالم شد، ارزش‌های والای انسانی شکوفا می‌شود. به تعبیر حضرت آقا دفاع مقدس فضا و محیطی را ایجاد کرد که هرکسی مثلا عارف باشد یا لات، با هر مرام و مسلکی وارد آن شد به درجه والای ارزش‌های اخلاقی رسید. انقلاب اسلامی کارش همین بود، کارخانه آدم سازی. شرایطی ایجاد کرد کسی که بخواهد در آن پا بگذارد، رشد می‌کند و می‌شود یکی مثل شهید احمد متوسلیان و یا شهدای دیگر».

مدرس دانشگاه که در فصل تحصیلی ساعت‌ها در کلاس‌های درس و دانشجویی حاضر می‌شد حالا آمده تا در فصل راهیان نور پای کلاس درس شهدا بنشیند.

قبادی‌نژاد می‌گوید: «راهیان نور همچون یک نرم افزار قدرتمندی است در سبک زندگی و تربیت فردی اعم از الگوگیری، بودن و ماندن در شرایط سخت و ارتباط معنوی با شهدا که فصل بسیار اثرگذاری را برای آدم رقم می‌زند تا فرد خود را با این شاخصه‌ها تنظیم کند. با توجه به اینکه حضرت آقا در مسئله راهیان نور تاکید دارند و خودشان هم در این مناطق حضور پیدا می‌کنند، نشان از تحول معنوی انسان دارد که گام اولیه و مهمی است در تربیت نیروی تراز اول انقلاب برای تمدن سازی و آن پنج گام طلایی که کشور ما چندین سال در گام سوم یعنی تشکیل دولت اسلامی مانده است».

کارشناس ارشد مهندسی که همراه با فعالیت‌های تحصیلی به فعالیت‌های مذهبی و فرهنگی می‌پردازد، از کانال راهیان نور گریزی هم به مراسم پیاده روی اربعین می‌زند و در پایان گفت‌وگو به نکته قابل تاملی اشاره می‌کند: «امسال اربعین در فرودگاه نجف یکی از مشاوران برجسته پوتین رییس جمهور روسیه را دیدم و از او سوال کردم، شما اینجا چکار می‌کنید. او هم در پاسخ به سوال من گفت، به دستور پوتین به نجف آمده‌ام تا اربعین را بررسی کنم. به او گفتم اگر امکانش هست واضح‌تر بگوید که منظور از بررسی کردن اربعین چیست؟ که او هم ادامه داد، من برای بررسی شکل‌گیری این اجتماع عظیم میلیونی که جهان را تحت تاثیر خودش قرار داده، به پوتین گفتم اسلام دارد تمام جهان را در بر می‌گیرد و آینده جهان را اربعین امام حسین (ع) تعیین می‌کند».

 

ارسال نظرات