صفحه نخست

استان ها

اقشار و معاونت‌ها

وزارتخانه ها

محور مقاوت

اقتصاد مقاومتی

ورزشکاران

فیلم و نماهنگ

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

تهران بزرگ

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

جامعه زنان

راهیان نور

جامعه پزشکی

اجتماعی

دانشجویی

مهندسین صنعت

اصناف

مداحان

کارگری

عشایری

پیشکسوتان

دانش آموزي

مهندسین عمران

فرهنگیان

اساتيد

مهندسين کشاورزی

حقوقدانان

طلاب و روحانيون

بنیاد فرهنگی روایت

علمي، پژوهشي و فناوري

بسیج رسانه

كارمندان

مساجد و محلات

بنیاد تعاون

باشگاه خبرنگاران

باشگاه آذربایجان شرقی

باشگاه آذربایجان غربی

باشگاه اردبیل

باشگاه اصفهان

باشگاه البرز

باشگاه ایلام

باشگاه بوشهر

باشگاه تهران

باشگاه تهران بزرگ

باشگاه چهارمحال و بختیاری

باشگاه خراسان جنوبی

باشگاه خراسان رضوی

باشگاه خراسان شمالی

باشگاه خوزستان

باشگاه زنجان

باشگاه سمنان

باشگاه سیستان و بلوچستان

باشگاه فارس

باشگاه قزوین

باشگاه کردستان

باشگاه قم

باشگاه کرمان

باشگاه کرمانشاه

باشگاه کهگیلویه و بویراحمد

باشگاه گلستان

باشگاه گیلان

باشگاه لرستان

باشگاه مازندران

باشگاه مرکزی

باشگاه هرمزگان

باشگاه همدان

باشگاه یزد

رزمایش اقتدار عاشورایی

هنرمندان

سازندگی

فرهنگی و هنری

صفحات داخلی

سه‌شنبه ۰۲ خرداد ۱۴۰۲ - 23 May 2023
رئیس پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی خاطرنشان کرد؛
رئیس پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی گفت: این پژوهشگاه به عنوان هاب توسعه بیوتکنولوژی کشاورزی در کشور در زمینه توسعه کاربرد فناوری های نو در رفع چالش های بخش کشاورزی و منابع طبیعی تلاش می کند.
کد خبر: ۹۴۴۵۳۴۴
|
۲۶ تير ۱۴۰۱ - ۱۳:۵۹

به گزارش خبرگزاری بسیج از کرج، دکتر علیرضا صالحی جوزانی، رئیس پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی در نشستی که با حضور سرپرست سازمان جهاد کشاورزی استان البرز و جمعی از مدیران این سازمان در پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی برگزار شد، به ارائه توضیحاتی در خصوص تاریخچه تأسیس پژوهشگاه و زمینه های فعالیت آن پرداخت و گفت: پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی در سال ۱۳۷۹ با استقلال و توسعه بخش فیزیولوژی مولکولی موسسه تحقیقات اصلاح بذر شکل گرفت.

وی ادامه داد: این پژوهشگاه در حال حاضر دارای ۶ بخش تحقیقاتی کشت بافت، مهندسی ژنتیک، سیستم بیولوژی، فیزیولوژی مولکولی، بیوتکنولوژی میکروبی و نانوفناوری و سه پژوهشکده منطقه ای در رشت، تبریز و اصفهان و یک مرکز در مشهد است که مقرر شده به عنوان مرکز رشد و نوآوری پژوهشگاه فعالیت کند. مأموریت این موسسه، استفاده از فناوری های زیستی و نانو برای حل مشکلات بخش کشاورزی است.

رئیس پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی در خصوص اهمیت فناوری های جدید در بخش کشاورزی اذعان کرد: طبق پیش بینی ها، کشاورزی آینده در افق ۲۰۵۰ بیش از هر چیز تحت تأثیر ۱۵ فناوری قرار خواهد گرفت که بیشترین آن ها مرتبط با بیوتکنولوژی است. هم اکنون در بین پنج فناوری برتر دنیا، بیوتکنولوژی با کسب ۳۲ درصد گردش مالی جهانی این فناوری ها در رتبه اول قرار دارد.

