صفحه نخست

استان ها

اقشار و معاونت‌ها

وزارتخانه ها

محور مقاوت

اقتصاد مقاومتی

ورزشکاران

فیلم و نماهنگ

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

تهران بزرگ

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

جامعه زنان

راهیان نور

جامعه پزشکی

اجتماعی

دانشجویی

مهندسین صنعت

اصناف

مداحان

کارگری

عشایری

پیشکسوتان

دانش آموزي

مهندسین عمران

فرهنگیان

اساتيد

مهندسين کشاورزی

حقوقدانان

طلاب و روحانيون

بنیاد فرهنگی روایت

علمي، پژوهشي و فناوري

بسیج رسانه

كارمندان

مساجد و محلات

بنیاد تعاون

باشگاه خبرنگاران

باشگاه آذربایجان شرقی

باشگاه آذربایجان غربی

باشگاه اردبیل

باشگاه اصفهان

باشگاه البرز

باشگاه ایلام

باشگاه بوشهر

باشگاه تهران

باشگاه تهران بزرگ

باشگاه چهارمحال و بختیاری

باشگاه خراسان جنوبی

باشگاه خراسان رضوی

باشگاه خراسان شمالی

باشگاه خوزستان

باشگاه زنجان

باشگاه سمنان

باشگاه سیستان و بلوچستان

باشگاه فارس

باشگاه قزوین

باشگاه کردستان

باشگاه قم

باشگاه کرمان

باشگاه کرمانشاه

باشگاه کهگیلویه و بویراحمد

باشگاه گلستان

باشگاه گیلان

باشگاه لرستان

باشگاه مازندران

باشگاه مرکزی

باشگاه هرمزگان

باشگاه همدان

باشگاه یزد

رزمایش اقتدار عاشورایی

هنرمندان

سازندگی

فرهنگی و هنری

صفحات داخلی

يکشنبه ۳۱ ارديبهشت ۱۴۰۲ - 21 May 2023
پدرم جانباز شیمیایی بودن زمانی که شهید شدند هر وقت بر سر مزارش می ر فتم حتی یک شاخه گل نبود که ببرم اینجا ..تنها کاری که که می توانستم برای قدردانی از زحمات پدرم انجام دهم این بود یک هکتار از زمین های کشاورزی را گل محمدی کاشتم و به یاد تمام شهدای انقلاب و به نیت مادر امام زمان(عج) بنام باغ بی بی نرگس نامگذاری کردم.
کد خبر: ۹۳۸۰۵۵۱
|
۱۲ مهر ۱۴۰۰ - ۱۱:۱۴

به گزارش سرویس خبری بسیج جامعه زنان-خبرگزاری بسیج: ایلام - دهلران فاطمه چراغی پور: شهرستان دهلران یکی از شهرستان های پهناور استان ایلام که در جنوب استان واقع شده است، مرزی طولانی با کشور عراق دارد . در این شهرستان به علت وجود دشت های وسیع مانند دشت عباس و موسیان کشاورزی رونق دارد . استان ایلام با دارا بودن فلور غنی گیاهی، منابع آب و خاک، اقلیم متنوع آب و هوایی ، اراضی حاصلخیز کشاورزی، وجود بسترهای مناسب نیروی انسانی، وجود بازارهای مصرف درون و برون استانی و بخصوص بازار بسیار مستعد کشور عراق از طریق مرز بین‌الملی مهران و مرز چیلات شهرستان دهلران بستر مناسبی را جهت شکوفایی در بخش کشاورزی و توسعه گیاهان دارویی دارا است. این استان با ۳۳۰ گونه گیاه دارویی یک فرصت بکر جهت ایجاد شغل و درآمد زایی را دارا می باشد.

در همین راستا با یک بانوی کار آفرین در حوزه گاشت گیاهان دارویی از شهرستان دهلران به مصاحبه می نشینم

