صفحه نخست

استان ها

اقشار و معاونت‌ها

وزارتخانه ها

محور مقاوت

اقتصاد مقاومتی

ورزشکاران

فیلم و نماهنگ

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

تهران بزرگ

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

جامعه زنان

راهیان نور

جامعه پزشکی

اجتماعی

دانشجویی

مهندسین صنعت

اصناف

مداحان

کارگری

عشایری

پیشکسوتان

دانش آموزي

مهندسین عمران

فرهنگیان

اساتيد

مهندسين کشاورزی

حقوقدانان

طلاب و روحانيون

بنیاد فرهنگی روایت

علمي، پژوهشي و فناوري

بسیج رسانه

كارمندان

مساجد و محلات

بنیاد تعاون

باشگاه خبرنگاران

باشگاه آذربایجان شرقی

باشگاه آذربایجان غربی

باشگاه اردبیل

باشگاه اصفهان

باشگاه البرز

باشگاه ایلام

باشگاه بوشهر

باشگاه تهران

باشگاه تهران بزرگ

باشگاه چهارمحال و بختیاری

باشگاه خراسان جنوبی

باشگاه خراسان رضوی

باشگاه خراسان شمالی

باشگاه خوزستان

باشگاه زنجان

باشگاه سمنان

باشگاه سیستان و بلوچستان

باشگاه فارس

باشگاه قزوین

باشگاه کردستان

باشگاه قم

باشگاه کرمان

باشگاه کرمانشاه

باشگاه کهگیلویه و بویراحمد

باشگاه گلستان

باشگاه گیلان

باشگاه لرستان

باشگاه مازندران

باشگاه مرکزی

باشگاه هرمزگان

باشگاه همدان

باشگاه یزد

رزمایش اقتدار عاشورایی

هنرمندان

سازندگی

فرهنگی و هنری

صفحات داخلی

جمعه ۰۵ خرداد ۱۴۰۲ - 26 May 2023
سعدالله زارعی در نشست تخصصی بررسی تحولات سیاسی عراق مطرح کرد: ا
هیات سیاسی ایرانی در عراق مورد احترام و همیشه مورد مشورت است و باید به بخش خصوصی ایران گفت که عراق بازار بزرگ با پشتوانه‌ای است که نیاز به کالا‌هایی دارد که ما می‌توانیم آن را تامین کنیم.
کد خبر: ۹۲۵۵۴۶۵
|
۱۸ تير ۱۳۹۹ - ۱۴:۴۳

به گزارش سرویس اساتید خبرگزاری بسیج، سعدالله زارعی کارشناس مسائل غرب آسیا در نشست بررسی تحولات سیاسی عراق  که توسط مجمع بین المللی اساتید مسلمان دانشگاه‌ها برگزار شد با بیان آنکه عراق دارای یک موقعیت بسیار ویژه و اساسی در منطقه است و چشم انداز بسیار خوب و قابل توجهی دارد افزود: بر خلاف تصویری که آمریکا از عراق به عنوان کشوری ضعیف، گرفتار در محیط منطقه و کشوری با هرج و مرج تصور دارند، من معتقدم عراق آینده روشنی خواهد داشت.

وی عنوان کرد: اگر تحولات عراق از سال ۲۰۰۳ را تا کنون با تحولات کشور‌هایی مانند لیبی، مصر و تونس مقایسه کنیم می‌بینیم عراقی‌ها با اینکه کشورشان اشغال نظامی و غرق در تروریسم شد، دستاورد خود را حفظ کردند.

 

زارعی افزود: عراقی‌ها برای اداره کشورشان ایده دارند و اصطلاحا تکلیفشان با بسیاری از پرونده‌های بین‌المللی مشخص است. آن‌ها توانسته‌اند یک نظام مردم سالار پایه بگذارند و امروز دولت مستقر و پایدار دارند.

این کارشناس ارشد مسائل خاورمیانه تصریح کرد: با اینکه اختلافات قومی در عراق شدیدتر از بسیاری از کشور‌ها بود، ولی ما شاهد هستیم که عراق از مرحله اختلافات گذشته و به سوی آینده حرکت می‌کند. ما می‌توانیم یک برنامه درازمدت با عراق و از طریق این کشور با تمامی منطقه داشته باشیم.

سعدالله زارعی با اشاره بر ضرورت پرهیز از تحلیل‌های برخاسته از احساسات در خصوص مسائل عراق،  عنوان کرد:  عراق در دوره ۱۷ الی ۱۸ ساله با بحران‌های زیادی روبرو بوده؛ ولی این کشور بقا داشته و روابط ما همچنان با عراق مستحکم‌تر از گذشته پیگیری می‌شود.

کارشناس مسائل غرب آسیا، با اشاره به اینکه عراقی‌ها روی سیادت به معنی آزادی، هویت و آقایی بسیار حساس هستند، اضافه کرد: اینکه کسی در کارشان دخالت نکند، برای مردم و دولت عراق مهم است. ما در جمهوری اسلامی باید به این مسئله توجه کنیم، وقتی عراقی‌ها می‌گویند ما نمی‌خواهیم عضو هیچ محوری باشیم، برخی تصور می‌کنند که نمی‌شود با عراق به رابطه راهبردی رسید. در حالی که این درست نیست و باید این واژه را در چارچوب فرهنگی عراق تحلیل کرد.

وی در ادامه گفت: ما دو محور داریم که یکی نظام سلطه است که با سیادت عراقی و غیرعراقی مخالف است که این محور هژمون طلب بوده و به طور کلی با سیادت مشکل دارد. محور دیگر محور مقاومت است که خلقیاتش و نگاهش با نگاه نظام سلطه یکی نیست.

زارعی افزود: جمهوری اسلامی به دنبال سیادت بر کسی نیست و ادبیات ما برابری، برادری، همجواری و همسایگی است و این را از قرآن و سیره اهل بیت یاد گرفته ایم بنابراین روابط ما با عراق روشن و رو به گسترش خواهد بود. هیات سیاسی ایرانی در عراق مورد احترام و همیشه مورد مشورت است. باید به بخش خصوصی ایران گفت که عراق بازار بزرگ با پشتوانه‌ای است که نیاز به کالا‌هایی دارد که ما می‌توانیم آن را تامین کنیم.

انتهای پیام/

ارسال نظرات