صفحه نخست

استان ها

اقشار و معاونت‌ها

وزارتخانه ها

محور مقاوت

اقتصاد مقاومتی

ورزشکاران

فیلم و نماهنگ

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

تهران بزرگ

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

جامعه زنان

راهیان نور

جامعه پزشکی

اجتماعی

دانشجویی

مهندسین صنعت

اصناف

مداحان

کارگری

عشایری

پیشکسوتان

دانش آموزي

مهندسین عمران

فرهنگیان

اساتيد

مهندسين کشاورزی

حقوقدانان

طلاب و روحانيون

بنیاد فرهنگی روایت

علمي، پژوهشي و فناوري

بسیج رسانه

كارمندان

مساجد و محلات

بنیاد تعاون

باشگاه خبرنگاران

باشگاه آذربایجان شرقی

باشگاه آذربایجان غربی

باشگاه اردبیل

باشگاه اصفهان

باشگاه البرز

باشگاه ایلام

باشگاه بوشهر

باشگاه تهران

باشگاه تهران بزرگ

باشگاه چهارمحال و بختیاری

باشگاه خراسان جنوبی

باشگاه خراسان رضوی

باشگاه خراسان شمالی

باشگاه خوزستان

باشگاه زنجان

باشگاه سمنان

باشگاه سیستان و بلوچستان

باشگاه فارس

باشگاه قزوین

باشگاه کردستان

باشگاه قم

باشگاه کرمان

باشگاه کرمانشاه

باشگاه کهگیلویه و بویراحمد

باشگاه گلستان

باشگاه گیلان

باشگاه لرستان

باشگاه مازندران

باشگاه مرکزی

باشگاه هرمزگان

باشگاه همدان

باشگاه یزد

رزمایش اقتدار عاشورایی

هنرمندان

سازندگی

فرهنگی و هنری

صفحات داخلی

پنجشنبه ۲۱ ارديبهشت ۱۴۰۲ - 11 May 2023
از مهم ترین ویژگی کلاس های اشتغالزایی و کسب مهارت که به واسطه پایگاه های بسیج برگزاری می شود می توان به رایگان بودن، بومی بودن، در دسترس بودن کلاس ها و همچنین استفاده از ظرفیت مربیانی اشاره کرد که در استان خود به عنوان هنرمند درجه یک و مدرس بسیجی مشغول به آموزش هستند.
کد خبر: ۹۲۸۵۳۱۹
|
۲۳ مهر ۱۳۹۹ - ۱۲:۴۶

به گزارش سرویس بسیج جامعه زنان کشور خبرگزاری بسیج،

 بسیج خواهران به عنوان نخستین و گسترده ترین تشکل مردمی زنان پس از انقلاب شکوهمند اسلامی، همواره طلایه دار حرکت های شورآفرین در حوزه مسائل زنان و توان افزایی آنان در عرصه های علمی، ورزشی، اقتصادی و فرهنگی بوده است. در این روزها که شیوع ویروس کرونا آسیب های جدی بر اقتصاد خانواده ها وارد کرده است و بحث مشاغل خانگی و همراهی بانوان برای معیشت راحت تر خانواده در اولویت قرار دارد ، بسیج جامعه زنان در سراسر کشور با برپایی کلاس های آموزشی هنرهای دستی و صنایع خانگی توانسته است برای تعداد زیادی از بانوان به ویژه بانوان روستایی و حتی شهری اشتغال زایی کند.
از مهم ترین ویژگی کلاس های اشتغالزایی و کسب مهارت که به واسطه پایگاه های بسیج برگزاری می شود می توان به رایگان بودن، بومی بودن، در دسترس بودن کلاس ها و همچنین استفاده از ظرفیت مربیانی اشاره کرد که در استان خود به عنوان هنرمند درجه یک و مدرس بسیجی مشغول به آموزش هستند.
نکته قابل دیگر توجه به خصیصه اشتغال زنان است، بی شک اشتغال بانوان با آقایان متفاوت است. با توجه به مسئولیت همسری و مادری، معمولاً مادران ترجیح می دهند در منزل فعالیت اقتصادی کنند و بسیج جامعه زنان کشور با دقت به این مسئله بیشترین هم و غم خود را در مسیر احیا و رونق اشتغال خانگی، معطوف کرده است تا بانوان در عین انجام وظایف مادری و همسری از فرصت شغلی و درآمدزایی نیز بهره مند شوند.
تشکیل کلاس های خیاطی، گلدوزی، سبدبافی، معرق، گل سازی، میناکاری، نقاشی، پته دوزی، گلیم بافی، سوزن دوزی، سفالگری، قالیبافی و جاجیم بافی، تولید محصولات خانگی عرقیجات و ترشیجات، شرینی پزی خانگی، پرورش گل های آپارتمانی .. از هنر - صنعت هایی است که هر کدام در یکی از استان های کشور ریشه ای دیرینه دارد و پرداختن به آن گاه تا سر حد احیای این هنر صنعت از اهمیت ویژه ای برخوردار است.
طرح « معین » یکی از مهم ترین طرح هایی است که در مسیر حمایت از زنان کارآفرین، خوداشتغالی زنان و توانمندسازی زنان به ویژه زنان بدسرپرست و بی سرپرست یا سرپرست خانوار از سوی این تشکل مردمی اجرا می شود در این طرح زنانی که توانمندی ویژه ای در زمینه تولید صنایع دستی و دیگر هنرها دارند شناسایی و در راستای ایجاد مشاغل خانگی و کوچک از آنها حمایت می شود.
در این طرح زنانی که توانمندی ویژه ای در زمینه تولید صنایع دستی و دیگر هنرها دارند شناسایی کرده و در راستای ایجاد مشاغل خانگی و کوچک به انحاء مختلف مخصوصا پرداخت وام حمایت می شود .
آنچه در ادامه این گزارش می بینید بخشی از فعالیت های آموزشی بانوان بسیجی استان های کشور در کلاس های اقتصاد مقاومتی و اشتغالزایی برای زنان است.
استان کرمان پته دوزی
پته دوزی: پته دوزی یک هنر اصیل ایرانی است که نام‌های دیگر آن فطه دوزی و سلسه دوزی می‌باشد. پارچه زمینه پته پارچه‌ای ضخیم و پشمی است که عریض نامیده می‌شود.هنرمندان پته دوز که معمولا زنان و دختران خانه دار هستند با کمک سوزن نقش‌های ذهنی را که تلفیقی از پندار‌ها و بینش‌های شخصی خودشان است را به وسیلهٔ کوک‌های نخی رنگی روی زمینه پارچهٔ پشمی ضخیم یا همان عریض می‌دوزند.همچنین در برخی موارد از نقش‌ها و طرح‌های کهن ایران زمین شامل بته جقه یا درخت زندگی استفاده می‌شود.




استان کرمان، همدان و سمنان و گلستان، گلیم و جاجیم بافی






سفالگری و معرق و میناکار، کرمان و سیستان و بلوچستان




سوزن دوزی ، نمد کاری و چرم دوزی استان سمنان و کرمان







سبدبافی استان همدان و مازندران و گیلان
منبع: طنین یاس
ارسال نظرات