مدیر گروه بیماریهای عفونی دانشگاه علوم پزشکی لرستان هشدار داد؛
مدیر گروه بیماریهای عفونی دانشگاه علوم پزشکی لرستان گفت: هنگام بروز سیل، وضعیت آب آشامیدنی و محل سکونت مردم دچار بحران شده و احتمال بروز مشکلات بهداشتی از جمله بیماریهای منتقله از آب و غذا در این شرایط زیاد میشود.
به گزارش خبرگزاری بسیج، دکتر محمدرضا ناظر، باتوجه به سیل اخیر در برخی شهرهای کشور گفت: هنگام بروز سیل وضعیت آب آشامیدنی و محل سکونت مردم دچار بحران میشود؛ در چنین شرایطی احتمال بروز مشکلات بهداشتی زیاد است و احتمال شیوع یک سری بیماریهای منتقله از آب و غذا در این شرایط افزایش مییابد.
این متخصص عفونی ادامه داد: البته میزان شیوع بیماریهای گفته شده بستگی به شدت سیل دارد؛ در کل توصیه میشود اگر سیستمهای تصفیه خانگی در منزل وجود دارد حتما استفاده شود و در روستاها و جاهایی که آب لوله کشی نیست و امکان کُلرزنی وجود ندارد، باید از کُلر مادر که توسط خانههای بهداشت توزیع و استفاده از آن توسط بهورزها آموزش داده میشود، مورد استفاده قرار گیرد.
وی با بیان اینکه استفاده از آب معدنی در شرایط بحرانی سیل بسیار توصیه میشود، افزود: اگر هنگام بروز سیل، سیستم گرمایشی برقرار باشد لازم است آب جوشانده شود، زیرا موجب از بین رفتن باکتریها و انگلها میشود؛ همچنی شستن دستها قبل از مصرف غذا به عنوان مهمترین کار پیشگیریکننده محسوب میشود، اما در شرایط بحرانی سیل، حتما همه غذاها باید به صورت پخته باشد و از غذاهای خامی که احتمال آلودگی دارد پرهیز شود؛ به طور کلی اگر امکان دسترسی به آب و غذای استریل و مطمئن وجود نداشته باشد، تنها راه، جوشاندن است یعنی غذاها آبپز و آ ب جوشانده شود.
موارد قابل توجهی از بیماریها در مناطق سیلزده گزارش نشده
ناظر، گفت: طی چند روزی که در برخی استانهای کشور و شهرهای کوچک آن سیل آمده است، موارد قابل توجهی از بیماریها گزارش نشده و چند موردی که وجود داشته به صورت خفیف بوده است؛ در واقع ممکن است درحال حاضر بیماریهای عفونی در حالت مخفی بوده و بعدا به صورت حاد شیوع پیدا کنند.
این متخصص عفونی ادامه داد: البته میزان شیوع بیماریهای گفته شده بستگی به شدت سیل دارد؛ در کل توصیه میشود اگر سیستمهای تصفیه خانگی در منزل وجود دارد حتما استفاده شود و در روستاها و جاهایی که آب لوله کشی نیست و امکان کُلرزنی وجود ندارد، باید از کُلر مادر که توسط خانههای بهداشت توزیع و استفاده از آن توسط بهورزها آموزش داده میشود، مورد استفاده قرار گیرد.
وی با بیان اینکه استفاده از آب معدنی در شرایط بحرانی سیل بسیار توصیه میشود، افزود: اگر هنگام بروز سیل، سیستم گرمایشی برقرار باشد لازم است آب جوشانده شود، زیرا موجب از بین رفتن باکتریها و انگلها میشود؛ همچنی شستن دستها قبل از مصرف غذا به عنوان مهمترین کار پیشگیریکننده محسوب میشود، اما در شرایط بحرانی سیل، حتما همه غذاها باید به صورت پخته باشد و از غذاهای خامی که احتمال آلودگی دارد پرهیز شود؛ به طور کلی اگر امکان دسترسی به آب و غذای استریل و مطمئن وجود نداشته باشد، تنها راه، جوشاندن است یعنی غذاها آبپز و آ ب جوشانده شود.
موارد قابل توجهی از بیماریها در مناطق سیلزده گزارش نشده
ناظر، گفت: طی چند روزی که در برخی استانهای کشور و شهرهای کوچک آن سیل آمده است، موارد قابل توجهی از بیماریها گزارش نشده و چند موردی که وجود داشته به صورت خفیف بوده است؛ در واقع ممکن است درحال حاضر بیماریهای عفونی در حالت مخفی بوده و بعدا به صورت حاد شیوع پیدا کنند.
ارسال نظرات
غیرقابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: