صفحه نخست

استان ها

اقشار و معاونت‌ها

وزارتخانه ها

محور مقاوت

اقتصاد مقاومتی

روابط بین الملل

ورزشکاران

فیلم و نماهنگ

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

تهران بزرگ

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

جامعه زنان

راهیان نور

جامعه پزشکی

اجتماعی

دانشجویی

مهندسین صنعت

اصناف

مداحان

کارگری

عشایری

پیشکسوتان

دانش آموزي

مهندسین عمران

فرهنگیان

اساتيد

مهندسين کشاورزی

حقوقدانان

طلاب و روحانيون

بنیاد فرهنگی روایت

علمي، پژوهشي و فناوري

بسیج رسانه

كارمندان

مساجد و محلات

بنیاد تعاون

باشگاه خبرنگاران

باشگاه آذربایجان شرقی

باشگاه آذربایجان غربی

باشگاه اردبیل

باشگاه اصفهان

باشگاه البرز

باشگاه ایلام

باشگاه بوشهر

باشگاه تهران

باشگاه تهران بزرگ

باشگاه چهارمحال و بختیاری

باشگاه خراسان جنوبی

باشگاه خراسان رضوی

باشگاه خراسان شمالی

باشگاه خوزستان

باشگاه زنجان

باشگاه سمنان

باشگاه سیستان و بلوچستان

باشگاه فارس

باشگاه قزوین

باشگاه کردستان

باشگاه قم

باشگاه کرمان

باشگاه کرمانشاه

باشگاه کهگیلویه و بویراحمد

باشگاه گلستان

باشگاه گیلان

باشگاه لرستان

باشگاه مازندران

باشگاه مرکزی

باشگاه هرمزگان

باشگاه همدان

باشگاه یزد

رزمایش اقتدار عاشورایی

هنرمندان

سازندگی

فرهنگی و هنری

صفحات داخلی

يکشنبه ۲۱ خرداد ۱۴۰۲ - 11 June 2023
بیش از نیمی از جمعیت جهان هنوز آفلاین بوده و به صورت دائم به اینترنت دسترسی ندارند.
کد خبر: ۸۵۸۲۸۹۱
|
۲۷ مهر ۱۳۹۴ - ۱۱:۴۴
به گزارش خبرنگار خبرگزاری بسیج زنجان، کمیسیون پهنای باند سازمان ملل متحد در گزارش جدید خود اعلام کرد، درحال حاضر 4.2 ميليارد نفر، برابر 57 درصد از جمعيت جهان به صورت مداوم اينترنت دسترسي نداشته و آفلاين هستند. به طور كلي ميزان دسترسي به اينترنت در سال 2014 با ركودي 8.6 درصدي و در سال 2015 با ركودي 8.1 درصدي مواجه شده‌است.

كاهش ميزان دسترسي به اينترنت در دوراني كه همه از طريق گوشي‌هاي موبايل خود آنلاين هستند و در شرايطي كه اين ابزار ارتباطاتي به طور كلي سبك زندگي انسان‌ها به ويژه جوانان را متحول ساخته‌است، كمي دور از ذهن به نظر مي‌آيد.

نزديك به 70 درصد از مشتركان موبايلي و ثابت اينترنت در قاره‌هاي آمريكا و آسيا پاسيفيك متراكم شده‌اند. اگرچه اين گزارش پيش‌بيني كرده‌است كه تا سال 2021 نزديك به 60 درصد از جمعيت جهان آنلاين خواهد‌بود، شكاف ميان كشورهاي فقيرتر و ثروتمند‌تر برجا خواهد ماند مگراينكه راهكاري براي پركردن اين شكاف ايجاد شود.

كشورهاي درحال توسعه به اندازه كشورهاي توسعه‌يافته در پذيرش اينترنت از خود اشتياق نشان نمي‌دهند.

رشد مخاطبان در مناطق مختلف با تنوع زباني از قبيل آفريقا، هندوستان و جنوب شرق آسيا همچنان براي فراگيري اينترنت چالش ايجاد مي‌كنند زيرا بيشتر زبان‌هاي جهان در فضاي آنلاين جايگاهي ندارند.

اينترنت بيشتر براي آنهايي كارايي دارد كه زبان انگليسي را مي‌شناسند، بيش از نيمي از وب‌سايت‌هاي موجود در جهان به زبان انگليسي هستند؛ زبان‌هاي اروپايي مانند اسپانيايي، فرانسه، آلماني و همچنين زبان ژاپني در كمتر از پنج درصد از وب‌سايت‌ها مورد استفاده قرار مي‌گيرند و زبان برخي از اقوام مانند زبان سواحيلي و هندي در كمتر از يك دهم درصد از وب‌سايت‌ها به كار گرفته مي‌شوند.

فيس‌بوك به تازگي از 100 هزار صفحه ويكي‌پديا براي يك مطالعه استفاده كرده و دريافته‌است تنها 53 درصد از جهان به زبان محلي خود به اطلاعات ويكي‌پديا دسترسي دارند.

درصورتي كه 40 زبان ديگر به اين دانشنامه آنلاين افزوده شود،‌ 80 درصد از جهان قادر خواهند بود به اطلاعات آن دسترسي پيدا كنند.

يك شبكه چند زبانه تنها راهكاري است كه امكان دسترسي،‌ درك و استفاده از محتواي موجود در اينترنت را براي همگان فراهم خواهد‌آورد.

در ظاهر به نظر مي‌آيد ايجاد زيرساختار‌هاي اينترنتي در بيشتر مناطق حومه شهري و كم‌جمعيت دشوار است، اما شركت‌هاي اينترنتي از متصل ساختن انسان‌ها به يكديگر سود كلاني به دست مي‌آورند.

اينترنت يكي از خدماتي است كه هدف آن درآمد‌زايي است. گزارش كميسيون پهناي باند سازمان ملل پيشنهاد مي‌دهد كشورها بايد برنامه ملي پهناي باندي را تعريف كنند و براي گنجاندن تعداد بيشتري از مردم در فضاي آنلاين،‌اينترنت مقرون‌به‌صرفه‌تري را عرضه كنند.

حتي اگر جنبه تجاري اينترنت چندان قانع‌كننده نباشد، رقابت براي افزايش دسترسي به وب تنها برسر تماشاي ويديوهاي جذاب از گربه‌ها و يا حضور در مجادله‌هاي توئيتري نيست، اينترنت ابزاري براي بهبود فرصت‌هاست. در جوامع برون‌شهري،‌جايي كه شايد تجارت براي تامين‌كنندگان خدمات با رشد آني مواجه نشود، سرمايه‌گذاري يا مداخله‌هاي عمومي مي‌تواند به شركت‌هاي خصوصي در ادامه تجارتشان بدون تقبل خسارت مالي كمك كند.

در كشورهاي فقيرتر، ميزان اتصال زنان به اينترنت نسبت به مردان 25 درصد كمتر است و اين شكاف جنسيتي در برخي مناطق از آفريقا به بالاي 50 درصد مي‌رسد. همچنين ميزان مالكيت موبايل در ميان زنان در اين مناطق از مردان كمتر است. براي زناني از بخش‌هاي كم‌درآمد و متوسط جوامع قابل دسترس بودن اينترنت مي‌تواند روزنه‌اي به زندگي بهتر باشد. با دسترسي به اينترنت زنان مي‌توانند آگاه‌تر شده و به مشاغل دسترسي پيدا كنند و حقوق خود در فضاي اجتماعي و شخصي را فرابگيرند

ارسال نظرات