صفحه نخست

استان ها

اقشار و معاونت‌ها

وزارتخانه ها

محور مقاوت

اقتصاد مقاومتی

ورزشکاران

فیلم و نماهنگ

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

تهران بزرگ

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

جامعه زنان

راهیان نور

جامعه پزشکی

اجتماعی

دانشجویی

مهندسین صنعت

اصناف

مداحان

کارگری

عشایری

پیشکسوتان

دانش آموزي

مهندسین عمران

فرهنگیان

اساتيد

مهندسين کشاورزی

حقوقدانان

طلاب و روحانيون

بنیاد فرهنگی روایت

علمي، پژوهشي و فناوري

بسیج رسانه

كارمندان

مساجد و محلات

بنیاد تعاون

باشگاه خبرنگاران

باشگاه آذربایجان شرقی

باشگاه آذربایجان غربی

باشگاه اردبیل

باشگاه اصفهان

باشگاه البرز

باشگاه ایلام

باشگاه بوشهر

باشگاه تهران

باشگاه تهران بزرگ

باشگاه چهارمحال و بختیاری

باشگاه خراسان جنوبی

باشگاه خراسان رضوی

باشگاه خراسان شمالی

باشگاه خوزستان

باشگاه زنجان

باشگاه سمنان

باشگاه سیستان و بلوچستان

باشگاه فارس

باشگاه قزوین

باشگاه کردستان

باشگاه قم

باشگاه کرمان

باشگاه کرمانشاه

باشگاه کهگیلویه و بویراحمد

باشگاه گلستان

باشگاه گیلان

باشگاه لرستان

باشگاه مازندران

باشگاه مرکزی

باشگاه هرمزگان

باشگاه همدان

باشگاه یزد

رزمایش اقتدار عاشورایی

هنرمندان

سازندگی

فرهنگی و هنری

صفحات داخلی

سه‌شنبه ۰۲ خرداد ۱۴۰۲ - 23 May 2023
رئیس دانشکده علوم اجتماعی ،‌ارتباطات و رسانه دانشگاه آزاد اسلامی گفت: رشد و توسعه و مقابله با مشکلات کشور بدون استفاده از ظرفیت‌های رسانه غیرممکن است.
کد خبر: ۹۳۳۳۲۱۰
|
۲۲ فروردين ۱۴۰۰ - ۲۰:۲۲
به گزارش خبرگزاری بسیج، نصراللهی رئیس دانشکده علوم اجتماعی ،‌ارتباطات و رسانه در ارتاطی تصویری با موضوع نقد جایگاه رسانه ها درموضوعات راهبردی گفت : جایگاه و نقش رسانه همیشه مهم بوده است اما با توجه به گستردگی جوامع و تغییر در نحوه تعامل این اهمیت به اندازه ای زیاد شده است بدون استفاده بموقع ،‌کامل و صحیح از این ابزارها، تحقق اهداف حکمرانی و اجتماعی ممکن نیست.

نویسنده کتاب راهنمای پوشش خبری در رسانه های حرفه ای افزود : باوجود اهمیت رسانه ها بویژه شبکه های اجتماعی ،‌ مسئولان به دلایل مختلف از جمله سواد رسانه ای پایین ، باور نداشتن به رسانه ها و نامحرم دانستن خبرنگاران ازرسانه ها استفاده حداقلی و یا تشریفاتی و دیرهنگام می کنند.

رئیس دانشکده علوم اجتماعی ،‌ارتباطات و رسانه با اشاره به وقایع مهم ،‌مخاطرات و بحران‌های مختلف از جمله اعتراض ها و شورش های 96 ،‌ اجرای طرح افزایش سهمیه بندی بنزین در سال 98 ،‌ امضای سند همکاری جامع ایران و چین در 7 فروردین 1400 گفت در تما م بحران ها و مخاطرات گذشته استفاده مسئولان از رسانه ها تاخیری ،‌پسینی ، حداقلی ،‌‌رویدادی، ‌کمی، ‌فرصت‌سوز ،‌ اعتمادزدا و فاقد بازدارندگی و مانع تعرض رسانه ای دشمنان بوده است.

نویسنده کتاب مدیریت پوشش اخبار بحران با اشاره به تغییرمنابع قدرت و ابزارهای جنگ گفت:‌ رسانه ها مهمترین منابع قدرت و ابزارهای جنگ هستند و هر کشوری که از آن بیشتر برخودار و بهتر استفاده کند می تواند رضایت داخلی بیشتری را تولید و منافع ملی خود را بهتر تامین کند.