صالحی جوزانی با اشاره به گردش مالی۵۵۰ میلیون دلاری بیوتکنولوژی که بیش از ۱۰ درصد آن (۶۰ میلیارد دلار) به بیوتکنولوژی کشاورزی اختصاص دارد، افزود: اگر بخواهیم با توجه به وسعت و جمعیت کشور، یک درصد از این بازار جهانی را کسب کنیم باید سهم خود را از این بازار به ۶۰۰ میلیون دلار برسانیم و البته اگر هدفگذاری ستاد توسعه زیست فناوری در کسب سه درصد بازار جهانی زیست فناوری را مبنا قرار دهیم باید حدود دو میلیارد دلار از بازار جهانی بیوتکنولوژی کشاورزی را در اختیار داشته باشیم.

وی با بیان اینکه این پژوهشگاه، مکمل مؤسسات پژوهشی سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی در حوزه فناوری های زیستی و نانو بوده و فلسفه ایجاد آن نیز همین است، افزود: این پژوهشگاه به عنوان هاب توسعه بیوتکنولوژی کشاورزی در کشور در ارتباط با معاونت های مختلف وزارت جهاد کشاورزی، ستادهای فناوری، مؤسسات تحقیقاتی دانشگاه ها و بخش خصوصی در زمینه توسعه کاربرد فناوری های نو در رفع چالش های بخش کشاورزی و منابع طبیعی تلاش می کند.

رئیس پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی اضافه کرد: افزایش کمی و کیفی تولیدات کشاورزی، ارزش افزوده محصولات این حوزه، مقاومت به تنش ها و بهره وری و نیز کاهش هزینه ها در بخش کشاورزی از اولویت های فعالیت این پژوهشگاه است. ضمن اینکه در زمینه ذخایر ژنتیکی، محیط زیست و سلامت نیز اقدامات با ارزشی صورت گرفته که از جمله آن ها می توان به ایجاد بانک اختصاصی باکتری های اسید لاکتیک، بانک میکروب های مفید و مضر و بانک اختصاصی میکروجلبک ها اشاره کرد.

صالحی جوزانی خاطرنشان کرد: پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی با برخورداری از حدود ۴۵ نفر هیات علمی، بالغ بر ۷۵۰ گزارش نهایی (پروژه)، ۷۰ دانش فنی قابل تجاری سازی (۱۱ درصد فناوری های قابل تجاری سازی ثبت شده سازمان تات)، ۴۰ ثبت اختراع، سه هزار مقاله علمی، حدود ۳۸ قرارداد انتقال فناوری و ۲۰ یافته قابل ترویج داشته است.

وی اظهار کرد: یکی از دستاوردهای پژوهشگاه که به عرصه راه پیدا کرده، پروتکل کشت بافتی بذر سیب زمینی است که از سال ۱۳۸۶ به صورت رایگان به شرکت های دانش بنیان خصوصی واگذار شده و کشور را از واردات سالانه سه میلیون دلار بذر سیب زمینی کاملا بی نیاز کرده است. این پژوهشگاه هر ساله هسته اولیه بذر ۱۷ رقم سیب زمینی را تولید می کند و در اختیار ۱۳ شرکت بخش خصوصی قرار می دهد که علاوه بر اشتغالزایی برای ۲۱۰ نفر، تاکنون ۴۵ میلیون دلار صرفه‌جویی ارزی به دنبال داشته است.

رئیس پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی با تأکید بر رویکرد راهبردی این پژوهشگاه به توسعه همکاری‌های مشترک با مؤسسات تحقیقاتی سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی و دیگر سازمان‌ها و معاونت‌های وزارت جهاد کشاورزی به برخی قراردادهای پژوهشی که طی یکی دو سال اخیر بین این پژوهشگاه و مؤسسه تحقیقات اصلاح و تهیه بذر چغندرقند، سازمان شیلات، مؤسسه تحقیقات علوم شیلاتی، مرکز تحقیقات ابریشم، سازمان چای، مؤسسه تحقیقات علوم دامی و معاونت باغبانی وزارت جهاد کشاورزی امضا و عملیاتی شده اشاره کرد.

صالحی جوزانی با اشاره به اینکه استان البرز فاقد مرکز استانی تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی است و در عین حال حداقل هشت مؤسسه تحقیقات کشاورزی در این استان استقرار دارند، پیشنهاد کرد که شورای تحقیقات کشاورزی البرز به منظور تعیین و بررسی اولویت ها و نیازهای پژوهشی کشاورزی البرز به ریاست رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان تشکیل شود و پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی نیز به عنوان هسته مرکزی مرتبط با حوزه های تحقیقاتی مختلف کشاورزی آمادگی دارد مسئولیت دبیرخانه این شورا را بر عهده گیرد.

انتهای پیام/ص

ارسال نظرات