صفحه نخست

استان ها

اقشار و معاونت‌ها

وزارتخانه ها

محور مقاوت

اقتصاد مقاومتی

روابط بین الملل

ورزشکاران

فیلم و نماهنگ

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

تهران بزرگ

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

جامعه زنان

راهیان نور

جامعه پزشکی

اجتماعی

دانشجویی

مهندسین صنعت

اصناف

مداحان

کارگری

عشایری

پیشکسوتان

دانش آموزي

مهندسین عمران

فرهنگیان

اساتيد

مهندسين کشاورزی

حقوقدانان

طلاب و روحانيون

بنیاد فرهنگی روایت

علمي، پژوهشي و فناوري

بسیج رسانه

كارمندان

مساجد و محلات

بنیاد تعاون

باشگاه خبرنگاران

باشگاه آذربایجان شرقی

باشگاه آذربایجان غربی

باشگاه اردبیل

باشگاه اصفهان

باشگاه البرز

باشگاه ایلام

باشگاه بوشهر

باشگاه تهران

باشگاه تهران بزرگ

باشگاه چهارمحال و بختیاری

باشگاه خراسان جنوبی

باشگاه خراسان رضوی

باشگاه خراسان شمالی

باشگاه خوزستان

باشگاه زنجان

باشگاه سمنان

باشگاه سیستان و بلوچستان

باشگاه فارس

باشگاه قزوین

باشگاه کردستان

باشگاه قم

باشگاه کرمان

باشگاه کرمانشاه

باشگاه کهگیلویه و بویراحمد

باشگاه گلستان

باشگاه گیلان

باشگاه لرستان

باشگاه مازندران

باشگاه مرکزی

باشگاه هرمزگان

باشگاه همدان

باشگاه یزد

رزمایش اقتدار عاشورایی

هنرمندان

سازندگی

فرهنگی و هنری

صفحات داخلی

سه‌شنبه ۲۴ مرداد ۱۴۰۲ - 15 August 2023
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد با بیان اینکه حد استاندارد بهداشتی مصرف نمک روزانه پنج گرم است وگفت: در حالیکه در این استان روزانه دو برابر استاندارد نمک مصرف می شود.
کد خبر: ۸۶۱۹۴۷۲
|
۲۱ دی ۱۳۹۴ - ۱۲:۰۲

به گزارش خبرگزاری بسیج از یزد: محمد حسن لطفی افزود: متاسفانه در این استان روزانه 9 تا 10 گرم نمک مصرف می شود.

وی با بیان اینکه میزان مصرف نمک در کشور نیز 2 تا 2.5 برابر استاندار است اظهار کرد: روزانه بین 10 تا 12 گرم نمک در کشور مورد استفاده قرار می گیرد که این جای تاسف دارد.
لطفی با بیان اینکه 50 درصد میزان نمک در نان و پنیر است افزود: این دو از اقلامی هستند که از نمک بالایی برخوردار هستند.
وی از مردم خواست از غذاهای شور و پر نمک پرهیز و نمک را از سر سفره ها حتما حذف کنند.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد گفت: باید الگوی غذایی روزانه به گونه ای باشد که بیش از پنج گرم نمک مصرف نشود
این مسئول با بیان اینکه مصرف زیاد نمک موجب افزایش فشار خون می شود خاطرنشان کرد: متاسفانه 30 درصد مرگ و میر و بیماریهای غیر واگیردار منشاء آنها فشار خون است.
وی با بیان اینکه این رقم عدد قابل توجهی است تصریح کرد: مهم این است که مردم میزان مصرف نمک خود را کاهش داده زیرا مصرف زیاد آن تهدیدی جدی برای سلامت افراد بشمار می رود.
لطفی یادآور شد: بررسی نشان داده مصرف زیاد نمک ارتباط مستقیمی با سرطان دستگاه گوارش و معده دارد و کسانی که غذاهای پرنمک و شور استفاده می کنند آسیب جدی به سیستم گوارش خود وارد می کنند.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی افزود: یکی محورهای نظام سلامت کاهش مصرف نمک است و در برنامه پنج ساله ششم به طور جدی به آن پرداخته است.
سرانه مصرف نمک هر ایرانی در سال را 6 کیلوگرم اعلام شده است این در حالی است که میانگین جهانی مصرف این ماده غذایی سه کیلو گرم است.
امروزه با توجه به شیوع بالای بیماری های قلبی و عروقی و پرفشاری خون، مصرف زیاد نمک به عنوان یکی از مهم ترین عوامل خطر در بروز این بیماری ها شناخته شده است.
نتایج مطالعات صورت گرفته نشان می دهد ضریب ابتلا به سرطان در کسانی که روزانه 12 تا 15 گرم نمک مصرف می کند بیشتر است.
در صورتی که افراد تنها سه گرم از مصرف روزانه نمک خود را کاهش دهند، حدود 50
درصد از بیماری های قلبی عروقی کاهش خواهد یافت
از 29 آذر تا 30 دیماه بسیج اطلاع رسانی تغذیه سالم با محوریت کاهش نمک، چربی ، قند و شکر نامگذاری شده است.

ایرنا/

 

ارسال نظرات