لطفا خودتون را معرفی کنید؟
معصومه دیناروند، متولد ۱۳۴۶ معلمی بازنشسته ، دارای لیسانس آموزش ابتدایی و همچنین مدرک کاشت گیاهان دارویی از فنی حرفه ای هستم .دارای سه فرزند؛دوپسر که هردو دارای مدرک کارشناسی ارشد که به کشاورزی مشغول اند، ویک دختر و همسرم هم دارای مدرک دیپلم ریاضی، ۲دوره منتخب شورای حل اختلاف بوده ویک کشاورززاده اصیل می باشد.
چند ساله در شهرستان دهلران ساکن هستید؟ ما درسال۱۳۸۱به فرمان حضرت اقا که به روستاها کوچ کنید وفعالیت داشته باشید از اندیمشک به بخش موسیان (روستای پتک دیناروند) نقل مکان کردیم.
خانم دیناروند ماجرای این باغ بی بی نرگس را برای مان تعریف کنید.
پدرم جانباز شیمیایی بودن زمانی که شهید شدند هر وقت بر سر مزارش می ر فتم حتی یک شاخه گل نبود که ببرم اینجا بود که جرقه ای به ذهنم خطور کرد که بخشی از زمین کشاورزی که داریم را گل محمدی بکارم که هر هفته به سر مزار پدر رفتم با خود شاخی از گل های باغ خودم را ببرم . تنها کاری که که می توانستم برای قدردانی از زحمات پدرم انجام دهم این بود یک هکتار از زمین های کشاورزی را گل محمدی کاشتم و به یاد تمام شهدای انقلاب و به نیت مادر امام زمان(عج) بنام باغ بی بی نرگس نامگذاری کردم.

چطور شد به کاشت گیاهان داوریی روی آوردید ؟
ازسال ۱۳۹۱ با ارائه طرح کاشت گیاهان دارویی درمنطقه گرم و خشک موسیان این فکر به ذهنم خطور کرد و با دوندگی های زیاد، خستگی ها، پشیمانی ازاین همه سنگ انداختن مسئولین باز ادامه دادم و توانستم مجوز کاشت رابگیرم.
چطور کار را آغاز کردید؟
باکمک مشاورین جهادکشاورزی در سال ۱۳۹۲ سه هکتار زمینی که داشتیم ابتدا بصورت آزمایشی چند نمونه از گیاهان داوریی مانند پونه کوهی.نعناع فلفلی.آویشن ومرزن جوش را کاشتیم که هرکدام از این گیاهان درچه فصلی باید کاشت ، برداشت وآبیاریش به چه صورت باشد را برسی کردیم .

در اوایل کار به مشکلاتی برنخورید ؟
بله متاسفانه درسال اول کاشت بامشکلاتی چون کاشت بدموقعه. زمان بد کاشت. خرابی چاه و ادوات. تهیه نشا. کود روبرو شدیم و ضرر بسیار سنگینی متحمل شدیم و کمی پشیمان ودلسر شدیم ولی وقتی سر مزار شهدا می رفتم و با مادران شهدا روبرو می شدم عزمم را چند برابر جزم کردم که باید برای شهدای انقلاب تلاشم را چند برابر کنم تا بتوانم راه شهدا که همان آبادی شهر و دیارم می باشد را به شهدایمان تقدیم کنم.
من همیشه به خدا ایمان داشتم و مطمئن بودم که وقتی خدا می گوید:" از شما حرکت از من برکت " دستم از فضل و رحمت خدا کوتاه نمی شود و همین هم شد در سال دوم کاشت توانستیم نتیجه زحماتمان را ببینیم.
خانم دیناروند چه گیاهانی کاشت می کنید ؟ ما گیاهانی چون آویشن، پونه کوهی. نعناع فلفلی. مرزن جوش، به لیمو، سیاه دانه، رازیانه، گل محمدی، آلئو ورا. گشنیز فعلا کاشت می کنیم. علاوه برکاشت وبرداشت این گیاهان دارویی ما سپس به خشک می کنیم و همچنین تولید عرقیجات بسیار مرغوب هم داریم.
محصولات را چگونه به فروش می رسانید؟ ما محصولات را بصورت بسته بندی به عطاریهای شهرستان دهلران، اندیمشک، شوش، وتهران می فرستیم

خانم دیناروند چند نفر با شما کار می کنند؟
در این کار ما ۴ زن بی سرپرست که نان آور خانوار هستند بحث عرقیجات را انجام میدند. و دربحث کاشت وآبیاری وبذرپاشی دو مردجوان به ما کمک می کنند م با وجود خانواده خودم مجموعا ۱۵ نفر به صورت مستقیم و غیرمستقیم مشغول به کار هستند
برای کارآفرینی خودتان آینده ای دارید؟
من آرزوم اینکه ساختمان کارگاه تولید عرقیجات را تکمیل کنم و بتوانم دغدغه چند خانواده نیازمند کار را برآورده کنم در این خصوص پیگیر جهاد سازندگی ودیگرنهادها هستم تا بتوانم به نیتم برسم .
در پایان از شما سپاسگزاری می کنم که وقت را در اختیار ما قرار دادید در پناه امام زمان موفق و موید باشید.

انتهای پیام/*
ارسال نظرات