صفحه نخست

استان ها

اقشار و معاونت‌ها

وزارتخانه ها

محور مقاوت

اقتصاد مقاومتی

روابط بین الملل

ورزشکاران

فیلم و نماهنگ

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

تهران بزرگ

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

جامعه زنان

راهیان نور

جامعه پزشکی

اجتماعی

دانشجویی

مهندسین صنعت

اصناف

مداحان

کارگری

عشایری

پیشکسوتان

دانش آموزي

مهندسین عمران

فرهنگیان

اساتيد

مهندسين کشاورزی

حقوقدانان

طلاب و روحانيون

بنیاد فرهنگی روایت

علمي، پژوهشي و فناوري

بسیج رسانه

كارمندان

مساجد و محلات

بنیاد تعاون

باشگاه خبرنگاران

باشگاه آذربایجان شرقی

باشگاه آذربایجان غربی

باشگاه اردبیل

باشگاه اصفهان

باشگاه البرز

باشگاه ایلام

باشگاه بوشهر

باشگاه تهران

باشگاه تهران بزرگ

باشگاه چهارمحال و بختیاری

باشگاه خراسان جنوبی

باشگاه خراسان رضوی

باشگاه خراسان شمالی

باشگاه خوزستان

باشگاه زنجان

باشگاه سمنان

باشگاه سیستان و بلوچستان

باشگاه فارس

باشگاه قزوین

باشگاه کردستان

باشگاه قم

باشگاه کرمان

باشگاه کرمانشاه

باشگاه کهگیلویه و بویراحمد

باشگاه گلستان

باشگاه گیلان

باشگاه لرستان

باشگاه مازندران

باشگاه مرکزی

باشگاه هرمزگان

باشگاه همدان

باشگاه یزد

رزمایش اقتدار عاشورایی

هنرمندان

سازندگی

فرهنگی و هنری

صفحات داخلی

شنبه ۰۷ مرداد ۱۴۰۲ - 29 July 2023
امروزه با ایجاد تکنولوژی و فناوری های ارتباطی نو، تحولات چشمگیری در عرصه فضای مجازی که تاثیر گذار در فضای حقیقی نیز است بوجود آمده است.
کد خبر: ۸۷۱۶۹۰۲
|
۰۴ مرداد ۱۳۹۵ - ۰۷:۵۲

به گزارش خبرگزاری بسیج از بیله سوار، با گسترش شبکه های اجتماعی مانند هر نوآوری دیگری دگرگونی هایی در جنبه های گوناگون زندگی بشری نیز شکل گرفته که این تحولات هم از جنبه مثبت و هم از لحاظ تبعات منفی که در پی داشته است قابل بررسی است.

"دهکده جهانی" واژه ای است که بر اثر پیشرفت همین تکنولوژی ها وارد ادبیات جهانی شد و باعث انقلابی عظیم در ارتباطات مردمی؛ به نحوی که امروزه هر فردی می تواند به راحتی با تمام دنیا ارتباط برقرار کند و نکته جالب تر اینکه این فناوری های ارتباطی نقش موثری در اقتصاد افراد نیز داشته است.

اما در سوی مقابل همین ارتباطات و فناوری ها یکسری دغدغه ها و نگرانی هایی نیز برای بنیان خانواده، و بویژه بر روی کودکان و نوجوانان و جوانان در پی داشته است و کانون گرم خانواده را به محیطی سرد و بی روح با صدها ناهنجاری های دیگر تبدیل کرده است.

یکی از این نرم افزار ها که امروزه اعضای هر خانواده با آن انس پیدا کرده نرم افزار "تلگرام" است. نرم افزاری که با جذابیت های ظاهری خود توانسته فضای خانه ها را تسخیر کند. به طوریکه امروز هر شخصی به راحتی از طریق رایانه، تبلت و حتی گوشی خود می تواند وارد این دنیای مجازی شده و در آن به دنبال خواسته های شخصی خود باشد.

البته نگاهی به کشورهای سازنده اینگونه نرم افزارها از جمله روسیه، رژیم صهیونیستی و..، خود چالشی بزرگ را در پیش روی افراد قرار می دهد که اگر نگاه واقع بینانه ای داشته باشیم مشخص می شود که تغییر فرهنگ کشورها و نیز وابستگی جوانان به دنیای مجازی و سرگرم شدن آنها در اینگونه فضاها و البته از قِبل آن رسیدن به اهداف اقتصادی جزو اهداف اصلی این کشورهاست.

هرچندمزایا و فواید این نوع از فناوری و تکنولوژی را نمی توان نادیده گرفت امابه باور بسیاری از اساتید روانشناسی کم توجهی، انزوا طلبی، افسردگی، اعتیاد روانی ،کاهش تعاملات اجتماعی و بلوغ زودرس و...، از جمله آسیب های اجتماعی است که در نتیجه حضور مداوم افراد در این فضاها ممکن است در پی داشته باشد.

حال در این شرایط مسئولیت اولیه متوجه مسئولان و مدیران فرهنگی و البته اقتصادی کشور است که با ایجاد بستر مناسب کار و اشتغال و نیز ایجاد فضای امن و مفرح فرهنگی جوانان را از آسیب های احتمالی این فضاها دور نگه دارند و جوانان نیز با درک درست از این برنامه ها که قابلیت های مثبت فراوان آن غیر قابل انکار بوده، ضمن بهره برداری های لازم، ازآسیب های فردی و اجتماعی آن بتوانند خود را مصون و سالم نگهدارند؛ که این مسئله نیازمند مدیریت خانواده ها و نهادینه کردن اصول اخلاقی و اعتقادی در بین فرزندان است.

یادداشت از: علی زمانی کارشناس ارشدتکنولوژی نرم افزار کامپیوتر

ارسال نظرات