صفحه نخست

استان ها

اقشار و معاونت‌ها

وزارتخانه ها

محور مقاوت

اقتصاد مقاومتی

روابط بین الملل

ورزشکاران

فیلم و نماهنگ

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

تهران بزرگ

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

جامعه زنان

راهیان نور

جامعه پزشکی

اجتماعی

دانشجویی

مهندسین صنعت

اصناف

مداحان

کارگری

عشایری

پیشکسوتان

دانش آموزي

مهندسین عمران

فرهنگیان

اساتيد

مهندسين کشاورزی

حقوقدانان

طلاب و روحانيون

بنیاد فرهنگی روایت

علمي، پژوهشي و فناوري

بسیج رسانه

كارمندان

مساجد و محلات

بنیاد تعاون

باشگاه خبرنگاران

باشگاه آذربایجان شرقی

باشگاه آذربایجان غربی

باشگاه اردبیل

باشگاه اصفهان

باشگاه البرز

باشگاه ایلام

باشگاه بوشهر

باشگاه تهران

باشگاه تهران بزرگ

باشگاه چهارمحال و بختیاری

باشگاه خراسان جنوبی

باشگاه خراسان رضوی

باشگاه خراسان شمالی

باشگاه خوزستان

باشگاه زنجان

باشگاه سمنان

باشگاه سیستان و بلوچستان

باشگاه فارس

باشگاه قزوین

باشگاه کردستان

باشگاه قم

باشگاه کرمان

باشگاه کرمانشاه

باشگاه کهگیلویه و بویراحمد

باشگاه گلستان

باشگاه گیلان

باشگاه لرستان

باشگاه مازندران

باشگاه مرکزی

باشگاه هرمزگان

باشگاه همدان

باشگاه یزد

رزمایش اقتدار عاشورایی

هنرمندان

سازندگی

فرهنگی و هنری

صفحات داخلی

سه‌شنبه ۱۶ خرداد ۱۴۰۲ - 06 June 2023
آیین رونمایی از فاز نیمه صنعتی پروژه کنترل کرم گلوگاه انار با روش نابارور سازی و فناوری هسته ای در شهر عقدا از توابع شهرستان اردکان باحضور معاون پژوهشی علوم و فنون مرکز هسته ای کشور و مسئولان استان و شهرستانی برگزار شد.
کد خبر: ۸۵۸۴۰۶۹
|
۲۹ مهر ۱۳۹۴ - ۱۱:۱۰

به گزارش خبرنگار خبرگزاری بسیج از عقدا؛ معاون پژوهشی علوم و فنون مرکز هسته ای کشور گفت: تحقیقات هسته ای به کشاورزان در بحث کاهش خسارت و استفاده از نوع آبیاری پیشرفته یاری می رساند.
این مسئول افزود: تکنولوژی هسته ای به عنوان انرژی پاک بشمار می رود که در بخش های مختلف صنایع، محیط زیست، درمان بیماری های صعب العلاج نظیر سرطان مورد استفاده قرار می گیرد.
وی اظهار کرد: خسارت ناشی از کرم گلوگاه به عنوان مهمترین آفت گریبانگیر انار در کشور است که تاکنون روشهای مختلفی برای مبارزه با آن اجرایی شده ولی موفق نبوده ، امیدواریم که با این روش مشکلات حل شود.
رییس سازمان جهادکشاورزی استان یزد هم در این مراسم با اشاره به اینکه آفت کرم گلوگاه انار به عنوان آفت کلیدی و درجه یک باغات استان یزد بشمار می رود گفت: سالیانه سه هزار میلیارد ریال خسارت از طریق آفت کرم گلوگاه انار متوجه کشاورزان و باغات کشور می شود که بعنوان یکی از مشکلات صادرات این محصول در کشور بویژه در استان یزد و شهرستان اردکان نیز محسوب می شود.

