صفحه نخست

استان ها

اقشار و معاونت‌ها

وزارتخانه ها

محور مقاوت

اقتصاد مقاومتی

روابط بین الملل

ورزشکاران

فیلم و نماهنگ

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

تهران بزرگ

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

جامعه زنان

راهیان نور

جامعه پزشکی

اجتماعی

دانشجویی

مهندسین صنعت

اصناف

مداحان

کارگری

عشایری

پیشکسوتان

دانش آموزي

مهندسین عمران

فرهنگیان

اساتيد

مهندسين کشاورزی

حقوقدانان

طلاب و روحانيون

بنیاد فرهنگی روایت

علمي، پژوهشي و فناوري

بسیج رسانه

كارمندان

مساجد و محلات

بنیاد تعاون

باشگاه خبرنگاران

باشگاه آذربایجان شرقی

باشگاه آذربایجان غربی

باشگاه اردبیل

باشگاه اصفهان

باشگاه البرز

باشگاه ایلام

باشگاه بوشهر

باشگاه تهران

باشگاه تهران بزرگ

باشگاه چهارمحال و بختیاری

باشگاه خراسان جنوبی

باشگاه خراسان رضوی

باشگاه خراسان شمالی

باشگاه خوزستان

باشگاه زنجان

باشگاه سمنان

باشگاه سیستان و بلوچستان

باشگاه فارس

باشگاه قزوین

باشگاه کردستان

باشگاه قم

باشگاه کرمان

باشگاه کرمانشاه

باشگاه کهگیلویه و بویراحمد

باشگاه گلستان

باشگاه گیلان

باشگاه لرستان

باشگاه مازندران

باشگاه مرکزی

باشگاه هرمزگان

باشگاه همدان

باشگاه یزد

رزمایش اقتدار عاشورایی

هنرمندان

سازندگی

فرهنگی و هنری

صفحات داخلی

سه‌شنبه ۲۷ تير ۱۴۰۲ - 18 July 2023
آمار مبتلایان به بیماری دیابت در استان در شرایطی که سن ابتلا به دیابت رو به کاهش است، بسیار نگران کننده شده است.
کد خبر: ۸۶۱۶۲۶۳
|
۱۵ دی ۱۳۹۴ - ۰۵:۵۸

به گزارش خبرگزاری بسیج، آمار مبتلایان به بیماری دیابت در استان در شرایطی که سن ابتلا به دیابت رو به کاهش است، بسیار نگران کننده شده است؛ نگرانی‌ای که با توجه به شیوع چاقی و کم‌تحرکی در بین 30 درصد دانش‌آموزان استان کاملا بجاست.
نیمی از شهروندان یزدی و 30 درصد از دانش‌آموزان این استان به چاقی و اضافه وزن مبتلا هستند و این عارضه که پیامد ابتلا به دیابت به ویژه در سنین پایین است، سلامت جامعه را به شدت در معرض خطر قرار داده است.
ورزش نکردن مهم‌ترین عامل بروز چاقی و اضافه وزن و در نهایت ابتلا به بیماری دیابت در استان است و لازم است که شهروندان یزدی این هشدار را جدی بگیرند و برای ارتقای سلامتی خود، به ورزش اهمیت دهند.

تاثیر تغییر شیوه زندگی بر ابتلا به بیماری دیابت
سرپرست مرکز تحقیقاتی و درمانی دیابت استان با بیان این‌که تغییر سبک زندگی از جمله آپارتمان‌نشینی، زندگی ماشینی و کاهش فعالیت بدنی از جمله عوامل آسیب‌زا برای سلامتی نوجوانان هستند، گفت: کم تحرکی ناشی از استفاده طولانی‌مدت از تلفن همراه، اینترنت و تلویزیون مشکلاتی از جمله اضافه وزن و چاقی را برای نوجوانان استان به وجود آورده است.
«مسعود رحمانیان» آمار بالای مبتلایان به دیابت و کاهش سن آنها در استان را زنگ‌ خطری برای نوجوانان یزدی دانست و افزود: چاقی و کم‌تحرکی یکی از مهم‌ترین عوامل بروز بیماری‌ها‌یی مانند دیابت و فشارخون است.

به گفته وی، آمار بالای مصرف فست‌فود موجب کاهش سن ابتلا به بیماری دیابت و رواج این بیماری در میان دانش‌آموزان استان شده است.

سرپرست مرکز تحقیقاتی و درمانی دیابت استان با اشاره به چاقی 30 درصد از دانش‌آموزان استان اظهار کرد: لازم است خانواده‌های یزدی درباره زیان‌های بیماری دیابت به فرزندان خود هشدار دهند.

اجرای طرح «مدارس حامی دیابت» در استان
رحمانیان از اجرای طرح «مدارس حامی دیابت» در استان خبر داد و تصریح کرد: این طرح با همکاری دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی، اداره آموزش و پرورش، معاونت بهداشتی و پژوهشی دانشگاه علوم‌پزشکی، اداره بهداشت و تندرستی آموزش و پرورش و مرکز تحقیقات درمانی دیابت اجرا می‌شود.
وی گفت: طرح مدارس حامی بیماران دیابتی با هدف ارزشمند کردن رفتارهای سلامتی در مدارس شهرستان یزد در حال اجراست چرا که دانش‌آموزان با شرکت در این طرح هم خودمراقبتی را فرامی‌گیرند و هم از خانواده‌ها مراقبت خواهند کرد.
سرپرست مرکز تحقیقاتی و درمانی دیابت استان در مصاحبه با همشهری خاطرنشان: طرح مدارس حامی بیماران دیابتی در واقع فرهنگسازی و بیماریابی شامل پیشگیری، آموزش، تغییر رویکرد، بیماریابی و تشخیص زودهنگام است.
وی درمان بیماری دیابت در استان را شامل 4‌پایه اصلی به نام تغذیه و رژیم غذایی صحیح، ورزش، دارو درمانی و کنترل استرس و آرامش عنوان کرد و افزود: هر کدام از این پایه‌ها مورد بی‌توجهی قرار گیرد، درمان بیماری با مشکل مواجه می‌شود.
به گفته رحمانیان طرح مدارس حامی دیابت از سال گذشته در 100 مدرسه استان آغاز شده؛ امسال نیز برای دانش‌آموزان 700 مدرسه استان اجرا خواهد شد.

رحمانیان با بیان این‌که امسال این طرح به‌صورت گسترده‌تری اجرا شده است،ابراز کرد: در این طرح به دانش‌آموزان، کارکنان و والدین با همکاری مربیان بهداشت مدارس و کارشناسان مرکز بهداشت استان آموزش‌هایی در خصوص دیابت‌ داده می‌شود.
وی با اشاره به غربالگری‌های انجام شده در برخی مدارس استان، اذعان کرد: قد و وزن دانش‌آموزان، نوع تغذیه و میزان استفاده آنان از سبزی‌ها و میوه‌ها و همچنین ابتلای والدین آنها به دیابت در این طرح بررسی شده است.

سرپرست مرکز تحقیقاتی و درمانی دیابت استان گفت: خانواده‌های یزدی باید سبک زندگی و تغذیه خود را تغییر دهند و فرزندان‌ را به ورزش و تحرک توصیه کنند.

به گفته رحمانیان، خانواده‌ها باید فضای خانه‌ را به محیطی سالم تبدیل کنند و برای تبدیل الگوهای نادرست تغذیه‌ای و رفتاری به الگوهای درست تلاش کنند.

ارسال نظرات