صفحه نخست

استان ها

اقشار و معاونت‌ها

وزارتخانه ها

محور مقاوت

اقتصاد مقاومتی

روابط بین الملل

ورزشکاران

فیلم و نماهنگ

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

تهران بزرگ

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

جامعه زنان

راهیان نور

جامعه پزشکی

اجتماعی

دانشجویی

مهندسین صنعت

اصناف

مداحان

کارگری

عشایری

پیشکسوتان

دانش آموزي

مهندسین عمران

فرهنگیان

اساتيد

مهندسين کشاورزی

حقوقدانان

طلاب و روحانيون

بنیاد فرهنگی روایت

علمي، پژوهشي و فناوري

بسیج رسانه

كارمندان

مساجد و محلات

بنیاد تعاون

باشگاه خبرنگاران

باشگاه آذربایجان شرقی

باشگاه آذربایجان غربی

باشگاه اردبیل

باشگاه اصفهان

باشگاه البرز

باشگاه ایلام

باشگاه بوشهر

باشگاه تهران

باشگاه تهران بزرگ

باشگاه چهارمحال و بختیاری

باشگاه خراسان جنوبی

باشگاه خراسان رضوی

باشگاه خراسان شمالی

باشگاه خوزستان

باشگاه زنجان

باشگاه سمنان

باشگاه سیستان و بلوچستان

باشگاه فارس

باشگاه قزوین

باشگاه کردستان

باشگاه قم

باشگاه کرمان

باشگاه کرمانشاه

باشگاه کهگیلویه و بویراحمد

باشگاه گلستان

باشگاه گیلان

باشگاه لرستان

باشگاه مازندران

باشگاه مرکزی

باشگاه هرمزگان

باشگاه همدان

باشگاه یزد

رزمایش اقتدار عاشورایی

هنرمندان

سازندگی

فرهنگی و هنری

صفحات داخلی

سه‌شنبه ۱۶ خرداد ۱۴۰۲ - 06 June 2023
کارشناس ارشد تفسیر و علوم قرآن با اشاره به این که محور زندگی انسان در مسائل مختلف پیروی عاقلانه و منطقی است، گفت: اینگونه پیروی در لحظه لحظه زندگی انسان از خوردن و آشامیدن تا نوع لباس پوشیدن و سبک زندگی و ... وجود دارد.
کد خبر: ۸۶۶۶۷۶۴
|
۰۹ ارديبهشت ۱۳۹۵ - ۱۳:۱۱

به گزارش خبرنگار خبرگزاری بسیج از میامی،الهام صادقی در گفتمان دینی با موضوع تقلید که در مدرسه سمیه فرومد از توابع شهرستان میامی اجرا شد ضمن تاکید بر این مطلب که پیروی و تقلید باید به صورت عاقلانه و منطقی در مسائلی که محور زندگی انسان را تشکیل می دهند صورت پذیرد، افزود: رجوع جاهل به عالم، متخصص به غیر متخصص در همه فرهنگ ها و نسل ها یک اصل عقلایی به شمار می رود و ربطی به رنگ پوست، تمدن، زبان، مکان و زمان زندگی و ... ندارد.

وی با یادآوری این نکته که تقلید از دیگران از چهار صورت تقليد جاهل از عالم، تقليد عالم از عالم، تقليد عالم از جاهل، تقليد جاهل از جاهل خارج نیست خاطرنشان کرد: از بین انواع ذکر شده تنها تقلید جاهل از عالم منطقی بوده و مورد ستایش قرار گرفته است.

این کارشناس مذهبی با اشاره به اینکه در پیروی انسان ها از یکدیگر اصولا قید حیات و فرد و گروه مطرح نیست تصریح کرد: اعراب جاهلیت یا اقوام گوناگونی که پیامبران برای آن ها فرستاده شده بودند بر دین گذشتگان خود هر چند که غلط بود اصرار داشته و از رسوم و آداب نادرست آن پیروی می کردند.

صادقی با بیان این که گستردگی علوم باعث شده هر شخص نتواند در تمام مسائل مورد نیاز خود متخصص باشد عنوان کرد: با توجه به این مسئله مهندسی که از بیماری کبد رنج می برد به متخصص رجوع می کند یا چشم پزشکی که دندان درد دارد به سراغ دندانپزشک می رود، دانشجویی که زبان انگلیسی نمی داند به سراغ مترجم می رود و کشاورزی که نمی داند چگونه کشت و کار خود را رونق دهد به سراغ متخصص این فن می رود.

وی امور دینی در زندگی انسان را شکل دهنده سبک زندگی و آینده او دانست و اذعان داشت: با وجود تمام مطالب بیان شده بحث دین و امور دینی که پیش می آید عده ای با اینکه دانش آن را ندارند از رجوع به متخصص امتناع می کنند با وجود اینکه آنها كه در هر رشته ای مجتهد و صاحب نظر نيستند راهى جز اين ندارند كه به صاحب نظران و متخصّصان آن فن مراجعه كنند.

این استاد حوزه گردش چرخ های زندگی بشر را متکی بر همین اصل تقلید و رجوع غیر متخصص به متخصص خواند و ابراز داشت: یکی از شرایط مجتهد و کسی که به عنوان متخصص مورد رجوع مردم قرار می گیرد از نگاه قرآن «أُسْوَةٌ حَسَنَةٌ» بودن است.

صادقی با اشاره به آیه «أُوْلَئِكَ الَّذِينَ هَدَى اللهُ فَبِهُدَاهُمُ اقْتَدِهِ» اظهار داشت: قرآن کسانی که خداوند هدایتشان کرده را به عنوان مقتدای سایرین معرفی کرده و امر می کند به سراغ آن ها بروند، در امور دین افرادی هستند که به مطالعه پرداخته و به درجه اجتهاد می رسند و از این دو ویژگی برخوردار می شوند تا سایر مردم به آن ها اقتدا کرده و در اموری که هیچ علم تخصصی به آن ندارند از آن ها پیروی کنند.

وی ضمن تاکید بر این که فقه اسلامى به قدرى گسترده است كه هركس بخواهد در آن صاحب نظر شود بايد تمام عمر خود را وقف تحصيل و تحقيق در اين رشته كند و اين امر براى همه مردم امكان پذير نيست یادآور شد: به همین دلیل باید گروهی به این رشته بپردازند و افراد دیگر در مسائل فقهی از آن ها پیروی کنند ولی در در اصول اسلام (اصول دين) كه همه به فراخور حال خويش قادر بر تحقيق در آن هستند تقليد جايز نيست.

ارسال نظرات