 نصراللهی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به سخنان اخیر گوینده سابق بی بی سی و مجری فعلی تلویزیون ایران اینترنشنال در کلاب هاوس مبنی بر مهم نبودن منافع ملی در فعالیت های رسانه ای اش و ادعای آزادی سردبیری دررسانه های غربی گفت: آزادی‌سردبیری ادعایی افرادی مثل فرداد فرحزاد در ایران‌اینترنشنال درست است ؛‌ آن‌ها آزاد هستند در ضدیت با ایران و این به نفع مالکان رسانه یعنی عربستان است.

نصراللهی تصریح کرد: بی‌طرفی و استقلال‌‌رسانه آرزوست؛ اگر قابل محقق بود تاسیس رسانه‌‌ها و روایت‌های متفاوت، ضرورت نداشت. ایران اینترنشنال بعد از بی بی سی و با مدیریت و همکاری عوامل بی بی سی و با پول عربستان تاسیس شده است اگر گزارش ها و روایت رسانه ها عینی و مسقل از مالکیت رسانه ها است همان وقایع را عینی بی بی سی پوشش می داد و چه نیازی به تاسیس رسانه دیگر مثل ایران اینترنشنال بود؟

اینکه رسانه های متعدد ایجاد می شود نشان دهنده این است که مالکانش نوعی دیدگاه دارند که قصد دارند از آن دریچه به واقعیت ها نگاه کنند.

رئیس دانشکده علوم اجتماعی ،‌ارتباطات و رسانه افزود : خبرنگاران باید تلاش و اراده کنند تا جائیکه ‌می‌توانند بی‌طرف باشند؛ اگر قرار باشد به دلایل مختلف از جمله اثر‌پذیری از شرایط محیطی ، مالکیت ،قوانین و مقررات، سن ،جنس و... به سمتی غش کنند انتظار است منافع مردم بویژه منافع ملی کشورشون را زیرپا نگذارند.

نصراللهی با تشریح عوامل اثرگذار بر پوشش‌خبری افزود: رسانه‌ها حتی در پوشش‌زنده رویدادها ،‌ با انتخاب سوژه و جای استقرار و زوایه دوربین‌سیاست‌های خود را اعمال می کنند .

این استاد دانشگاه با ذکر مصادیقی از دستکاری خبرهای ایران در رسانه های غربی گفت : مدیریت‌خبر، بخش‌های‌مختلفی دارد؛‌ مدیریت موضوعات ،‌جملات ،‌واژه‌ها ،‌ تصاویر ‌، چینش از جمله آن است. بدیهی است مدیریت رسانه تابعی از سیاست های رسانه و مالکان ‏رسانه است و ادعای جریان آزاد اطلاعات ، بی طرفی ، حق مردم به دانستن دروغی آشکار وبزرگ است.‏
 
وی با اشاره به اقدامات دوگانه رسانه‌های مختلف از جمله رسانه های فارسی زبان گفت: بی بی سی در مورد حمله با چاقو در متروی لندن با چند مجروح از عبارت " حمله تروریستی" اما در مورد حمله مسلحانه به رژه در اهواز با بیش از بیش شهید از مردم عادی و نظامی ها از عبارت "حمله " استفاده کرده است درباره ‏تشییع مرحوم نورعلی تابنده در سایت بی بی سی آمده است : "پیکر" تابنده به خاک سپرده شد اما درباره تشییع شهید حاج قاسم سلیمانی، نوشته شده است "جسد" قاسم سلیمانی وارد کرمان شد که نمی تواند تصادفی باشد.
 
 نصراللهی در پاسخ به سئوالی در مورد تفاوت کارمندان بی بی سی و ایران‌اینترنشنال با پرس تی وی گفت پرس‌تی‌وی‌ صدای مخالفان کشور خاصی از جمله آمریکا نیست اما بی بی سی و ایران اینترنشنال، صدای مردم ایران نیستند بلکه تلاش می‌کنند صدای مخالفان ایران از جمله منافقین باشند و حتی ایران اینترنشنال زنده اجلاس گروه تروریستی منافقین را پخش کرده است و به سخنگوی الاحوازیه همزمان با عملیات تروریستی تریبون داد و به او خوشامد گفت .

نویسنده کتاب راهنمای پوشش خبری در پایان گفت : نماینده و سخنگوی هیچ رسانه‌ای نیستم ؛‌ انتقاد از ایران‌اینترنشنال و بی بی سی فارسی به مفهوم تایید عملکرد رسانه های داخلی نیست و نمونه های از مغایرت عملکرد رسانه های داخلی با امنیت ملی ایران کم نیست.
ارسال نظرات