صفحه نخست

استان ها

اقشار و معاونت‌ها

وزارتخانه ها

محور مقاوت

اقتصاد مقاومتی

روابط بین الملل

ورزشکاران

فیلم و نماهنگ

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

تهران بزرگ

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

جامعه زنان

راهیان نور

جامعه پزشکی

اجتماعی

دانشجویی

مهندسین صنعت

اصناف

مداحان

کارگری

عشایری

پیشکسوتان

دانش آموزي

مهندسین عمران

فرهنگیان

اساتيد

مهندسين کشاورزی

حقوقدانان

طلاب و روحانيون

بنیاد فرهنگی روایت

علمي، پژوهشي و فناوري

بسیج رسانه

كارمندان

مساجد و محلات

بنیاد تعاون

باشگاه خبرنگاران

باشگاه آذربایجان شرقی

باشگاه آذربایجان غربی

باشگاه اردبیل

باشگاه اصفهان

باشگاه البرز

باشگاه ایلام

باشگاه بوشهر

باشگاه تهران

باشگاه تهران بزرگ

باشگاه چهارمحال و بختیاری

باشگاه خراسان جنوبی

باشگاه خراسان رضوی

باشگاه خراسان شمالی

باشگاه خوزستان

باشگاه زنجان

باشگاه سمنان

باشگاه سیستان و بلوچستان

باشگاه فارس

باشگاه قزوین

باشگاه کردستان

باشگاه قم

باشگاه کرمان

باشگاه کرمانشاه

باشگاه کهگیلویه و بویراحمد

باشگاه گلستان

باشگاه گیلان

باشگاه لرستان

باشگاه مازندران

باشگاه مرکزی

باشگاه هرمزگان

باشگاه همدان

باشگاه یزد

رزمایش اقتدار عاشورایی

هنرمندان

سازندگی

فرهنگی و هنری

صفحات داخلی

دوشنبه ۰۳ مهر ۱۴۰۲ - 25 September 2023
یک کارشناس علوم تغذیه و رژیم‌ درمانی گفت: روغن پالم دارای زنجیره‌های کربنی طویلی است که بدن قادر به شکستن و تجزیه این زنجیره‌ها نیست، به همین دلیل استفاده خوراکی از این روغن در هر میزانی برای سلامتی مضر است و استانداردی برای مصرف خوراکی آن وجود ندارد.
کد خبر: ۸۵۳۲۵۸۶
|
۰۵ تير ۱۳۹۴ - ۱۶:۲۳
به گزارش خبرگزاری بسیج، بهزاد کاظمی‌قوشچی اظهار داشت: روغن پالم باید در مصارف صنعتی به کار برده شود اما متأسفانه شاهد آن هستیم که از این روغن به دلیل قیمت پایینی که دارد‏، در لبنیات استفاده می‌شود.

این کارشناس علوم تغذیه در ادامه گفت: در آزمایشات اولیه روی لبنیات، روغن پالم به شکل نوعی از چربی دیده می‌شود، باید روی این چربی‌ها آزمایشات دقیق‌تری انجام شود تا به تشخیص وجود پالم برسند‏، اما معمولاً آزمایشاتی که بر روی محصولات غذایی انجام می‌شود به همان مرحله نخست تشخیص چربی تمام می‌شود.

استانداردی برای مصرف روغن پالم وجود ندارد
قوشچی در پاسخ به این‌که آیا استانداردی برای استفاده از پالم در محصولات لبنی تعریف شده است، تصریح کرد: این روغن دارای زنجیره‌های کربنی طویلی است که بدن قادر به شکستن و تجزیه این زنجیره‌ها نیست، به همین دلیل استفاده خوراکی از این روغن در هر میزانی برای سلامتی مضر است و استانداردی برای مصرف خوراکی پالم وجود ندارد.

رسوب پالم منجر به بیماری قلبی می‌شود
وی افزود: روغن صنعتی پالم به دلیل تجزیه نشدن در عروق کرونر رسوب می‌کند و تصلب شرائن و در نهایت بیماری‌های قلبی را سبب می‌شود؛ همچنین می‌تواند از عوامل بیماری‌های سرطان‌زا محسوب شود.

نباید فرآورده گیاهی را در فرآورده حیوانی وارد کنیم
این کارشناس علوم تغذیه ادامه داد: لبنیات از جمله فرآورده‌های حیوانی محسوب می‌شوند که ارزش غذایی بالایی دارند و نیازی نیست که یک فرآورده گیاهی مانند پالم در آن وارد شود.

مردم باید با خودمراقبتی از سلامتی خود صیانت کنند
وی توصیه کرد: در گام نخست افراد جامعه برای حفظ سلامتی باید خودمراقبتی داشته باشند و به نام‌های معروف بسنده نکنند و به فرمول ساخت محصولات دقت داشته باشند.

این کارشناس علوم تغذیه خاطرنشان کرد: حذف استفاده از این روغن در تولید محصولات لبنی نیازمند به زمان است اما با دخالت دستگاه‌های اجرایی و نظارتی این اتفاق می‌تواند در بازه زمانی کمتری به وقوع بپیوندد.

قوشچی افزود: باید به مدیریت مواد غذایی بهای بیشتری داده شود و مجوزی برای ورود و استفاده از این روغن در محصولات غذایی توسط دستگاه‌های نظارتی و اجرایی صادر نشود تا بتوانیم از سلامت افراد جامعه صیانت کنیم.
ارسال نظرات