سیدجمال سجادی پور با عنوان این مطلب که تحقیقات پیشین پژوهشکده علوم و فنون هسته ای کشور بصورت آزمایشی در ایستگاه تحقیقات ساوه انجام شده و نتایج مطلوبی نیز بدست آمد، خاطرنشان کرد: با توجه به رضایت بخش بود نتایج طرح مبارزه با آفت کرم گلوگاه انار به روش هسته ای در ایستگاه تحقیقات ساوه، این طرح بصورت پایلوتی از دی ماه سال گذشته نیز در باغ های انار شهرستان های مهریز و اردکان به اجرا درآمد که امروز نتایج اولیه آن با حضور کارشناسان ایستگاه تحقیقات پژوهش هسته ای کشور در عقدا مورد بررسی قرار گرفت.
مدیرکل جهادکشاورزی استان روش کنترل آفات را یکی از جنبه‏‏های مفید کاربرد انرژی هسته ای در بخش کشاورزی بیان کرد و افزود: در این طرح با استفاده از پرتوهای یون ساز اشعه ی گاما، کرم گلوگاه نر عقیم شده و از تولید مثل آن جلوگیری می شود.
وی با اشاره به اینکه سالیانه حدود 900 هزار تن انار از باغ های کشور برداشت می شود که حدود 30 درصد آن از طریق آفات بویژه کرم گلوگاه از بین می رود، اظهار کرد: با هماهنگی‏های انجام شده با همکاری پژوهشکده کشاورزی هسته‏‏ای و مدیریت حفظ نباتات استان در 45 هکتار از باغ های عقدا اردکان عملیات کنترلی کرم گلوگاه انار انجام شده که این طرح در 15 هکتار باغات مهریز نیز در حال اجرایی شدن است.
دبیر کانون هماهنگی دانش و صنعت انار هم در این مراسم، با بیان اینکه میوه انار در دنیا یک محصول ویژه بشمار میرود، گفت: انار ایران در دنیا بدلیل میزان تولید رتبه اول را دارد بگونه ای که در سال تقریبا 800 تا 900 هزار تن تولید انار داریم که تا این سال ها بالاترین مقدار تولید در دنیا بشمار می رود.
سید حسین گلدان ساز با اشاره به ویژگی های خاص انار اظهار داشت: نتایج تحقیقات علمی دنیا نشان داده است که آنتی اکسیدان های موجود در این میوه برای درمان و یا پیشگیری برخی بیماری ها به ویژه برخی سرطان ها بسیار مؤثر است.
وی گفت: کشور ما هم که تولید کننده اصلی این میوه است باید تدابیر خاصی بیندیشد تا جایگاه کمی و کیفی خود را در دنیا حفظ کند.
این کارشناس با اشاره به مزایای انارهای تولید شده در کشور، یادآور شد: در هیچ کجای کشور انار سم پاشی نمی شود و محصول بدون سم برای سلامت جامعه حائز اهمیت است.
گلدان ساز با تاکید بر اینکه در کشور آفات و بیماری های کمی روی انار وجود دارد، اضافه کرد:مقداری هم که داریم باغداران و کارشناسان می دانند که بدلیل برخی خصوصیات زیستی آن ها، سم پاشی باعث کاهش خسارت آنها نمی شود لذا خوشبختانه سم بطور کلی در باغ انار ما وجود ندارد و دنیا به این خصوصیت انار ایران توجه خاص دارد و این ویژگی را می پسندد.
وی افزود: متأسفانه باغداران ما سال هاست که خسارت می دهند و علت اصلی این خسارت وجود آفتی بنام کرم گلوگاه است، این آفت باعث آلوده و پوسیدن شدن انار می شود.
نماینده مردم اردکان در مجلس شورای اسلامی نیز با بیان اینکه استفاده از تکنولوژی هسته ای به افزایش تولید ، کاهش تلفات و بالا رفتن امنیت غذایی و ارتقای کیفیت محصولات می انجامد گفت : محصولات زراعی مثل انار یک برند ایرانی است که باید تلاش کرد میانگین تولید آن درکشور افزایش یابد .
محمدرضا تابش با اشاره به اینکه یزد پنجمین تولیدکننده انار در کشور با 15 تن محصول ، اردکان چهارمین تولیدکننده انار با سطح زیرکشت 700 هکتار که 400 هکتار آن در شهر عقدا است شناخته شده است افزود: آفت کرم گلوگاه باعث نابودی و خسارت زیادی به کشاورزان می شود.
وی بابیان اینکه با محدودیت های حاکم که در حوزه کشاورزی همچون کمبود اب و شوری خاک این مساله را نباید سرسری گرفت افزود : با فعالیت این پژوهشکده به همراه جهاد کشاورزی امیدواریم شاهد کاهش تلفات باشیم و نفعی به کشاورزان برسانیم.
نماینده مردم اردکان افزود: استفاده از دانش هسته ای برای تولید و پرورش گیاهان کم اب خواه همراه با شوری خاک موثر و همچنین منجر به کاهش استفاده سموم شیمیایی خواهد شد.










ارسال نظرات