صفحه نخست

استان ها

اقشار و معاونت‌ها

وزارتخانه ها

محور مقاوت

اقتصاد مقاومتی

روابط بین الملل

ورزشکاران

فیلم و نماهنگ

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

تهران بزرگ

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

جامعه زنان

راهیان نور

جامعه پزشکی

اجتماعی

دانشجویی

مهندسین صنعت

اصناف

مداحان

کارگری

عشایری

پیشکسوتان

دانش آموزي

مهندسین عمران

فرهنگیان

اساتيد

مهندسين کشاورزی

حقوقدانان

طلاب و روحانيون

بنیاد فرهنگی روایت

علمي، پژوهشي و فناوري

بسیج رسانه

كارمندان

مساجد و محلات

بنیاد تعاون

باشگاه خبرنگاران

باشگاه آذربایجان شرقی

باشگاه آذربایجان غربی

باشگاه اردبیل

باشگاه اصفهان

باشگاه البرز

باشگاه ایلام

باشگاه بوشهر

باشگاه تهران

باشگاه تهران بزرگ

باشگاه چهارمحال و بختیاری

باشگاه خراسان جنوبی

باشگاه خراسان رضوی

باشگاه خراسان شمالی

باشگاه خوزستان

باشگاه زنجان

باشگاه سمنان

باشگاه سیستان و بلوچستان

باشگاه فارس

باشگاه قزوین

باشگاه کردستان

باشگاه قم

باشگاه کرمان

باشگاه کرمانشاه

باشگاه کهگیلویه و بویراحمد

باشگاه گلستان

باشگاه گیلان

باشگاه لرستان

باشگاه مازندران

باشگاه مرکزی

باشگاه هرمزگان

باشگاه همدان

باشگاه یزد

رزمایش اقتدار عاشورایی

هنرمندان

سازندگی

فرهنگی و هنری

صفحات داخلی

يکشنبه ۰۴ تير ۱۴۰۲ - 25 June 2023
شبکه خبری سی ان ان با اشاره به این که آمریکا پس از اجرایی شدن برجام تحریم های یک جانبه خود علیه ایران را حفظ خواهد کرد نوشت: این امر سبب خواهد شد که شرکت های آمریکایی بزرگترین بازنده توافق هسته ای لقب بگیرند.
کد خبر: ۸۶۲۰۰۳۸
|
۲۲ دی ۱۳۹۴ - ۱۲:۰۸

به گزارش خبرگزاری بسیج، سی ان ان طی گزارشی نوشت: جامعه بین المللی انتظار دارد در طی هفته های آینده تحریم های اقتصادی که دهه ها اقتصاد ایران را با مشکلات عدیده مواجه کرده بود برداشته شود. اما ذوق زده نشوید. بازار ایران برای فعالیت شرکت های آمریکایی چندان هم باز نخواهد شد.
آمریکا در قالب توافق هسته ای منعقده در ماه جولای تحریم های مرتبط با برنامه هسته ای ایران را لغو خواهد کرد، اما بسیاری از تحریم های تجاری همچنان پابرجا خواهند ماند. هنوز هم برای اکثر شرکت های آمریکایی حضور فیزیکی در ایران یا شراکت با شرکت های ایرانی تقریبا غیر ممکن است.
در مقابل، شرکت های اروپایی آزاد خواهند بود تقریبا هر نوع تجارتی را با ایران انجام دهند. نتیجه مشخص است: شرکت های اروپایی برنده خواهند بود و آمریکایی ها بازنده.
مجید رفیع زاده، تحصیلرده ایرانی دانشگاه هاروارد در این باره می گوید: «به نظر نمی رسد هیچ قانون جامعی که اجازه دهد همه شرکت های آمریکایی در ایران فعالیت کنند، در آینده نزدیک به تصویب برسد. این امر سبب خواهد شد که شرکت های آمریکایی بزرگترین بازنده توافق هسته ای لقب بگیرند.»
افزایش اخیر تنش ها بین ایران و عربستان می تواند آمریکا را بیش از پیش در مورد بازگرداندن تحریم های بیشتر محتاط سازد.
با اجرایی شدن برجام، ایران قادر خواهد بود بار دیگر نفت خود را در بازارهای جهانی به فروش برساند و بانک های این کشور نیز قادر به برقراری ارتباط با سیستم جهانی خواهند بود. آمریکا همچنین اجازه فروش هواپیماهای مسافربری به ایران و واردات فرش و برخی مواد غذایی از این کشور به خاک آمریکا را صادر خواهد کرد.
اما اتحادیه اروپا با آغوش بسیار بازتری به استقبال تجارت با ایران خواهد رفت. این اتحادیه قصد دارد به شرکت های اروپایی سخت نگیرد تا آنها بتوانند هر چیزی از خودرو گرفته تا ریل راه آهن و خدمات بیمه ای را به ایران بفروشند.
رفیع زاده افزود: «در حالی که بسیاری از کشورها دارند برای امضای قرارداد با ایران (پس از روز اجرا) عجله می کنند، دولت اوباما باید تصمیم بگیرد که آیا شرکت های امریکایی را در موقعیت ضرر و زیان قرار دهد یا برای آنها مجوز همکاری با ایران صادر نماید.»
شرکت های آمریکایی برای تجارت با ایران باید از وزارت خزانه داری این کشور درخواست صدور مجوز ویژه کنند.
آنطور که خزانه داری آمریکا در سایت اینترنتی خود نوشته: «به دلیل نگرانی ها در مورد مسائلی غیر از برنامه هسته ای ایران، تحریم های آمریکا حتی بعد از روز اجرا به طور کلی پابرجا خواهد ماند.»
شرکتی مانند اپل را در نظر بگیرید. این شرکت می تواند از خزانه داری آمریکا بخواهد ارسال آی پد از آمریکا به ایران را از تحریم ها معاف کند، اما این شرکت نمی تواند به مشتریان ایرانی اش خدمات ارائه دهد یا فروشگاهی در این کشور دایر کند. اپل همچنین ممکن است در صورت فروش غیرقانونی آی پد با مجازات هایی مواجه شود.
اما یکی از شرکت های تابعه اپل در اروپا ممکن است پس از روز اجرا در ایران فعالیت کند. اما این شرکت نمی تواند با مقر شرکت اپل در کالیفرنیا در مورد فعالیت هایش در ایران گفت و گو کند.
ارسال نظرات