صفحه نخست

استان ها

اقشار و معاونت‌ها

وزارتخانه ها

محور مقاوت

اقتصاد مقاومتی

روابط بین الملل

ورزشکاران

فیلم و نماهنگ

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

تهران بزرگ

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

جامعه زنان

راهیان نور

جامعه پزشکی

اجتماعی

دانشجویی

مهندسین صنعت

اصناف

مداحان

کارگری

عشایری

پیشکسوتان

دانش آموزي

مهندسین عمران

فرهنگیان

اساتيد

مهندسين کشاورزی

حقوقدانان

طلاب و روحانيون

بنیاد فرهنگی روایت

علمي، پژوهشي و فناوري

بسیج رسانه

كارمندان

مساجد و محلات

بنیاد تعاون

باشگاه خبرنگاران

باشگاه آذربایجان شرقی

باشگاه آذربایجان غربی

باشگاه اردبیل

باشگاه اصفهان

باشگاه البرز

باشگاه ایلام

باشگاه بوشهر

باشگاه تهران

باشگاه تهران بزرگ

باشگاه چهارمحال و بختیاری

باشگاه خراسان جنوبی

باشگاه خراسان رضوی

باشگاه خراسان شمالی

باشگاه خوزستان

باشگاه زنجان

باشگاه سمنان

باشگاه سیستان و بلوچستان

باشگاه فارس

باشگاه قزوین

باشگاه کردستان

باشگاه قم

باشگاه کرمان

باشگاه کرمانشاه

باشگاه کهگیلویه و بویراحمد

باشگاه گلستان

باشگاه گیلان

باشگاه لرستان

باشگاه مازندران

باشگاه مرکزی

باشگاه هرمزگان

باشگاه همدان

باشگاه یزد

رزمایش اقتدار عاشورایی

هنرمندان

سازندگی

فرهنگی و هنری

صفحات داخلی

دوشنبه ۱۵ خرداد ۱۴۰۲ - 05 June 2023
آیا روند کاهش نرخ سود متوقف می‌شود؟
برخلاف گزارش مرکز آمار ایران، بانک مرکزی نرخ تورم ماهانه اردیبهشت 95 را 0.9 درصد اعلام کرده است؛ رقمی که بیش از خط قرمز تعیین‌شده دولت برای اجرای سیاست‌های انبساط پولی و پیگیری روند کاهشی نرخ سود بانکی (یعنی 0.8 درصد) است.
کد خبر: ۸۶۸۲۹۱۰
|
۰۵ خرداد ۱۳۹۵ - ۰۹:۳۲

به گزارش خبرگزاری بسیج، بانک مرکزی گزارش تورم اردیبهشت ماه 95 را منتشر کرد. در گزارش منتشر شده دو نکته اصلی وجود دارد، اول افزایش 0.9 درصدی نرخ تورم اردیبهشت نسبت به ماه قبل و دیگری روند متفاوت تورم اعلام شده توسط بانک مرکزی و مرکز آمار.


بر اساس گزارش منتشر شده توسط بانک مرکزی، تورم اردیبهشت نسبت به ماه قبل از آن در حالی 0.9 درصد افزایش یافته که در گزارش مرکز آمار تورم اردیبهشت نسبت به ماه قبل از آن 0.4 درصد کاهش یافته بود که اتفاقی کم‌نظیر به حساب می‌آمد. به گزارش اقتصاد آنلاین به نقل از اقتصاد، اما نکته قابل توجه دیگر این است که زمانی که دولت در پاییز پارسال سیاست‌های انبساطی ضدرکودی خود همچون کاهش نرخ سود بانکی را در پیش گرفت، مسعود نیلی، مشاور اقتصادی رئیس جمهور تورم ماهانه 0.8 درصدی را به عنوان سقف تورم قابل تحمل برای دولت معرفی کرده و گفته بود اگر نرخ تورم ماهانه بیش از 0.8 درصد افزایش یابد، بانک مرکزی سیاست کاهش نرخ سود را متوقف خواهد کرد.

وی گفته بود: بانک مرکزی اختیار دارد «با حفظ سقف تورم 0.8 درصد در ماه» از طریق بازار بین بانکی در جهت کاهش نرخ سود اقدام به افزایش حجم پول کند و ‌به جای اقدام اداری، به ‌صورت تعادلی این تغییر را ایجاد کند. این چارچوب نشان دهنده آن است که در محدوده «خط قرمز تورم تعیین شده» زمین بازی برای تحرک بیشتر مهیا می‌‌‌شود. بنابراین حفظ مسیر هدف‌گذاری شده تورم همچنان ملاک و معیار است و نباید تغییر کند.



اما اکنون بر اساس گزارش جدید بانک مرکزی، نرخ تورم اردیبهشت 0.9 درصد افزایش یافته است. هرچند بررسی آمارهای تورم ماهانه در یک سال گذشته نشان می‌دهد که در آذرماه پارسال نیز نرخ تورم ماهانه از خط قرمز دولت عبور کرده، اما دولت در سیاست‌های پولی خود تجدید نظر نکرده است.

در همایش پولی و ارزی امروز هم که با حضور وزیر امور اقتصادی و دارایی و رئیس کل بانک مرکزی برگزار شد، هر دو مقام ارشد دولتی بر کاهش مجدد نرخ سود بانک‌ها تاکید کردند. ولی‌الله‌سیف رئیس کل بانک مرکزی در عین حال تاکید کرد که سیاست کاهش نرخ تورم که از سال گذشته کلید خورده بود، همچنان ادامه می‌یابد.

حال باید دید در حالی که نرخ تورم از محدوده تعیین شده فراتر رفته؛ آیا همچنان بانک مرکزی سیاست کاهش نرخ سود را درپیش خواهد گرفت و یا بر اساس وعده نیلی، این بار این روند متوقف می‌شود؟

از طرفی مشخص نیست که چگونه نرخ اعلام شده توسط بانک مرکزی و مرکز آمار دو نرخ کاملا متفاوت است که یکی نشان‌دهنده افزایش تورم است و دیگری نشان‌دهنده منفی شدن آن.

بانک مرکزی نرخ تورم نقطه‌به‌نقطه 12 ماه منتهی به اردیبهشت امسال را 7.3 درصد و نرخ تورم میانگین را 10.4 درصد اعلام کرده‌ است. نمودار زیر جزئیات نرخ تورم اعلامی بانک مرکزی برای اردیبهشت 95 را نشان می‌دهد.

منبع: اقتصاد آنلاین

ارسال نظرات