صفحه نخست

استان ها

اقشار و معاونت‌ها

وزارتخانه ها

محور مقاوت

اقتصاد مقاومتی

روابط بین الملل

ورزشکاران

فیلم و نماهنگ

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

تهران بزرگ

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

جامعه زنان

راهیان نور

جامعه پزشکی

اجتماعی

دانشجویی

مهندسین صنعت

اصناف

مداحان

کارگری

عشایری

پیشکسوتان

دانش آموزي

مهندسین عمران

فرهنگیان

اساتيد

مهندسين کشاورزی

حقوقدانان

طلاب و روحانيون

بنیاد فرهنگی روایت

علمي، پژوهشي و فناوري

بسیج رسانه

كارمندان

مساجد و محلات

بنیاد تعاون

باشگاه خبرنگاران

باشگاه آذربایجان شرقی

باشگاه آذربایجان غربی

باشگاه اردبیل

باشگاه اصفهان

باشگاه البرز

باشگاه ایلام

باشگاه بوشهر

باشگاه تهران

باشگاه تهران بزرگ

باشگاه چهارمحال و بختیاری

باشگاه خراسان جنوبی

باشگاه خراسان رضوی

باشگاه خراسان شمالی

باشگاه خوزستان

باشگاه زنجان

باشگاه سمنان

باشگاه سیستان و بلوچستان

باشگاه فارس

باشگاه قزوین

باشگاه کردستان

باشگاه قم

باشگاه کرمان

باشگاه کرمانشاه

باشگاه کهگیلویه و بویراحمد

باشگاه گلستان

باشگاه گیلان

باشگاه لرستان

باشگاه مازندران

باشگاه مرکزی

باشگاه هرمزگان

باشگاه همدان

باشگاه یزد

رزمایش اقتدار عاشورایی

هنرمندان

سازندگی

فرهنگی و هنری

صفحات داخلی

دوشنبه ۲۳ مرداد ۱۴۰۲ - 14 August 2023
دبیر ستاد اطلاع رسانی دارو و سموم سازمان غذا و دارو عنوان کرد
دبیر ستاد اطلاع رسانی دارو و سموم سازمان غذا و دارو نسبت به فلج تنفسی و در نهایت مرگ به دلیل مسمومیت غذاهای مانده هشدار داد.
کد خبر: ۸۵۳۴۶۱۱
|
۰۹ تير ۱۳۹۴ - ۱۳:۲۲

به گزارش خبرگزاری بسیج،  طلعت قانع در خصوص مسمومیت و مرگ ناشی از بوتولیسم عنوان کرد: این بیماری یکی از انواع بوتولیسم غذایی است که با خوردن غذاهای حاوی سم ایجاد می‌شود.

دبیر ستاد مرکزی اطلاع رسانی دارو و سموم سازمان غذا و دارو تصریح کرد: در این بیماری باکترى در حالت غیرفعال زنده مى‌ماند تا اینکه در شرایط مناسب رشد قرار گیرد سپس در روده رشد کرده و از خود سم آزاد مى‌کند.

قانع با بیان اینکه بوتولیسم به عنوان اورژانس‌هاى پزشکى در نظر گرفته مى‌شود و بسیار کشنده است، عنوان کرد: در اثر مصرف غذاهایی آلوده‌ای مانند کشک غیر پاستوریزه، غذاهای کنسروی که قبل از مصرف حرارت مناسب ندیده باشد و همچنین سوسیس و کالباس آلوده بروز می‌کند.

وی با اشاره به علائم و نشانه‌های بوتولیسم که شامل تاری دید، دوبینی، افتادگی پلک فوقانی، عدم توانایی حرکتی، اختلال تکلم، لکنت زبان، سختی بلع، و خشکی و درد گلو است و با تاخیر 12 تا 24 ساعته از مصرف ماده غذایی آلوده، ظاهر می‌شود، عنوان کرد: فرد مبتلا سریعاً باید به یک مرکز درمانی مجهز، برای تزریق داروی ضد سم منتقل شود.

قانع ادامه داد: مهمترین اقدام درمانی در بوتولیسم تجویز سریع داروی ضد سم (Anti toxin) در مرکز درمانی است. در صورت عدم درمان ممکن است فرد مسموم در اثر فلج تنفسی فوت می‌کند.

دبیر ستاد مرکزی اطلاع رسانی دارو و سموم سازمان غذا و دارو در پایان یکی از آسانترین راه حل‌های پیشگیری از خطر مسمومیت کشنده بوتولیسم را تهیه غذا به مقدار استفاده و سعی در عدم نگهداری غذا به مدت زیاد و جوشاندن کنسروهای مورد استفاده به مدت 20 دقیقه اعلام کرد.

ارسال نظرات